Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

10 λόγοι για να μη δείτε το ΑΝ του Παπακαλιάτη

Όπως κάθε άνθρωπος που κάνει μια μαλακία και μετά αποφασίζει να γράψει γι'αυτό, έτσι κι εγώ αισθάνομαι την ανάγκη αρχικά να απολογηθώ. Πώς έφτασα σε σημείο να δω ένα βράδυ το ΑΝ του Παπακαλιάτη? Μήπως θυσιάζομαι για τους αναγνώστες μου με σκοπό να τους περισώσω από σίγουρα μελλοντικά λάθη? Όχι. Μήπως δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω? Όχι. Μήπως είμαι άσχημα μπλεγμένη με κακές παρέες? Ναι. 

Τελικά, φίλοι μου, μόνο πιο σοκολάτα γάλακτος δε γίνεται. Γιατί ακόμα και πιο Παπακαλιάτης γίνεται. Και αυτό θα το καταλάβετε μόνο αν δείτε την καινούρια του ταινία. Κάτι που εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δε θέλω να βιώσετε. Και από τη στιγμή που μπορώ να σας σώσω, θα το κάνω. Είναι το βάρος της ευθύνης ενός ανθρώπου που την πάτησε και νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο. Πάμε λοιπόν, στους 10 λόγους για να μη δείτε το ΑΝ του Παπακαλιάτη:

1) Πρωταγωνιστεί ο Παπακαλιάτης: Το γνωστό σφάλμα που πάντα κάνει, να βάλει τον εαυτό του σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάτι που σημαίνει ότι θα δεις για ακόμη μία φορα αυτή τη φατσούλα να υποκρίνεται για δυο συνεχόμενες ώρες. Θα τα καταφέρεις?

2) Το σκυλί παίζει καλύτερα από τον Παπακαλιάτη: Υπάρχει μια σκηνή που ο πρωταγωνιστής τρέχει κρατώντας αγκαλιά το σκυλί του στην προσπάθεια να το σώσει. Και εκεί θα καταλάβεις ότι ακόμα και το σκυλί, που παριστάνει το μισοπεθαμένο, έχει μεγαλύτερη υποκριτική δεινότητα από τον ίδιο. 

3) Τα πρώτα πέντε λεπτά ο Παπακαλιάτης πιάνει ψιλή κουβέντα με το σκυλί: Δεδομένης και της ηθοποιίας του, δεν ξέρω πόσο creepy θα σου φανεί κάτι τέτοιο και κατά πόσο αυτή η σκηνή θα συμπεριληφθεί μελλοντικά στους εφιάλτες σου. Παρεμπιπτόντως όταν έγραφε το σενάριο, αποφάσισε να ονομάσει το σκυλί "μοναξιά". Πιο Παπακιαλιάτης γίνεται?

4) Ο Παπακαλιάτης φλερτάρει: Nαι, υπάρχει η στιγμή που θα γνωρίσει τον έρωτα και θα τον δεις να φλερτάρει. Ένα φλερτ, ακριβώς όπως το περιμένουμε, εντελώς απροσάρμοστο με την πραγματικότητα. Οι διάλογοι, ειδικά σε αυτό το σημείο, μας βάζουν σε σκέψεις αν έχει πλησιάσει ποτέ γυναίκα στην πραγματική του ζωή.

5) Ο Παπακαλιάτης κάνει σεξ: Δεν ξέρω αν το περίμενες αλλά υπάρχει και αυτή η σκηνή. Λίγο διαφορετική από τη γνωστή στάση στον τοίχο που μας έχει συνηθίσει, αλλά και πάλι καταφέρνει να αποδώσει την έννοια του πάθους έτσι όπως σε καμία περίπτωση δε συμβαίνει ούτε σε έναν άλλον άρτιο σεξουαλικά γαλαξία.

6) O Παπακαλιάτης αφήνει καταλάθος την κοπέλα του έγκυο: Για ακόμη μία φορά έχουμε προβλήματα αντισύλληψης στα έργα του, μάλλον χρησιμοποιεί ντιούρεξ ή δε βάζει την όπισθεν στην κατάλληλη στιγμή. 

7) Ο Παπακαλιάτης κερατώνει: Όπως ήταν αναμενόμενο, και πάλι δεν κατάφερε να αντισταθεί στις ορμές του αυτό το αγόρι. Πώς τα φέρνει έτσι η πένα, ρε παιδί μου, και πάντα βρίσκεται στο δρόμο του μια μοιραία γυναίκα που θα τον παρασύρει στην αμαρτία? 

