Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τουαλέτες

Αν υπάρχει ένα μέρος που του αρέσει του Μέρφυ να με συναντάει, αυτό είναι δίχως αμφιβολία οι τουαλέτες των μαγαζιών.  Δεν είναι λίγες οι φορές που μπήκα σε μια τουαλέτα και σκέφτηκα ότι θα ένιωθα λιγότερες ενοχές αν τελικά τα έκανα πάνω μου. Κάθε φορά έρχομαι αντιμέτωπη με μια καινούρια έκπληξη, κάθε φορά είναι και μια καινούρια εμπειρία. 

Δεν είναι μόνο ότι τις σιχαίνομαι και δεν θέλω να ακουμπήσω πουθενά. Οι δημόσιες τουαλέτες μου αποδεικνύουν σχεδόν πάντα ότι ο άνθρωπος δε φτιάχτηκε για να ζει μέσα σε κοινωνίες. Γιατί πετάς μωρή βρωμιάρα το κωλόχαρτο στο πάτωμα? Έτσι κάνεις στο μαντρί σου? Ή μήπως νομίζεις ότι αγόρασα τα παπούτσια μου 200 ευρώ για να πατάω τα κατουρλιά σου? Έπειτα, το καζανάκι. ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ. Υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί, και αυτός είναι ότι αν δω τα κίτρινα ούρα σου εν μέσω της διασκέδασης μου θα ξεράσω. 

Μετά, οι κανόνες υγιεινής. Ναι, είναι άγραφοι. Όχι, δε στους επιβάλλει κανείς.  Αλλά ρε κοπελιά, κάθε φορά που σε βλέπω να βγαίνεις από την τουαλέτα και να τρέχεις στον καθρέφτη να σουλουπώσεις την σκατόφατσα σου χωρίς να έχεις πλύνει τα χέρια σου, μου ρχεται να σε φτύσω στο πρόσωπο για να σου πω μετά ότι το σάλιο μου είναι πιο καθαρό από τα βρωμόχερα σου. Σε κάποια φάση της ζωής μου έμαθα επίσης ότι υπάρχουν εκεί έξω γυναίκες που κάθονται κανονικά στο κάθισμα της τουαλέτας των μαγαζιών. Το ήξερα ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος αλλά τέτοια ηλιθιότητα πού να τη φανταστώ. "Αφού τις καθαρίζουν". Μόνο αυτό πες μου και θα ρθω να σε πιάσω απ' τα μαλλιά και θα σε βάλω να γλείψεις όλες τις χέστρες των μαγαζιών της Αττικής. Μία προς μία.

Έπειτα φταίνε και οι ιδιοκτήτες. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους αυτοί οι άνθρωποι, όταν σχεδιάζουν τις τουαλέτες στο μαγαζί τους. Άνθρωπε μου καλέ, το καταλαβαίνεις ότι σε ένα τετραγωνικό μέτρο ΔΕ χωράμε εγώ, η χέστρα και ο κάδος σου? Διακοσμητική την έχεις την τουαλέτα? Εγώ πώς θα μπω μέσα? ΠΕΤΩΝΤΑΣ? Χίλιες φορές να την έκανες τούρκικη (τα φιλιά μου στη Δράμα όπου όλα τα μπαράκια έχουν τούρκικες τουαλέτες, ΝΑΙ το έχω ζήσει και αυτό), μπορεί να περνούσες σε παλαιότερο αιώνα αλλά τουλάχιστον θα ήταν λειτουργική. Από την άλλη, εκτιμώ την προσπάθεια κάποιων να θέλουν να είναι μοντέρνοι και νεωτεριστές, αλλά μια φορά που μπήκα σε μια τουαλέτα και αντίκρισα αυτό,


η πρώτη κίνηση που έκανα αντανακλαστικά ήταν να πάω να ελέγξω μήπως καταλάθος μπήκα στις ανδρικές. Όταν επιβεβαίωσα ότι αυτή η τουαλέτα απευθυνόταν σε γυναίκες, ήθελα να κλάψω τόσο πικρά. Ήθελα να βρω τον ιδιοκτήτη και να του ζητήσω να μου κάνει demonstration χρήσης ο ίδιος. Αν είχα πιει άλλα τρία ποτά εκείνο το βράδυ, σίγουρα θα το έκανα.

Και εκεί που νόμιζα ότι τα έχω δει όλα, βρίσκομαι στο αεροδρόμιο του Abu Dhabi. Μπαίνω στις τουαλέτες και ακούω νερά να τρέχουν ενώ ταυτόχρονα παρατηρώ ότι όλες τις βρύσες είναι κλειστές. Ανοίγει μια πόρτα, βγαίνει μια μουσουλμάνα, ανταλλάσσουμε γρήγορες δυτικές και ανατολικές ματιές, προχωρώ με θάρρος. Και ξαφνικά το βλέπω. Δίπλα στη χέστρα ένα ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ. Παντού νερά. Ο κακός χαμός. Όταν αργότερα ρώτησα περιπαικτικά ένα μουσουλμάνο τι στο καλό το θέλουν σε κάθε τουαλέτα, σηκώθηκε και μου είπε "come on, I'll show you". Demonstration χρήσης. Ω ναι! Είναι να μη σου κάτσει!

22 σχόλια:

  1. Αν δεν σκεφτόμουν αυτά που κολλάμε εμείς οι άντρες μετά το σεξ από 'σας,που εσείς τα κολλάτε από τις τουαλέτες,θα έλεγα κάτι του στυλ:
    "Αύριο θα σε φτιάξω καλά στο μπλογκ μου"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι τυχερή που είσαι γυναίκα (σε αυτό το θέμα, μη μας παρεξηγήσουνε). Που να δεις και πώς είναι οι αντρικές!
    Παρεμπιπτόντως πολλές γυναικείες τουαλέτες γίνονται μπουρδέλο από άντρες που μπαίνουν στις γυναικίες γιατί "είναι πιο καθαρές"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια σκατά είναι και οι γυναίκες και οι άντρες στο θέμα της τουαλέτας. Είναι, να μην σου κάτσει η περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι σκέφτηκα να σχολιάσω αλλά μόλις διάβασα ότι πήγες αμπου ντάμπι και έσκασα από τη ζήλια μου, κατάπια το φαρμάκι μου!!!
    θα σχολιάσω αφού το ξεπεράσω, αργότερα, πρώτα θα βράσω στο ζουμί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυτό πρέπει να πηγαίνετε στρατό εσείς οι γυναίκες. Μετά από αυτά που είδαν τα ματάκια μου εκεί δεν υπήρξε τουαλέτα να με κάνει να σιχαθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σου δόθηκε ευκαιρία για demonstration χρήσης της ντουζιέρας του.....κόλου από μουσουλμάνο και δεν την άρπαξες από τα μαλλιά;
    Έπρεπε να ήμουνα εγώ εκεί!
    Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για την τουαλέττα οι κανόνες είναι απλοί
    μπαίνοντας πλένουμε τα χέρια μας για τον εαυτό μας
    και βγαίνοντας για τους άλλους.
    όσο για το απεχθές της εικόνας που προσφέρουν οι διάφορες τουαλέττες είναι όντως κάποιες φορές απίστευτο!
    Κάποτε συχνάζαμε σ ένα μέρος παλιό και τρισάθλιο αλλά είχε ένα wc θείο!
    μεγάλο ευάερο και καθαρό -σημαντικό!
    αξέχαστες αναμνήσεις...
    τώρα δεν υπάρχει πια δυστυχώς. αλλά καλά να ναι η κρεπερί δίπλα στο μπαράκι. χι χι!
    μάκια.
    ντουζιέρες κι άλλα τέτοιου είδους αξεσουάρ είναι ακόμα άγνωστα εδώ. ήταν τελικά χρηστικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω αν έχετε δει τις τουαλέτες της φιλοσοφικής, έχετε δει τα πάντα! Μπίχλα, βρώμα, δυσωδία… Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Και οι γυναικείες είναι ΠΟΛΥ χειρότερες από τις αντρικές! Ω, ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΌΛΟΙ ΠΕΡΙΜΈΝΑΤΕ!!!!!


    http://ocelebritis.blogspot.com/2012/01/5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν είδα αυτές τις χέστρες, φαντάστηκα πως πρέπει να στήσεις λίγο κωλαράκι για να κατουρήσεις ε?
    Καλή φάση ... :$
    Οι τούρκικες παρεμπιπτόντως μια χαρά ήταν, κρατούσες και μια απόσταση ασφαλείας ;)
    Είδες φώτο που σε κότσαρε ο φίλος σου? τούμπανο έγινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας λυπάμαι ρε, αλήθεια. Αυτό που κάνετε τις ακρίδες για να κατουρήσετε είναι βάσανο. Ειδικά όταν έχετε περίοδο και βγαίνετε στα μαγαζιά που είναι εξάρχεια μεριά με καμιά κοινή τουαλέτα(και ΑΜΟΡΓΟΣ παντού κοινές και καθόλου χλωρίνη) είναι ταλαιπωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!!ΤΙΣ ΑΚΡΊΔΕΣ...........ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nam σου έχω και ένα δωράκι αν μπεις στο blog μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ....I kinda like it που γίνεται της πουτάνας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχαχα, άντε να πείσω τώρα κανέναν ότι η επίσκεψη μου στο Άγιο Όρος το καλοκαίρι ήταν για trekking...

    @ΧΩΣΤΗΡΑ: Σ'αρέσει που γίνεται της πουτάνας για το λόγο ότι αυτή η κατάσταση είναι δημιούργημα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χωστήρα,
    μην τρομάξεις, θα το πω αργά αργά.
    Π ρ ο φ υ λ α κ τ ι κ ό λέγεται.


    Πρόεδρε,
    ρε συ εγώ είχα την εντύπωση ότι οι αντρικές είναι πάντα πιο καθαρές. Από την άποψη ότι δεν έχετε πολλά να κάνετε (μόνο να στοχεύσετε σωστά) και ότι δεν κάνετε πολλές τσαπατσουλιές.


    Heatjo,
    καλώς τον! Δεν έχεις κι άδικο!


    Sew,
    χαχαχα ναι πήγα και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει ούτε και γω. Σαλάμ αλέκουμ!


    Παρτάλι,
    ένα καλό έχουμε, που δεν πηγαίνουμε στρατό, θες να μας το φορτώσεις και αυτό?

    Πώς τα περνάμε στη μπανιέρα με τον Εφραίμ? Επείδη τον έχεις και ως "παρτάλι του μήνα" σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ευκαιρία να τα πείτε τα δυο σας και να γνωριστείτε καλύτερα! Ξέχασα να βάλω παπάκια μέσα, αλλά το σκίτσαρα στα βιαστικά!


    Xristin,
    χαχαχα αν είχες την παραμικρή ιδέα για μένα θα καταλάβαινες ότι τέτοιες μοναδικές ευκαρίες δεν τις χάνω ποτέ! Για κάτι τέτοια ζω!


    Μπλουζ,
    έτσι πολύ σωστά. Αυτοί είναι οι κανόνες υγιεινής. Και η τουαλέτα πρέπει να είναι ευρύχωρη!
    Είναι άγνωστα εδώ γιατί αυτοί έχουν ας πούμε άλλους κανόνες υγιεινής. Για αυτούς είναι χρηστικό γιατί ο μουσουλμάνος κορόιδευε εμάς με το χαρτί υγείας. Παντως δεν το δοκίμασα, ούτε καν θέλησα να το ακουμπήσω!


    Λευκή Φλου,
    Καλώς την! Σε πιστεύω! Όλη η γυναικεία τσαπατσουλιά μαζεμένη και συγκεντρωμένη. Απαπα αίσχος λέμε! Μίνι εφιάλτης..


    Lyriel,
    χαχαχα καλέ μόνο αν είσαι τσίτα τα καταφέρνεις να την βγάλεις καθαρή από κει μέσα. Ναι οι τούρκικες τελικά μια χαρά. Έχουν μια άλλη φιλοσοφία!
    Αχ ναι το είδα το τερατούργημα του ανελέητου Χωστήρα και τον αφήνω να νομίζει ότι είπε την τελευταία κουβέντα!


    Monsieur,
    χαχαχα σαν τις ακρίδες. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη λέξη να χαρακτηρίσει την φιλότιμη προσπάθεια μας να ξελαφρώσουμε. Υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και πρόσφατα είχα μια τουαλετοσυζήτηση αντίστοιχου είδους!
    Παρόλα αυτά πίστεψε με, την χειρότερη τουαλέτα την είδα στα επείγοντα νοσοκομείου, όπου δεν υπήρχε καν σαπούνι και όταν ζήτησα από τη νοσοκόμα που με έστειλε εκεί μέσα σαπούνι με ρώτησε 'τι το θέλεις?'... Να το φάω και να πεθάνω!Τι λες να το θέλω?
    Απανταχού ακρίδες (εμένα περισσότερο αλογάκια της παναγίας μου θυμίζουμε) κουράγιο!!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Namnaira Σαγαπάω!!!
    Μονο αυτό θα πω και θα σωπάσω!!!
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντα είχα την εντύπωση πως η αντιστοιχία βρωμιάς σε γυναικείες τουαλέτες είναι 1 στις 10 ! Μάλλον κάνω λάθος τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πλυντήριο,
    χαχαχα κουράγιο ακριδούλες μου! Θα ρθει μια μέρα που ένας έξυπνος σχεδιαστής τουαλέτας θα μας σώσει!
    Άμα λάχει την σχεδιάζουμε και μεις. Μυαλό δεν έχουμε? Να τη η χαζή ιδέα που θα μας σώσει από τη φτώχεια πλυντήριο!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣΕΙ ΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΟΕΟ?


    Σαλιάγκι,
    Αγαπιέμαι το σκασμένο! χαχαχα
    Ποιος ξέρει τι είπα και σε άγγιξα! Αν είναι να μου εκδηλώνεις, μωρό μου, την αγάπη σου, σε κάθε αναρτηση θα κάνω μια μικροαναφορά στις τουαλέτες!!


    Snake Plissken,
    Καλώς τον! Κάνε το τεστ την επόμενη φορά και τσέκαρε και τις δυο τουαλέτες, ανδρικές και γυναικείες. Μετά πήγαινε στο μπαρ και πιες ένα σφηνάκι στην υγειά μου, γιατί έχω δίκιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το σφηνάκι θα το πιω, αλλά θα επιβαρύνει την κατάσταση στη κύστη...θα γεμίσει και με δεδομένο πως οι αντρικές είναι γάμησε τα (λες και είναι δύσκολο να κρατήσεις τη πουλού σε ευθεία και να μην θυμίζει λάστιχο βρύσης) και οι γυναικείες είναι όπως λες, θα πάω να κάνω την ανάγκη μου στο δρόμο! Είναι πιο καθαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή