Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Cherchez la femme

1) Για κάθε καλή κουβέντα που πάει να ειπωθεί για το φύλο μας παγκοσμίως, θα παραμονεύει πάντα μια γυναίκα, έτοιμη να τα σκατώσει και να τη διαψεύσει. Είναι ανώφελο να το παλεύουμε, η ιστορία έχει αποδείξει πως θα είμαστε πάντα ο λόγος που κάτι πήγε στραβά. Πίσω από κάθε πληγωμένη ανδρική καρδιά, από κάθε χάδι σε ζαρωμένο ανδρικό κώλο, από κάθε δηλητηριασμένο κουλουράκι, από κάθε λερωμένη τρίτη κάλτσα, από κάθε ανδρικό σκεμπέ, από κάθε τρυπημένο προφυλακτικό, από κάθε αναπάντητη με απόκρυψη, από κάθε τραγούδι του Λεπά, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

2) Όταν είσαι γυναίκα, ένα από τα πολλά προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι οι άλλες γυναίκες. Είμαστε κατασκευασμένες να μισούμε η μία την άλλη για λόγους σοβαρούς και αδιάσειστους όπως "κοίτα πώς φτερνίστηκε, ΤΗ ΜΙΣΩ". Ο γυναικείος φθόνος είναι πηγαίος, γάργαρος, ανεξάντλητος και βασίζεται στο εφηβικό όνειρο της Prom Queen. 

3) Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της γυναίκας είναι που κατάφερε να μπερδέψει την ανθρωπότητα σχετικά με τη δυναμική του μυαλού της. Ο τίτλος της έξυπνης διεκδικείται -και αδικείται- από κάθε υποχθόνια, πονηρή κάμπια που δεν κοιμάται τα βράδια προκειμένου να σκεφτεί πώς θα προσεγγίσει στα κρυφά έναν άνδρα, πώς θα ανέλθει επαγγελματικά, πώς θα καταφέρει να σταθεί σε μια συζήτηση και γενικότερα πώς θα επιβιώσει για άλλη μια μέρα σ' αυτήν την πλάση χωρίς να πάρουν χαμπάρι ότι είναι βλήμα. Η βασική διαφορά μιας πονηρής από μια έξυπνη, είναι ότι η πρώτη προσπαθεί. Αυτό ακριβώς είναι το ρήμα. Προσπαθεί λίγο παραπάνω απ' όσο πρέπει.

4) Αν κάποιος γνώριζε καλύτερα τη γυναικεία φύση και ψυχοσύνθεση, θα καταλάβαινε ότι το φύλο μας δεν εκπροσωπείται επακριβώς από φιγούρες όπως αυτή της Χιονάτης ή της Σταχτοπούτας. Πρόκειται για μια παγκόσμια παρεξήγηση. Πιο πολύ ταυτιζόμαστε με την κακιά μάγισσα που -πάει στα χόντος σέντερ και στα καπάκια- ρωτάει τον καθρέφτη της αν είναι η ομορφότερη ή με τις κακιασμένες ζηλιάρες αδερφές της Σταχτοπούτας. Επίσης, ακόμα μεγαλύτερη παρεξήγηση προκαλεί το γεγονός ότι οι παραμυθατζήδες ήταν άνδρες. Αν μερικά από τα κλασικά παραμύθια περνούσαν από την πένα μιας γυναίκας, θα είχαμε πιο ρεαλιστικούς τίτλους όπως "Η κακιά λύκαινα και ο Κοκκινοσκουφίτσος", "Η δήθεν Κοιμωμένη", "Το κοριτσάκι είναι σπίρτο", "Το ασχημόπαπο που έβαλε πούδρα" κ.τ.λ.

5) Επειδή δε θέλω να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πάμε να ξεκαθαρίσουμε και το φλέγον θέμα. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μη γοητεύεται από αυτά που μπορούν να της προσφέρουν τα χρήματα ή η εξουσία. Καμία. Ούτε μία. Όλες κρύβουμε μέσα μας μία Μαρία Αντουανέτα, έτοιμες να προκαλέσουμε την οργή του κόσμου. Σε μια πιο θλιβερή βάση, οι περισσότερες γυναίκες κρύβουν μέσα τους μια Λιάνη, πρόθυμες να χαϊδέψουν το πλισέ της εξουσίας. Που και που όμως κάνουμε και κανένα πετυχημένο, όπως το να παραμελήσουμε τη μπουγάδα σαν τη Λεβίνσκι.

6) Διάβασα στο πετυχημένο μανιφέστο του Monsieur ότι οι γυναίκες λειτουργούν σε τριάδες και δεν έχει άδικο. Βασικός σκοπός αυτής της δομής είναι κάθε φορά οι δυο να θάβουν την τρίτη. Κυκλικά, για να υπάρχει ολομελής ικανοποίηση. Άλλη μια πνευματική επινόηση και κατάκτηση των γυναικών, για την οποία αισθανόμαστε υπερήφανες. Για την ακρίβεια είναι τόσο πετυχημένη που υιοθετείται πλέον και από τους άνδρες, που σαν άλλες τρελοκατινίτσες του κερατά, έχασαν ίσως ένα από τα λίγα προτερήματα που είχαν, την ευθύτητα, και επιδίδονται στο θάψιμο τρίτων. Γενικότερα διδάσκουμε πουτανιά και γυναικουλιά σε μια μεγάλη κλίμακα ανδρών, μόνο και μόνο για να εκτιμήσουμε στο τέλος τον χειρότερο μας μαθητή. Τους υπολοίπους τους θεωρούμε απλά τεχνητές ψώλες σαφώς κατώτερες σε αξία από τις αυθεντικές της τριαδικής γυναικοπαρέας μας.

7) Στη ζωή μου γνώρισα πολλές γυναίκες. Με κάποιες από αυτές δώσαμε τα χέρια, καθίσαμε σε ένα τραπέζι, ήπιαμε κρασί, ανοίξαμε τις ερμητικά κλειστές καρδιές μας, είπαμε πράγματα που για κανένα λόγο δε θα μοιραζόμασταν με έναν άνδρα, μιλήσαμε όλο το βράδυ, τις θαύμασα, τις λάτρεψα και τις κράτησα στη ζωή μου για πάντα. Με κάποιες άλλες βγήκαμε, κάναμε χαβαλέ, παπαρολογήσαμε, περάσαμε καλά, τις συμπάθησα αλλά τις κράτησα στη ζωή μου περιστασιακά και για λίγο. Δυστυχώς, όμως, με τις περισσότερες δε θα μπορούσα να περάσω ούτε μια μέρα χωρίς να αναγουλιάσω. Και νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να είναι και για τους άνδρες.

38 σχόλια:

  1. ...θα απαντήσω με ανάρτηση. Πρώτον γιατί νυστάζω και δεύτερον γιατί το να καλύψεις ένα τέτοιο θέμα, πόσο μάλλον έξι, δε γίνεται σε σχόλιο, ούτε καν σε σεντόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύνδρομο του σκλάβου είναι η πονηρία με τα παραφερνάλια της (θάψιμο, πισόπλατα χτυπήματα, κολακία κι ανασφάλιες κ.λ.). Ελπίζω να αποτιναχθεί σιγά -σιγά (αν και φοβάμαι πως αντί να αλλάζουν οι γυναίκες αλλάξαμε τους άνδρες προς το πιο κουτσομπόλικο για να μας πάει).
    Το 4. σου ανεκτίμητο.
    Οι Σταχτοπούτες κι οι Χιονάτες είναι αυτό που μας υποχρεώνει η Κοινωνία να υποκριθούμε ότι είμαστε, η Κακιά Μάγισσα αυτό που μας προειδοποιεί το παραμύθι ότι είμαστε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο δε θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερα, Δάφνη. Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  3. Όχι απλά συμφωνώ,αν μπορούσα θα σε προσκυνούσα κι όλας!Να αγιάσει ο στόμας σου!!!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρουέλα και πάλι Κρουέλα!
    να κάνει γούνα τα μωρά σκυλάκια.
    να τη ρωτάς η κολλητή της "πώς είσαι Κρουέλα;
    και να απαντά
    ¨Χάλια, αγάπη μου.
    Απαίσια, όπως συνήθως!"

    τώρα για τις αϋπνίες...δεν ξέρω. λες να κρύβεται κάτι απολύτως μοχθηρό και εφάμιλλο σατανικής ανοησίας πίσω τους;;;
    ο γάμος θα το δείξει.
    φιλιά ματς μουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρουέλα γένους θηλυκού και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

      Ποιος σε πείραξε και ξαγρυπνάς Μπλουζού μου? Μουτς

      Διαγραφή
  5. Μας έχετε παρασύρει στο λάκο της αμαρτίας και δεν μπορούμε να βγούμε!
    Αν βρεις γυναίκα να στα λέει στη μάπα την κακολογείς κι όλας γιατί δεν είναι και πολύ συνηθισμένο!

    Οι τίτλοι σου για τα παραμύθια είναι πιο πετυχιμένοι από τους κλασσικούς. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χμμμ... μάλλον είμαι gay... δεν εξηγείται αλλιώς...

    Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω επειδή όμως δε μου αρέσει να βάζω όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι θα πω ότι απλά για μένα οι γυναίκες χωρίζονται σε Γυναίκες και γυναίκες... (γυναικούλες, κατινίτσες κλπ νομίζω υπάρχουν και στο αντρικό φύλο)
    Ευτυχώς για μένα η πλειοψηφία του φύλου ανήκει στις Γυναίκες.
    Από την άλλη ξέρω ότι δεν έχουμε όλοι ούτε την ιδια άποψη αλλά ούτε και τις ίδιες εμπειρίες... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά και αλίμονο αν είχαμε όλοι την ίδια άποψη. Δυστυχώς όμως πιστεύω για τις γυναίκες κάποια πράγματα είναι θέμα DNA. Άλλες τα έχουν πολύ, άλλες λίγο.

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν γυναίκες που δεν το'χουν καθόλου?
    Εγώ για παράδειγμα που δε το'χω καθόλου πλήττω αφανταστα σε τέτοιες κουβεντούλες κοινωνικής κριτικής γι'αυτό και δεν έχω πολλές φίλες αλλά αντίθετα έχω πολλούς φίλους...
    Δεν υπάρχει μόνο γκρι και μαύρο... υπάρχει και το άσπρο ως απόχρωση ..
    Οπως και να'χει τρελλαινομαι να μπαίνω να σε διαβάζω.
    Μου αρέσει πολύ ο τρόπος σκέψης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πιο πάνω μου έγραψες πως για σένα ευτυχώς η πλειοψηφία του φύλου ανήκει στις Γυναίκες. Πώς είναι δυνατόν τελικά να μην έχεις πολλές φίλες?

      Ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε γυναικείο δείγμα στον πλανήτη (είτε δυτικό είτε με μπούρκα) που να μην έχει σε κάποιο βαθμό αυτά που περιγράφω. Το ξέρω φαίνομαι απόλυτη αλλά αυτή είναι η άποψη μου.

      Διαγραφή
    2. Οκ πάσο... όμως το ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι εντάξει δε σημαίνει ότι εγώ ταιριάζω μ'αυτές... δεν είναι μονο αυτό το κριτήριό μου για γίνω φίλη με κάποια...
      Αν τώρα σε αυτό προσθέσεις τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα που έχω και οι ιδιαίτερες λίγο πιο έξω από το μέσο όρο αντιλήψεις θα καταλάβεις ότι είναι πραγματικά λίγες οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν παρέα μαζί μου και να μη με κάνουνε να πλήξω...
      Αυτές τις λίγες που έχω τις τιμώ και τις φυλάω ως κόρη οφθαλμού και ας έχουνε σκορπίσει στα 4 σημεία του ορίζοντα.
      Απόλυτη είμαι και γω σε πολλά δυστυχως οπότε δε μπορώ να σε κρίνω γι'αυτό...
      Καλό σου βράδι!

      Διαγραφή
    3. Οκ τώρα σε έπιασα. Απλά διατύπωσες παραπάνω λίγο διαφορετικά το λόγο για τον οποίο δεν έχεις πολλές φίλες γι'αυτό.

      Μα αυτή είναι και η μαγεία, το ότι δεν ταιριάζουμε με όλους!
      Καλό βράδυ Λιακάδα μου

      Διαγραφή
  8. Αυτό το κόμπλεξ με τις άλλες γυναίκες που έχετε ποτέ δεν το κατάλαβα.

    Αν δείτε π.χ. έναν άντρα και μια γυναίκα να μπαίνουν σε ένα μαγαζί αντί να κοιτάξετε τον άντρα θα κοιτάξετε τη γυναίκα από πάνω μέχρι κάτω για να δείτε αν είναι καλύτερη από εσας...

    Για τα χρήματα και την εξουσία ούτε εμείς πάμε πίσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το κορυφαίο πού το πας? Πολύ εύστοχο το παράδειγμα. Είναι μια ζούγκλα, Πρόεδρε, είναι μια ζούγκλα.

      Διαγραφή
  9. Οσο για το θάψιμο... χιχιχι έχω δει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατινιά και θάψιμο για εντελώς όμως διαφορετικούς λόγους από την πλευρά των αντρών...
    Σε θέματα επαγγελματικά και αθλητικά όταν προέχει η προαγωγή και η άνοδός τους ξεπερνάνε πολύ τις γυναίκες... και το ξέρω πολύ καλά από πρώτο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι να μην το βάλουν σκοπό να μας ξεπεράσουν σε κάτι!

      Διαγραφή
  10. Εγω εχω να πω οτι αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες οι άνδρες δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε και αν δεν υπήρχαν οι άντρες δεν είμαι σίγουρος οτι θα γινόταν το ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ.. δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.

      Βρε μπορούμε εμείς χωρίς εσάς?

      Διαγραφή
  11. Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος...
    Παρατηρώ τόσα χρόνια την αδερφή μου που έχει αλλάξει δέκα κολλητές ενώ εγώ έχω κλείνω δυο δεκαετίες με τα ρεμάλια τους φίλους μου! Αυτό λέει πολλά...
    Τώρα ότι φταίτε για όλα εσείς, πιστεύω απλά μας παρακινείτε και εμςίς σαν μαλάκες σας ακούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H φιλία μεταξύ γυναικών είναι πιο δύσκολη να υπάρξει. Εκτός από ελαττωματικές, είμαστε και πιο συναισθηματικές. Με όλες τις δικές μου μετράμε δεκαετία και πάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε κατά καιρούς σφαχτεί/βριστεί/γυναικουλιαστεί/χωριστεί σε στρατόπεδα με παράπλευρες απώλειες κτλ.

      Όσο για το άλλο, μισή ντροπή δικιά μας, μισή δικιά σας!

      Διαγραφή
  12. Κυνικά ερωτεύσιμη,βαρέθηκε να προσποιείται την χαζη για να μην χάσει φίλους και γκόμενους επειδη ηταν κοντόφθαλμοι στο να φερθούν με ανωτερώτητα στις αποψεις της.

    Η αγάπη σε ολες τις μορφές της μανδάμ, σκέφτεται αρκετές φορές εγωιστικά..και αυτο μας κανει να ξεδιαλεγουμε απο "φίλους".Δεν είναι τελικά και τοσο κακό.

    Θενξ για την προβολή και να ξέρεις οτι με το ζόρι κρατήθηκα για να μην βγάλω τα σώψυχα μου για του "κολλήτους" που είχα.Μιλάμε για μεγάλα "αντρικά" ρεζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβαίνουν και στους καλύτερους άνδρες. Τα ξέρω.

      Καθόλου κακό Monsieur. To αξίζουμε να είμαστε επιλεκτικοί σχετικά με το πού θα δώσουμε αυτό το λίγο παραπάνω. Κάνει τη διαφορά, κι ας είμαστε εγωιστικά αλλά γαμώ τα παιδιά.

      Διαγραφή
  13. Nαμι και στους άνδρες έτσι είναι. Έχω πει πως αν είχα time machine θα γύρναγα, μεταξύ άλλων πίσω να μου σκάσω καμιά μπάφλα που χάλασα χρόνο και φιλία σε κουτσά άλογα.

    Αλλά ξέρεις κάτι; Είναι πιο ωραίο να βλέπεις γυναίκες να αλληκοκαρφώνονται και ενιότε να κάνουν μαδομούνι. Το μετατρέπεις και σε σόου και κονομάς. Και ναι αυτό είναι αντρικό επιχειρηματικό μυαλό.

    http://youtu.be/4ZfPb6e7NeI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χάλασες χρόνο, επένδυσες χρόνο για καλύτερη ποιότητα μετέπειτα.

      Τι είναι αυτό, γυναικείο σούμο? Άνετα θα παρατούσα την αρένα για να δείρω τον τύπο με το μικρόφωνο.

      Διαγραφή
  14. Το χειρότερο που έχω να προσάψω στις γυναίκες είναι ότι έχουν κάνει το twilight επιτυχία, οι πιτσιρίκες έχουν κάνει τον J Bieber σταρ, έχουν κάνει τις κωλο 50 αποχρώσεις του γκρι best seller και τον κύριο Παπακαλιάτη σκηνοθέτη στην Ελλάδα.... Στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους οι γυναίκες είναι κακόγουστες.

    Όπως ξέρεις δεν μου αρέσει ούτε το τρολάρισμα ουτε η χολή, αλλά αυτή είναι η πιο σκληρή κατηγορία για το γυναικείο φύλο.Είναι το μόνο που δεν μπορούν να πάρουν οι γυναίκες στην πλάκα.

    Οι γυναίκες είναι κακόγουστες, fact!
    Το μόνο που τσούζει, fact!

    Φιλιά, πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα δεκτά, είμαστε κακόγουστες το αποδέχομαι. Και μην ξεχνάς ότι υπήρχε και μια εποχή που φορούσαμε και κάτι παπούτσια σαν κοθόρνους και βγαίναμε έξω.

      Εγώ πάντως έχω δηλώσει ότι μου αρέσει η "γοητευτική ασχήμια" ανοιχτά.

      (πώς κατάφερες και χτύπησες φλέβα χρυσού στο βιντεάκι χωρίς να έχει φανεί τίποτα? Αν σου πω τι ακριβώς παντόφλες είναι, μπορεί και να πάρεις την εκδίκηση σου που καναδυο φορές έκανα λόγο για κάτι κόκκινα σταράκια!)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Εγώ θα ήθελα να υπερασπιστώ τις γυναίκες.

    Υπάρχει σε ένα βαθμό το ζήτημα της επιλογής.
    Δε με αφορά η κάμπια που κοπιάζει και τα συναφή είδη- είτε αρσενικά είτε θηλυκά. Οι γκομενίτσες, ανεξαρτήτως φύλου, είναι μόνο πηγή χαβαλέ- άντε και ετεροπροσδιορισμού (στραβός είναι ο γιαλός).
    Είναι απλά γκομενίτσες, ρε παιδί μου. Στο βαθμό που αυτές οι συμπεριφορές είναι επιλογές, όμως.

    Η πρόθεσή μου είναι όταν είμαι με έναν άνθρωπο, να του βγάζω ό,τι καλύτερο έχει.
    Παραδόξως, συχνά, (έχω την εντύπωση πως) τα καταφέρνω (όχι μονοσήμαντα, βέβαια).

    Μπορεί η άλλη να είναι- λίγο ή πολύ- η κακιά αδερφή της Σταχτοπούτας. Εγώ δεν έχω καμιά πρόθεση να γίνει Σταχτοπούτα- δεν είμαι, άλλωστε, ο πρίγκηπας. Και ούτε μπορώ να την κάνω Σταχτοπούτα, δεν είμαι η τύπισσα με το ραβδάκι που φτιάχνει γυάλινα γοβάκια και τα σχετικά. Δεν με ενδιαφέρουν τα παραμύθια, αλλά το Παραμύθι. Ένα πολύ ρεαλιστικό, αλλά και πολύ μαγικό, πολύ προσωπικό, αλλά εξαιρετικά ευρύχωρο και από κοινού φτιαγμένο Παραμύθι.
    Θα πάψει η άλλη να είναι η κακιά αδερφή της Σταχτοπούτας; Μάλλον, όχι (δεν είναι, άλλωστε, αυτό το ζητούμενο). Αλλά αν στο Παραμύθι έχει νέο, καλύτερο "ρόλο", γιατί να θέλει την κουραστική μιζέρια του παλιού; Ίσως, λοιπόν, απλά ξεθωριάσει το ένα για να αναδειχθεί το άλλο. Και, φυσικά, αυτή είναι μια αντιστρεπτή διαδικασία. Αλλά ελπίζω πως πάντα κάτι μένει.

    Η μετριότητα είναι παντού διάχυτη γύρω μας και δεν έχει φύλο. Το θέμα είναι να προσπαθούμε για κάτι διαφορετικό. Στις πιο στενές διαπροσωπικές μας σχέσεις έχουμε και το καλύτερο έδαφος για κάτι τέτοιο.

    Κάπως έτσι, γενικά.
    Σόρρυ για το μεγάλο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω καταλήξει ότι για να είσαι με έναν άνθρωπο σε στενό διαπροσωπικό επίπεδο, υπάρχουν τα εξής βήματα: τον αξιολογείς, σου κάνει, τον κρατάς, δοκιμάζεται στο χρόνο, τον αξιολογείς, σου ξανακάνει, τον κρατάς (και συνεχίζεται)

      Το όλο ζήτημα παίζεται στην αξιολόγηση (που γίνεται πάντα με προσωπικά κριτήρια). Εκεί είναι το θέμα. Αν δε σου κάνει κάποιος αξιολογικά, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα να τον κρατήσεις για να του βγάλεις κάτι καλύτερο.

      Από κει και πέρα, όμως, αν σου κάνει, συμφωνώ γιατί και γω είμαι οπαδός της "εξελικτικής" (δεδομένου ότι πάντα μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλύτερο). Και χαιρόμαστε να το βλέπουμε σε ένα άτομο που αγαπάμε.

      Διαγραφή
    2. "Σόρρυ για το μεγάλο σχόλιο"

      Αkhlut, μην ακούω χαζά!

      Διαγραφή
  16. Φτου δεν πρόλαβα το χτεσινό disposable post! Γιατί το πέταξες? Αλλά τι περιμένεις...γυναίκες! χοχοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν disposable γι'αυτό. Να είσαι σε ετοιμότητα για το επόμενο!

      Διαγραφή
  17. Αναφορικά με το 7 συμφωνώ. Ε, τι να κάνεις ρε Nam να πούμε, ο κόσμος κατακλύζεται από ηλίθιους. Έτσι είναι, δυστυχώς τα άτομα τα οποία θα γουστάρεις να κάνεις παρέα θα είναι λίγα αν είσαι στο δεξί τμήμα της καμπύλης του Gauss...
    Τώρα, αυτό που περιγράφεις στο άρθρο ναι μεν είναι σωστό, αλλά μιλάμε για παθογένειες. Δηλαδή τις συμπεριφορές αυτές τις ενστερνίζονται άτομα που... ε, δε θα ήθελες να κάνεις κάτι μαζί τους πέρα από small talk. Το αντρικό φύλο έχει παθογένειες (όπως το κλασσικό "διαφωνίες χωρίς κατανόηση" που παραπέμπει σε ηλίθιο αρσενικό).
    Δεν ξέρω, οι άνθρωποι σε αυτή την εποχή are too fucked up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα δε μιλάω για παθογενή συμπεριφορά, μιλάω για μόνιμα διαχρονικά χαρακτηριστικά γυναικών, εκτός αν πιστεύεις ότι οι γυναίκες δεν είναι στο σύνολο τους πανούργες, πονηρές, ζηλιάρες, ματαιόδοξες.

      Διαγραφή
    2. Γενικά δεν πιστεύω σε "σύνολα". Η επιστήμη της στατιστικής επιτρέπει μόνο να δηλώσεις τι είναι πιο πιθανό με ασφάλεια, αλλά ποτέ δεν μπορείς να διατυπώσεις απόλυτους πληθυσμιακούς κανόνες. Γι' αυτό και δεν μπορώ να προσδώσω καθολικά αυτά τα χαρακτηριστικά στις γυναίκες, όπως δεν μπορώ να κάνω κάτι ανάλογο για το δικό μου φύλο...

      Διαγραφή