8) Ο Παπακαλιάτης αγγίζει το θέμα της κρίσης: Προσπαθώντας να προσασμόσει την ταινία του στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα, κάνει που και που αναφορές στο θέμα της κρίσης, βάζοντας τους πρωταγωνιστές να μένουν σε μία γαμάτη μονοκατοικία στην Πλάκα με θέα την Ακρόπολη αλλά συνάμα να υποφέρουν από την ανεργία και την φτώχεια.

9) Ο Παπακαλιάτης παρακολουθεί τα επεισόδια της Αθήνας από την τηλεόραση: Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι υποφέρει όπως προανέφερα, τους βρίσκουμε στο σαλόνι τους να παρακολουθούν τις διαδηλώσεις από την τιβί και να εκνευρίζονται γιατί η όλη φάση τους έκανε χαλάστρα, αφού περίμεναν επισκέπτες και τελικά δε θα μπορέσουν να έρθουν λόγω του πανικού στο κέντρο.

10) Ο Παπακαλιάτης περνάει μηνύματα: Εκτός από τις αποτυχημένες κοινωνικές αναφορές που κάνει, οι οποίες μας δείχνουν λίγο πολύ ότι αυτά τα δύο χρόνια που έκανε για να γράψει αυτήν την κοτσάνα ζούσε σε άλλον πλανήτη, μέσα από την ταινία του θέλει να περάσει ένα βασικό point. Η απόφαση μιας στιγμής μπορεί να επηρεάσει όλη σου τη ζωή. Να και κάτι καινούριο λοιπόν, για όσους είναι κάτω από πέντε χρονών.

34 σχόλια:

  1. Θα πω μόνο ότι από τη στιγμή που κάθησες και το είδες μάλλον σου άξιζε ότι έπαθες!
    Τουλάχιστον θες να σώσεις τον υπόλοιπο κόσμο!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες και τον Παπακαλιάτη; Μετά τι άλλο; Twilight?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «Αν» είναι αναγραμματισμός του «Να!».Μουτζώνει τα αθώα θύματά του. Άκουσα ότι παίζει πολύ σεξ στην «ταινία».Εάν ισχύει,δεν θέλω καν να το φανταστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεξ τώρα, μην υπερβάλλουμε κιόλας. Για τον Παπακαλιάτη γυμνό να παίρνει πόζες μιλάμε.

      Διαγραφή
  4. Βλεπω τo εχεις ριξει στα extreme sport!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ, από μικρή μ'αρέσει το βιτάμ, τότε που ακόμα τα έλεγα όλα μάμ...

    Προτιμώ να το ακούω στο Repeat για 20'. Παρά να ξαναδώ τον Παπακαλιάτη να το παίζει όμορφος πλην τίμιος φτωχός κληρονόμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω λέξεις να περιγράψω πόσο ουάου γκόμενος το παίζει στο ταινιάκι, ειλικρινά. Άσε που πιο παθιάρη δε νομίζω να τον έχουμε ξαναδεί.

      Υπάρχει μια σκηνή που φιλιέται στο δρόμο με τη λεγάμενη. Σαν να τρώει μια φέτα καρπούζι με δεμένα χέρια. Χωρίς υπερβολή.

      Διαγραφή
  6. Έλα παραδέξου το, θα δεις και την ταινία της Lacta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω τη φοβία ότι μια μελλοντική σαδιστική γκόμενά μου, θα με χωρίσει βάζοντάς με- σαν "προθέρμανση" για την ανακοίνωση του χωρισμού- να παρακολουθήσω μαζί της αυτή την ταινία (ή κάποια παρόμοια αν και με αυτή την ταινία το σκέφτηκα αρχικά). Η φοβία έγκειται στο ότι και καλά αυτή έχει, λέει, ένα καλό επίπεδο γενικά- δεν είναι χαζοβιόλα, αλλά διαλέγει αυτό τον άρρωστο τρόπο για να με χωρίσει.
    Μιας και το λέω αυτό, νιώθω την ανάγκη να προσπαθήσω να εξηγήσω το πως προέκυψε αυτή η σκέψη.
    Την ταινία δεν την έχω δει, αλλά έχω βρεθεί σε αρκετές παρέες που ήταν θέμα συζήτησης. Σε μία από αυτές τις παρέες, η εμπειρία του αργού θανάτου από βαρεμάρα και παπακαλιατισμό, σε συνδυασμό με μια γενικότερη εκτίμηση ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά, η οποία με τη σειρά της μου προκάλεσε μια αίσθηση αβάσταχτης μοναξιάς (δεδομένης και της παρέας η οποία πρέπει να έχει για επίσημη θρησκεία το δελτίο ειδήσεων του mega) και το γεγονός ότι είχα την έμπνευση να πίνω διπλό ισχυρό σκέτο καφέ και ούζο ταυτόχρονα δημιούργησαν μέσα μου αυτό το μικρό σουρεαλιστικό εφιάλτη ο οποίος, για κάποιο λόγο, όταν είμαι στις μαύρες μου, μου φαίνεται απίστευτα φυσικός και πιθανός. Οριακά μοιάζει να αποτελεί τη λογική συνέχεια των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Αkhlut, ειλικρινά τώρα. Είσαι μια προσωπικότητα που πίνει οικειοθελώς καφέ με ούζο.

      Είσαι σίγουρος ότι σου φαίνεται σαδιστική η προβολή του ΑΝ από μια μελλοντική γκόμενα που θέλει να σε χωρίσει?

      Διαγραφή
    2. Ναι είναι.
      Αν και για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι η προβολή του "αν" που είναι σαδιστική εν γένει. Με φιλαράκια παίζει να ήταν και γαμώ τα σκηνικά. Η γκόμενα είναι σαδιστική γιατί θέλει να μου ανακοινώσει χωρισμό έτσι ενώ κανονικά ούτε αυτή θα έβαζε να δει το εργάκι.


      Μη βιάζεσαι να κρίνεις το καφές με ούζο. Δεν είναι και πάρα πολύ καλό, αλλά είναι καλύτερο από ότι ακούγεται.

      Διαγραφή
  8. Έχοντας πλέον φρεσκοβαμμένη τη ξανθια μου ρίζα,μπορω απενοχοποιημένα να σχολιάσω κάτω απο ανάρτηση για παπακαλιάτη: Υπάρχουν άνθρωποι που πιστευουν οτι αυτά γίνονται στη πραγματικότητα και πήραν και μαθήματα ζωής απο τον Χριστόφορο! (νομιζω οτι θα ξεράσω και μόνο που το σκέφτηκα).
    Το ακόμη χειρότερο βέβαια είναι να ζείς τη ταινία του Παπακαλιάτη σε πραγματικό χρόνο και χωρίς το νεοκλασσικό κιολας στη Πλάκα! Με άλλα λόγια αυτό που μόλις σου περιέγραψα λέγεται: καθαρή και ανόθευτη αλλοπροσαλλοσύνη! Θεωρώ λοιπόν επιτακτική ανάγκη να απαγορευθεί δια νόμου(και δια ροπάλου αν χρειαστεί μη σου πω) η μετάδοση ταινιών και σειρών του Παπακαλιάτη διοτι υπάρχουν πολλοι βλαμμένοι εκει έξω που πάνε και ξεσηκώνουν σκηνές!

    Ηταν μια ευγενική χορηγία του Σάλιαγκιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλιάγκι, είσαι πλέον τόσο ξανθιά που όχι απλά μπορείς να σχολιάσεις αλλά ανήκεις και στα πρώτα 100 εισιτήρια που έκοψε ο Παπακαλιάτης!

      Διαγραφή
  9. και μόνο που ονόμασε το σκυλί "μοναξιά" αρκεί για καταλάβεις περρί τίνος πρόκειται. πάντως βραδάκι,με παρέα, μπύρες,πίτσες κλπ.η ταινία βγάζει πιο γέλιο και από την καλύτερη κωμωδία ;) εγγυημενη διασκέδαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "μοναξιά" είναι από τις μεγαλύτερες παπακαλιατιές ever.

      Μη λες τέτοια, δε θα το ρίσκαρα να το προτείνω ούτε ως κωμωδία.

      Διαγραφή
  10. Κολλητός με τα της κοπελιάς που τυγχάνει να είναι και γαμώ τα παιδιά και ολίγων καθυστερημένη (με την καλή έννοια) λέει στον ούνο φίλο μου να πάνε με τις φίλες της και τους γκόμενους, στον παπακαλιάτη .Τα ρουθουνίσματα έκαναν την εμφάνιση τους σε αρκετές στιγμές που κρατιόταν για να μην γελάσει και εισέπραττε γι'αυτό μια αγκωνιά "καλών τρόπων" για τις φίλες της, έγινε το αδιανόητο...

    Περιγραφή Τάσου: "Μαλάκα, έχει μια σκηνή που ενώ περπατάει στην πλάκα εμφανίζονται οι τέσσερις εποχές, και στον χειμώνα, ενώ έδειχνε την Πλάκα, νόμιζες πως ήταν στο Ελσίνκι.. χέστηκα στα γέλια και φώναξα FREEDOOOM σαν τον William Wallacce..."

    Το τελευταίο είναι πιο σάλτσα και από της barilla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ, Μοnsieur! Σ'ευχαριστώ, Τάσο!

      Νιώθω ήδη πολύ καλύτερα.

      Διαγραφή
  11. Κωμικό και καυστικό. Ησουν κακιά στο άρθρο, αλλά η ΚΑΛΗ κακιά. Πιο φτυάρι στον Παπακαλιάτη γίνεται; ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!(?)

    Σοβαρά, τώρα... το σκυλί "μοναξιά";;; Τον φαντάζομαι σε συναυλίες των Πυξ Βλαξ να το κρατάει στα χέρια του και να το γυρίζει στον αέρα γύρω-γύρω τραγουδώντας δυνατά "μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα, μη μ' αφήνεις τώρα που είναι όλα πιο δύσκολα"... τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα έπρεπε να έχει για τραγούδι στη σκηνή με τον μισοπεθαμένο σκύλο... ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ, ΠΑΩ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΣ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ...

    ...ας δείξουμε τον δέοντα σεβασμό. Ο Παπακαλιάτης είναι ΚΑΛΤ. Πιο kalt και από τον πάγο (για γλωσσομαθείς)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εlric, αυτοί οι συνειρμοί σου καμιά φορά με τρομάζουν. Πίστευα ότι μετά το πλύσιμο των χεριών με αλκοόλ, δε θα άκουγα κάτι καλύτερο από σένα. Αλλά τελικά μπορείς και καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Είμαι κακός πολύ κακός, θα καλέσω dominatrix να με βαράει με μαστίγιο... τώρα που το σκέφτομαι αυτό το σενάριο θα ανέβαζε την τηλεθέαση και το ενδιαφέρον στις σειρές του Παπακαλιάτη...

      Διαγραφή
  12. προσπαθω να καταλαβω αν ολα αυτα που λετε τα πιστευετε και απλως τα θετετε με αστειο τροπο υπο τη μορφη σαρκασμου και με διαφορα αστειακια, η αν το κανετε απο την αναγκη σας να αποδειξετε στον κοσμο οτι μενετε ασυγκινητοι απο cheesy αισθηματικες ταινιες απειδη ειστε τοσο κουλτουρε και cool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαλλον ολοι εσεις που μιλατε ετσι ειστε αγ..... και για να το παιξετε σκληροι και οτι δε σας νοιαζει που ειστε μονοι κρινετε οτιδηποτε ρομαντισμο συναντατε μπροστα σας! Ετσι δε θα φτιαξει ποτε η ζωη σας και παντα θα ειστε μονοι! Ακομα και να καταληξετε με καποιον θα ειναι απο συμβιβασμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηταν απλα μια μετριοτητα, ολα τα υπολοιπα νομιζω ειναι υπερβολες. Παρ' ολο που το προσεγγισε ωραια, θα συμφωνησω στο οτι παπακαλιατιζε σε παρα πολλα σημεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε μιλάμε υπάρχει πολλή κόμπλα εκεί έξω... Πρώτη κ καλύτερη η..."αρθρογράφος" που κάποια νομίζει πως είναι. . Ε ρε δηθενισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα ας ηρεμησουμε λιγο.
    Σας βρισκω υπερβολικούς, τοσο που δεν μπορω να το εξηγησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ισως το χειροτερο, το πιο κακουγοστο αρθρο που διαβασα τον τελευταιο καιρο.. εχετε κανει το κραξιμο αθλημα και νομιζετε ειστε κ πρωταθλητες. ημαρτον! αν δεν σαρεσε μην το βλεπεις, αλλα επειδη ξερεις ποσο πουλαει αποφασισες να γραψεις την γνωμη σου στο ιντερνετ λες και στην ζητησαμε.. λαικιστες του κωλου! κραζετε τον παπακαλιατη ο οποιος ειναι ο ελληνας που σε τετοιυς δυσκολους καιρους καταφερνει να κανει τετοια εργα κ να βοηθαει συναδελφους κινηματογραφους κτλ να κρατησουν την δουλεια τους.. κακοβουλια κ ζηλια τιποτα παραπανω δεν βγαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του. Σεβαστή! Εγώ το παιδί αυτό το λατρεύω, μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν κι αυτόν.

      Διαγραφή
  18. Χριστόφορε είσαι τέλειος!!! Σ'αγαπάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή