Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τι έμαθα από τα τούρκικα σήριαλ

Ώπα, η ΝamNaira βλέπει τούρκικα? Ναι, η ΝamNaira έχει δει τούρκικα και έχει κάνει κι άλλα παρόμοια απαράδεκτα στη ζωή της γιατί δεν είναι γαμάτη και κουλτουριάρα όπως εσύ.

1) Αν ζεις στην Τουρκία και θέλεις να γίνεις πρωταγωνίστρια πρέπει οπωσδήποτε να έχεις πράσινα μάτια. Δεν πειράζει αν έχεις κρεατάκια στη μύτη και μιλάς σαν γκρέμλιν, αρκεί να έχεις πράσινα μάτια. Δεν πειράζει που μου ξυπνάς τον πόθο να σου δώσω μια μπουνιά στη μύτη, αρκεί να έχεις πράσινα μάτια. Δεν πειράζει που η φωνή σου προκαλεί στα νεύρα μου παλινδρομικές ταλαντώσεις, αρκεί να έχεις πράσινα μάτια.


2) Αν αποφασίσεις να αγαπήσεις πραγματικά μια γυναίκα, φίλε μου, την έχεις βαμμένη. Αυτή η ιστορία σίγουρα δε θα σου βγει σε καλό. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπλέξεις με κυκλώματα τζόγου, θα αρχίσεις να κάνεις παρέα με γκάγκστερ, θα πας φυλακή, θα μπεις στο μάτι του πιο ισχυρού ανθρώπου στη χώρα, θα σε κυνηγήσουν ψυχροί δολοφόνοι και θα χρειαστεί να πολεμήσεις με τη μισή Τουρκία για χάρη της. 

Όλα αυτά νόμιζα πως είναι υπερβολές, μέχρι που στις Βρυξέλλες γνώρισα έναν Τούρκο, ο οποίος μου εξομολογήθηκε πως δεν μπορεί να γυρίσει στην Τουρκία γιατί θα τον σκοτώσουν τα αδέρφια της πρώην του. Eπίσης, χωρίς να είναι γκέι, όπως μου είπε, αναγκάστηκε να παντρευτεί με άνδρα στην Ολλανδία για να μπορέσει να παραμείνει στην Ε.Ε. Μη με ρωτήσετε πού τους βρίσκω. Αυτοί έρχονται και μου μιλάνε. Θα σας έλεγα και για την τρελή κυρία του μαγαζιού, που το ίδιο βράδυ ερχόταν και μου έδινε φιλάκια στο μάγουλο, αλλά θα ξεφύγω πολύ από το θέμα. Πάντως, στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει κανένας Μαροκινός που να τον κυνηγάει η Ιντερπόλ γιατί, αν υπήρχε, θα ερχόταν να μου μιλήσει ΚΑΙ αυτός. Δεν ξέρω τι φταίει. Ίσως να φταίει το ύφος μου.

3) Το πιο σημαντικό γεύμα στηνΤουρκία είναι το πρωινό. Δεν έχει σημασία αν προέρχεσαι από πλούσια ή φτωχή οικογένεια, κάθε πρωί το τραπέζι θα είναι γεμάτο με καλούδια που αγγίζουν -όπως ένας πορνόγερος τον κώλο μιας πιτσιρίκας- την υπερβολή. Ψωμιά, πίτες, σαλάμια, κασέρια, πιπεριές φλωρίνης(!), τυροσαλάτες, πατσάς από χθες, μάφιν, σιροπιαστά, κρουασάν, ντόνατς. Το πιο στάνταρ πιάτο που έχω εντοπίσει είναι αυτό που έχει κομμένο αγγουράκι, ντομάτα και ελιές. Για πρωινό. Το πρωί. Όταν ξυπνάς. Κάποια πράγματα σ' αυτή τη ζωή απλά δε μοιάζουν να είναι σωστά.

4) Η επαγγελματική άνοδος δεν είναι αποτέλεσμα σπουδών ή πολυετούς κόπου, αλλά προκύπτει μέσα από διαολεμένες συγκυρίες και συμπτώσεις. Αν είσαι ο πρωταγωνιστής, θα ξεκινήσεις αρχικά ως Βασιλάκης Καΐλας στις φτωχογειτονιές όμως, σε ανύποπτο χρόνο και από τη μία μέρα στην άλλη,  θα βρεθείς μεγαλοστέλεχος σε εταιρεία. Από κει και πέρα θα συμμετέχεις σε διοικητικά συμβούλια και θα διεκπεραιώνεις αδύνατες υποθέσεις, λες και πριν από δύο μέρες δεν ήσουν ο κουλουρτζής της γειτονιάς.

5) Όσα έδειξε το Εxpress του μεσονυχτίου για τις φυλακές της Τουρκίας ήταν πίπες. Οι φύλακες είναι και γαμώ τα άτομα και στην τελική το μόνο που δεν κάνουν είναι να σκουπίσουν το ποπουδάκι των κρατουμένων με μωρομάντηλα. Τα δωμάτια είναι φρεσκοβαμμένα και ευρύχωρα, τα κρεβάτια υπερλούξ και μη μιλήσω πάλι για το πρωινό. Οι κρατούμενοι όλη μέρα παίζουν ταβλάκι ή κόβουν τσάρκες στην αυλή. Κι άμα γίνει και κανένα μικροκαβγαδάκι, βρε αδερφέ, δε χάθηκε και ο κόσμος. Στη φυλακή είσαι, δεν είσαι και στο Πρίνστον.

6) Οι σεναριογράφοι έχουν πολλά ψυχολογικά. Αποφασίζουν να γράψουν στο μπακαλοτέφτερο τους, όταν έχουν πολύ σκατά διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η πλοκή. Μη βρεθεί ένας καλός και τίμιος ανθρωπάκος στο σενάριο, κατευθείαν να τον ξαποστείλουν. Μην τολμήσει να φιληθεί για πρώτη φορά το ερωτευμένο επί μια δεκατία ζευγάρι, αμέσως εμφανίζεται ο villain και τους διακόπτει. Στο τελευταίο επεισόδιο έχουμε τραγική πτώση όλου του καστ, δεν αφήνουν κανέναν όρθιο, ψοφάει μέχρι και ο σκύλος στην αυλή.

7) Κανείς στην Τουρκία δεν τρώει ιμάμ μπαϊλντί. Sorry παιδιά, δεν το χω δει πουθενά. Επίσης, καμία τουαλέτα δεν έχει μπιντέ. Ξεκολλάτε.
  

54 σχόλια:

  1. Βρήκα επιτέλους μια καριέρα που μου ταιριάζει! Πρωταγωνίστρια σε τούρκικο. Επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πράσινα μάτια? ΑΡΚΕΙ!! Θα σε μανατζάρω εγώ!

      Διαγραφή
    2. Τέλεια! Έκλεισε!

      *Θέλω ρετιρέ με θέα το Βόσπορο, ξέρεις εσύ!

      Διαγραφή
    3. και για τις μετακινήσεις λιμουζίνα με μασέρ ποδιών μέσα, έτσι γιατί η μάνατζερ σου είναι πολύ λαρτζ!

      Διαγραφή
  2. καλή εβδομάδα!
    πω πω γκάζια!
    δεν έχω δει σχεδόν ποτέ τούρκικο σήριαλ.
    μπορεί όταν πάω στο περίπτερο να έχει τύχει, οπότε μην το αποκλείω!
    αλλά δεν έχω τηλεόραση. Απ ότι μου έλεγε μια φίλη υπάρχει μεγάλη ιστορία με τις τούρκικες ταινίες και τα σήριαλ στην Ελλάδα. Έχουν μεγαλώσει γενιές!!
    τώρα γιατί παντρεύονται στη Ολλανδία, ποιος το ξέρει;
    και γιατί δεν τρώνε ιμάμ; κακό του κεφαλιού τους. εδώ το μαγειρεύουν οι νοικοκυρές κατά κόρον.
    τέλος πάντων καλό βράδυ και περί ορέξεως ατζέμ πιλάφ. φιλούμπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να μην έχω δει ένα ιμάμ μπαϊλντί? Τους έφαγε η ευρωπαΐλα μου φαίνεται!

      Ο συγκεκριμένος παντρεύτηκε στην Ολλανδία. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω, δε ρώτησα.

      Καλό βράδυ καψούρα!

      Διαγραφή
    2. Το λάδι το χρησιμοποιούσαν άφθονο οι Ρωμιοί. ΟΙ Οθωμανοί προτιμούν λίπος και βούτυρο. Κι όμως μαγειρεύουν πολύ ελαφρά αντίθετα από τη δική μας Πολίτικη/Σμυρνέικη που μας την έμαθαν (από προπαγάνδα νομίζω) ως 'βαριά-ανατολίτικη'. Μέχρι που φάγαμε σούσι & μάθαμε πως στην Ανατολή δε μαγειρεύουν βαριά όσο στη Γερμανία..
      Το άλλο Nam με το πρωινό όντως μόνο με τις αγγλικές ρέγγες & τα μυαλά τηγανητά του English Breakfast συγκρίνεται..ή τα βαβαρικά λουκάνικα.. Όμως για την ελιά μήπως τα παραλές; Ελιά, τσάι & παξιμάδι έτρωγε το πρωί ο Καζαντζάκης μαθημένος από τον Κύρη του κι όλους τους Κρητικούς.
      Νομίζω πως τα σίριαλ τα βλέπουν οι Έλληνες διότι τους δείχνουν μια Τουρκία άλλη από της προπαγάνδας. Αλλά & γιατί είναι χορταστικά, μιας ώρας κι όχι σαν τα δεκαπεντάλεπτα της Αμερικής..

      Διαγραφή
    3. Δάφνη, αγαπώ τον Νίκο γιατί "συντηρούσε την καρδιά φλεγόμενη, γενναία, ανήσυχη", αλλά στο θέμα της συντήρησης του σώματος μάλλον δε συμπίπτουμε. Η ελιά συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο πρωινό για εντελώς φυσιολογικούς και γευστικούς λόγους.

      Τώρα, σχετικά με τη γαστρονομία, δε νομίζω στην εδώ γύρω γειτονιά να φάω ποτέ κάτι χειρότερο από τα παραδοσιακά τσέχικα πιάτα. Όλα τα άλλα είναι ευπρόσδεκτα.

      Διαγραφή
  3. 8. H Τουρκία έχει όντως κάτι καλά διαμάντια!
    9. Απασχολούν την κοπέλα μου και έχω χρόνο για μένα...
    10. Ότι τελικά ίσως είμαστε πιο πολύ ούνα φάτσα με τους γείτονες παρά με τους Ιταλούς!

    υγ: Είδες τι ωραία είναι να είναι στρογγυλός ο αριθμός... μα δεν σου έμαθα τίποτα πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα αν δεν τα έκανες 10, θα έσκαγες!

      Τι κακιά συνήθεια να τα αφήνω όλα μισοτελειωμένα!!

      Διαγραφή
    2. 9.Απασχολούν την κοπέλα μου και έχω χρόνο για μένα...βεβαια εγω δεν βλεπω τουρκικα οποτε καποιος την εχει βαψει!
      Ρε Ναμ τον περιεργο ακους??Τον πιανουνε τα ψυχαναγκαστικα του αν δεν βλεπει στρογγυλο αριθμο!Απλα αγνοησε τον(το οτι βλεπεις τουρκικα βλεπεις δεν το σχολιασα ναι και εγω απορω με μενα)!

      Διαγραφή
    3. Μα δεν είναι μόνο αυτό. Παρατήρησα κι άλλο ψυχαναγκαστικό.

      Τους αποκάλεσε "γείτονες" για να μην αναγκαστεί να γράψει το "Τούρκους" με κεφαλαίο!!

      Διαγραφή
    4. Τι μανία αυτή να με βγάλετε ψυχαναγκαστικό; Ένας νορμάλ ψυχάκιας είμαι!

      Διαγραφή
  4. με αυτά τα τούρκικα τα σπίτια μοιάζουν με καψιμί στον έβρο τη δεκαετία του 90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Θυμάσαι ρε παλιοσειρά Sew τότε το 90 στο Διδυμότειχο σκοπιές που βαρούσαμε?

      Διαγραφή
  5. Και να έχεις την ανωμαλία να παρακολουθήσεις ένα τούρκικο σίριαλ η γλώσσα τους είναι τόσο "βάρβαρη" που δεν ακούγεται ρε πούστη μου.
    Οι γκόμενες μόνο Τουρκάλες δεν είναι...
    Δεν σε λέω ανώμαλη αγαπητή NamNaira. Ξέρω πως τα παρακολουθείς για εκπαιδευτικούς λόγους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Perinio με είπες ανώμαλη αλλά seni çok seviyorom ÇOK ÇOK! Siktir hayvan!

      Έρχονται ώρες που θέλω να ζήσω μη ποιοτικές στιγμές κυλώντας στο βούρκο και στην παρακμή! Γι'αυτό μπορεί να τύχει να παρακολουθήσω και τουρκαλιές ή άλλα χειρότερα όπως το Vegas Strip.

      Διαγραφή
    2. Πες μας και κάτι που ΔΕΝ ξέρουμε!

      Διαγραφή
  6. Μίλα μου για τον Μπεχλούλ, μίλα μου για την (περίμενε να θυμηθώ πως διάολο τη λένε) α, ναι, τη Μπιχτέρ, μίλα μέσα στην καρδιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου λες πως να μιλήσω στην καρδιά σου, είμαι επικίνδυνη! χαχα

      Διαγραφή
    2. Τίποτα πιο επικίνδυνο απ τη Φιντέβς... τίποτα

      Διαγραφή
    3. χαχαχα! Αφού το θέτεις έτσι...!

      Διαγραφή
  7. Αυτό με το πρωινό είναι για προβληματισμό πάντως. σου έρχεται μια ψιλο-αναγούλα να βλέπεις να τρώνε για πρωινό τα ανωτέρο. Όσο για αυτό με την ντοματούλα - αγγουράκι - ελιά, όταν είχα πάει Τουρκία το είχαν οπωσδήποτε στο πρωινό του ξενοδοχείου. Τώρα το γιατί...παραμένει μυστήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Όταν πάω Κωνσταντινούπολη όμως στο υπόσχομαι ότι θα το ψάξω το θέμα. Αν λαδώσω ή απειλήσω τον Σου Σεφ, σίγουρα θα έχουμε μια απάντηση!

      Διαγραφή
  8. Άκου τι λέει στο 4!!! Ο Σαββάς καλε δεν έχει τελειώσει σπουδές στην Αμερική και γιαυτο έκανε την οικογένεια του,
    απο εμπόρους ναρκωτικών--->μεγαλοεμπόρους αλλαντικών!!!
    Ήταν λίγο πλούσιος βεβαια,τι να κάνουμε? Γιατί εδω δεν έχουμε πλούσιους? Βάλε alpha δε θυμάμαι ποια μέρα και θα δεις τα sunshine girls να φτιάχνουν τα νύχια τους! Είναι θέμα στατιστικής...εμεις είμαστε 10 εκ άνθρωποι γιαυτό είναι πιο σπάνιοι οι πλούσιοι,εκει όμως που είναι μιλιουνια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υπάρχουν πλούσιοι αναμεσά τους!
    Και τέλος ας μη ξεχνάμε οτι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό! Προσπαθουν να περάσουν μηνύματα για ισσοροπημένη διατροφή!
    --Σαλιαγκι
    ΥΓ.Απλά έκανα στην άκρη το μισος,μη νομίζεις οτι το ξέχασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Σαββάς καλέ? Αυτό στο mega λες? Δεν το χω δει.

      Επί τη ευκαιρία, βρε μπουμπού, μου είπαν ότι μοιάζω με μια ηθοποιό που παίζει σ'αυτό. Για πες μου κι εσυ τη γνώμη σου.

      ΟΥΥΥΥΥΠΣ! Το Σαλιάγκι είσαι? Λάθος, νόμιζα ήταν το Πλυντήριο! χοχοχοχο!

      Ποιο πρωινό βρε παλιοστριπτιτζού!? Έχεις εσύ ιδέα τι γίνεται τέτοιες ώρες?

      Διαγραφή
    2. Γιατί κούκλα μου??? Γιατι δε μαφήνεις ναγιάσω???
      ΝΑΙ ΡΕ!!! ΤΟ ΣΑΛΙΑΓΚΙ ΕΙΜΑΙ!!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΑΠΟ ΚΆΤΩ?????
      και για να ξέρεις κοριτάκι...
      Όταν εγώ έκανα επανάσταση μαζί με τον Αυτιά το πρωί στο άλτερ,εσυ έβλεπες τον Νούσια στο ονειρό σου!
      --ΣΑΛΙΑΓΚΙ
      ΥΓ. Λές να ανοίξω λίγο το μαλλί ή θα με χλωμιάζει?
      Αχ συγνώμη νομιζα οτι ήσουν το πλυντήριο!!ξεχάστηκα
      (ΓΕΛΟΙΑ)

      Διαγραφή
    3. Ρε χαζούλα, όταν εσύ έκανες επανάσταση με τον Αυτιά, εγώ ήμουν στο κοντρόλ του Παπαδάκη και του έδινα οδηγίες πώς να τη βγάλει καθαρή!

      Τον Νούσια τον βλέπω ακόμα στα όνειρα μου όμως, να ξέρεις!

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, μουρλές!
      Εσύ η πρώτη, όχι δεν μου θυμίζεις καμία, αλλά από την άλλη εγώ δεν παρακολουθώ τηλεόραση.
      Εσύ η δεύτερη, να μην ανοίξεις άλλο το μαλλί! Θα σε περνάνε για φτηνή στριπτιτζού!
      Και όταν εγώ απέχτησα χοληστερίνη εσείς ακόμα μαζεύατε καρπούς από τα δέντρα!
      Αμπουφ, ήθελα να τα πω και να ξεσπάσω!
      Ρε NamNaira δε με λες τώρα, πότε θα πιούμε κανενα μπυρόνι?
      --πλυντήριοΤρολ

      Διαγραφή
  9. (εισαγωγή από το γνωστό μου βίντεο,αν δεν το έχεις δει ρώτα τα παιδιά να σ' το δείξουν)--->Τσίγκαρετ (τζούρα και πλάγιο ξεφύσημα) κόφι (ρουφηξιά μετά πλαταγιάσματος των χειλιών)...η φάση θέλει ανάλυση.Γνώρισα κάποτε μια ντουρκάλα (όχι δεν πηδηχτήκαμε, αλλά πολύ θα το 'θελα...αυτή ίσως να μην ήθελε για εθνικιστικούς λόγου....κι εγώ για εθνικιστικούς λόγους θα της το έκανα) να, σαν κι αυτές που βλέπεις στα σήριαλ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα μάτια τους.Δεν έχουν τα γατίσια μάτια που έχουν οι δικές μας οι "ζουζούνες", αλλά έχουν το σχήμα των ματιών της τίγρης κι αυτό το συναντώ πανσπάνια....λες να το ρίξω στις τουρκάλες;!;!Δεν το κάνω για μένα,για τη φουκαριάρα τη μάνα μου την Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλοφορείς και σε βίντεο λουλούδι μου?

      Μια χώρα σου διέφυγε, θέλεις να την ατιμάσεις κι αυτή. Με όποια κι αν μπλέξεις πάντως, ελπίζω να έχει πολλά αδέρφια, if you know what I mean...!

      Διαγραφή
    2. Είσαι θέμα δυνατό αλλά ξεχνάς ότι μιλάς σ' ένα τίγρη και ο τίγρης τα πάει καλά με τους πολλούς αριθμούς και δεν φοβάται!!!Αυτό που ίσως πρέπει να φοβάμαι είναι η ίδια η κοπέλα, ιφ γιου νώου γουάτ αη-Μην!!

      Διαγραφή
    3. The stripes of the tiger dont wash away. Xostiras is made of steel not clay...

      Διαγραφή
    4. Χωστήρας το μάτι της τίγρης..Ναμι ξέχασα να σου πω,οτι κάποτε εδώ είχε πει ότι είναι ψηλός σαν φουγάρα πυρηνικού εργοστασίου..Δυο μέτρα υπόγειο είναι.

      Άντρες με γιλέκα, κοντός ο τσελέ, Τούρκοι φυγάδες, σίγουρα μας κρύβεις πολλά και αυτή η ανωμαλία της προσωπικότητας σου με εξιτάρει.

      Διαγραφή
    5. είμαι ένα κυπαρίσσι σε ανάπτυξη βρε μαλάκα....1,73 θηρίο

      Διαγραφή
    6. Μοnsieur, δεν ξέρω για ποια μυστηριώδη και ανώμαλη προσωπικότητα μιλάς! Είμαι απλά το κορίτσι της διπλανής πόρτας (που κανείς στη γειτονιά δε γνωρίζει τίποτα γι'αυτό)!

      Χωστήρα, 1,73 φουγάρο πυρηνικού εργοστασίου έχω να δω από τότε που πήγα στο μουσείο μινιατούρας στη Λυών (εντάξει, δεν πήγα αλλά ξέρω ότι υπάρχει)!

      Διαγραφή
    7. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ..Namie πάντως το πρώτο που σκέφτηκα ήταν μινιατούρες..1.73 θηρίο. ο βασιλικός του μπαχτσέ μας!

      Διαγραφή
    8. σου έχω πει Καννίβαλε, όταν τελειώνει σε "-αχ" είναι οργασμός.Το ότι είσαι πιο πουστράντζα κι από τη λέηντυ Έλτον Τζων φαίνεται πλέον πεντακάθαρα. Και να ξεκαθαριζόμαστε, από 1,72 έως 1,73 είναι ψηλός, πιο κάτω είναι κοντός σαν πεζούλι και γκέυ με σύνδρομα ανωτερότητας.Πιο ψηλός, είναι υπερβολικά ψηλός και κάνει μόνο για ενημέρωση του καιρού με σύνδρομα κατωτερότητας...χλευάστε με δεν πειράζει, άλλωστε και τον Λεωνίδα τον κατέκρινε και τον χλεύασε η ΓΕΡΟΥΣΊΑ της Σπάρτης όταν αποφάσισε να πάει Θερμοπύλες, αλλά αυτουνού το όνομα έμεινε στην Ιστορία και ήτονε και Ταύρος στο ζώδιο και κοντά 1,73 (μιλάμε για ιστορικές πηγές όχι μαλακίες)

      Διαγραφή
    9. Και η γιαγιά μου με -αχ τελειώνει τις προτάσεις της και μερικές φορές βάζει και το "παναγία μου" στο τέλος...Εσυ την τακτοποιείς;

      Μεγάλε Λεμονίδα ζητάω συγχώρεση..

      Ναι δεν είμαι άντρας. Είμαι αρσενικό.

      Διαγραφή
  10. Εγώ δεν έχω δει ούτε μια σκηνή στη τηλεόραση αλλά η γιαγιά μου που δεν μπορεί φυσικά να τα βλέπει αυτά τα έργα σε τόσο αργούς ρυθμούς (μόνο 5 επεισόδια την ημέρα), μου ζητάει να τις βρίσκω τα τελευταία επεισόδια κάθε σειράς στο ίντερνετ και να τα βλέπει στο λάπτοπ! Έτσι από όσο έχω δει όσο τα ψάχνω, μπορώ να καταλάβω πως σε κάθε σκηνή το backround είναι χρυσό. Είτε είναι μέσα σε σπίτι είτε όχι. Μέχρι και τα wallpapers τους είναι έτσι. Δες εδώ. Τώρα ξαναδές την εικόνα που έβαλα και πρόσεξε τα χέρια παύλα φτερά που σχηματίζουν μια καρδιά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών ενώ κρέμονται με αλυσίδες από τον ουρανό. Δίνω τα συχγαρήρια μου σε όποιον το έφτιαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Simigdalenie, τώρα δεν ξέρω, είναι και ο γραπτός λόγος, δεν έχεις βάλει και πουθενά θαυμαστικό, αλλά ελπίζω να μιλάς ειρωνικά!

      Τα δάχτυλα που τα κριτσάνισε ο ποντικός από μέσα τα πρόσεξες?

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και το πρόσεξα (δεν το πρόσεξα) και πιστεύω πως είναι συμβολισμός για τον πόνο που θα ένιωθαν τα δάχτυλα αν τα είχε κριτσανίσει ένας ποντικός. Όπως και τα πουλιά στο κάτω μέρος της εικόνας που φεύγουν προς το άγνωστο για να επιβιώσουν από τις κλιματικές συνθήκες με βάση το ένστικτο τους, έτσι και ο πρωταγωνιστής αγαπάει την πρωταγωνίστρια. ΟΚ δεν ήταν πετυχημένη παρομοίωση αλλά ήθελα να μιλήσω για τα πουλιά.

      Διαγραφή
    3. Κάτι μου λέει ότι σε συμπαθώ!

      Διαγραφή
  11. Απολαυστικότατη!
    Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό Χωστήρα, όσον αφορά τα μάτια,
    αλλά για όλα τα υπόλοιπα δεν ήξερα τίποτα.
    Αγγουροντομάτα για πρωινό? Έχει και κρεμμύδια?
    Πόσο αφροδισιακό :$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lyriel το καλό το πρωινό είναι το ελληνικό: σεξ,καφές και τσιγάρο.Αν δεν υπήρχε η προαιώνια έχθρα μεταξύ ημών και τούρκων ΊΣΩΣ να το ρίχναμε στις τουρκάλες....οι ρωσίδες είναι μια πολύ καλή λύση ανάγκης!!

      Διαγραφή
    2. & για τους Τούρκους. Το ratio εκεί να δεις.. & πώς λυπάται ο ντεντε (παππούς) & τις φέρνει σπίτι να ζεσταθούν.. (για ζωή μιλώ, σίριαλ δεν προλαβαίνω να δω, λόγω ανίατης υστερίας μη χάσω τον καιρό μου, αλλά σας ζηλεύω)

      Διαγραφή
    3. Lyriel, τον Χωστήρα σε τέτοια θέματα να τον εμπιστεύεσαι.

      Εντάξει, όχι πάντα, γιατί συνήθως λέει μαλακίες!

      Διαγραφή
    4. ...έτσι ρε Ναμ, την ώρα που με υποστηρίζεις να μου ρίχνεις και την πισώπλατη....όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις!!

      Διαγραφή
  12. Θα πέσεις στο ΚΑΙΑΔΑ είσαι εχθρός του έθνους. Διότι σύμφωνα με την εκπληκτική συνωμοσιακή λογική του έλλην-ψηφοφόρου, ο οποίος δεν πιάνεται ποτέ, τονίζω ποτέ, κορόιδιο, τα τούρκικα σήριαλ είναι ύπουλη προσπάθεια εναντίον του έθνους.

    Στα σοβαρά τώρα...η φάση είναι πως κάποτε τα βιντεοκλαμπ είχαν ενότητα "Τουρκικα" ακριβώς δίπλα από τα "Ελληνικά". Οι ενοικιάσεις έσπαγαν κοντέρ. Τι θα δούμε σήμερα? Έναν Ξανθόπουλο-Βούρτση και έναν Cenan Karat-Fatima Gucuk (τυχαία τα τουρκό-ονοματα). Πάντως είναι απο τρέιλερ που έχω δει στις διαφημίσεις κτλ είναι να τους ζηλεύεις για το "επιχειρηματικό" της υπόθεσης. Σπρώχνουν χρήμα (ντεκόρ-κουστούμια, αμάξια, το ένα το άλλο, τρικάμερα-τετρακάμερα κτλ και όχι μονοκάμερα όπως εδώ) και το πουλάνε και εκτός Τουρκίας. Αν δοκιμάζαν οι ντόπιοι να πουλήσουν σε ξένα τιβι δίκτυα, το Ρετιρέ ή την Λάμψη π.χ ζήτω που καήκαμε. Θα πρέπει να τους πληρώσουμε και από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο από σένα περίμενα να σχολιάσεις από αυτή την οπτική το θέμα, Snake. Τα τούρκικα σήριαλ απειλούν μέχρι και το θρόνο της Βραζιλίας.

      Ειδικά αν στέλναμε Λάμψη, θα καίγαμε πολύ κόσμο στο εξωτερικό. Θα έχαναν πάσα ιδέα (όση τους απέμεινε από τον Ρακιντζή!)

      Διαγραφή
    2. E τι να κάνω κάπως πρέπει να βγάζω όλες αυτές τις πληροφορίες από τον μέγιστο εγκέφαλο μου.

      Διαγραφή
  13. Εγω πάντα αναρωτιομουν,αν το έχουν ξυρισμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις τι γίνεται και δεν ξέρω να σου λύσω την απορία!

      Διαγραφή