Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δείξε μου το ποτήρι σου να σου πω ποιος είσαι

Βότκα

Όταν μέσα από μια μεγάλη γκάμα ποτών και συνδυασμών επιλέγεις να πιεις βότκα δε μου αφήνεις άλλο περιθώριο παρά να σε χαρακτηρίσω ως ψυχάκια. Μην αμφιβάλλεις, είσαι μια άχρωμη, άγευστη και άοσμη ύπαρξη, ακριβώς όπως το ποτό σου. Το μόνο καλό είναι ότι η βότκα σε καθιστά και αόρατο. Σε περίπτωση που επιλέγεις βότκα πορτοκάλι, τα πράγματα χειροτερεύουν. Από τη μια είσαι ο άνοστος τύπος, που περιέγραψα, και από την άλλη η φλωρούμπα του πορτοκαλιού. Και τα δυο μαζί συνθέτουν ένα τελικό ξερατό, δηλαδή εσένα.

Ουίσκι

Εσύ μάλλον νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε σαλούν του φαρ γουέστ και το παίζεις μαγκιά στον μπάρμαν με την πετσέτα. Βασικά το σημαντικότερο είναι ότι σου αρέσουν τα τσίσα με γεύση πετρελαίου. Πίνεις ψύχραιμα το ποτό σου και χαμογελάς, μα μόνο η ψυχή σου ξέρει τι σκατό τρως, μέχρι να κατέβει από τον ουρανίσκο σου αυτή η αηδία. Αν επιλέγεις ουίσκι κόλα, τότε σε βρίσκουμε συνήθως στην άκρη του μπαρ να χαλβαδιάζεις μικρά κοριτσάκια χαιδεύοντας παράλληλα τη χρυσή σου αλυσίδα. Όταν εξαφανίζεσαι από το οπτικό μας πεδίο, ξέρουμε ότι πρόκειται να συμβεί ένα έγκλημα στα κοντά, γιατί είσαι ανωμαλάρα του κερατά. Η βραδιά κλείνει με σένα να βγαίνεις από ένα μοτέλ κρατώντας ένα γυναικείο δάχτυλο για τη συλλογή σου.

Τεκίλα

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς καταφέρνεις, ενώ πίνεις ένα από τα πιο δύσκολα ποτά, να είσαι πάντα το χαζοχαρούμενο της υπόθεσης. Ο πεταχτούλης της παρέας, που καμία γυναίκα δεν πρέπει να εμπιστεύεται, κρατάει κίτρινη τεκίλα και κάπου κάπου διορθώνει το φανταστικό σομπρέρο του. Φίλε μου, sorry που στο λέω αλλά είσαι ο βασικός ύποπτος για όλα τα ξερατά που θα βρεθούν στην τουαλέτα. Τώρα αν επιλέγεις λευκή τεκίλα σε μερίδα ποτού, παρακαλάω να χαθείς μια μέρα στη Σαχάρα και έτσι όπως θα μπουσουλάς, αφυδατωμένος και ημιλιπόθυμος, να πέσεις πάνω στα ενυδατωμένα μαυρισμένα πόδια μου. Μετά να υψώσεις ικετευτικά το βλέμμα και να ψελλίσεις "νε-ρο" για να πάρεις τελικά ένα ποτήρι με λευκή τεκίλα. Θα σε αποτελειώσω ρε στο υπόσχομαι, τόσο πολύ σε μισώ.

Τζιν

Τώρα εσύ ή είσαι καμιά κλώσα σε δίαιτα ή είσαι ο νικητής του βραβείου γευστικής κακογουστιάς. Όπως και να ΄χει, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραγγέλνεις τζιν τόνικ. Η ειρωνεία είναι ότι παριστάνεις το φρέσκο και καλοκαιρινό αγόρι, ενώ στην ουσία κρατάς στο χέρι ένα σύγκαμα. Η δύναμη που ασκεί πάνω σου αυτό το ποτό είναι εξαιρετική. Στο τέλος της βραδιάς έχεις συγκαεί ολόκληρος. Αν επιλέγεις τζιν λεμονάδα, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου, πέραν του ότι είσαι μαλθακός και βουτυρομπεμπέκος. Μου βγάζεις ανάμεικτα και ίσως τρυφερά συναισθήματα, σε σημείο να θέλω να σου σκουπίσω το πηγουνάκι με μια σαλιάρα και αμέσως μετά να σου στράψω μία για να στρώσεις.

Ρούμι

Θα υπέθετε κανείς ότι στο συγκεκριμένο ποτό δε θα ήμουν αντικειμενική. Ότι θα έσπευδα να χαρακτηρίσω ως γαμάτους, όλους όσους γευόμαστε αυτό το επουράνιο νέκταρ. Ότι υπερέχουμε σε σχέση με τους υπολοίπους και άλλα τέτοια. Μα όχι φίλοι μου, ή κάνουμε μια δουλειά σωστά ή δεν την κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που έχω εντοπίσει με το ρούμι: μας τελειοποιεί σε τέτοιο βαθμό, που καταντά άδικο και ενοχλητικό για τους άλλους. Εντάξει, εντάξει, σταματήστε, λέω βλακείες. Δεν είναι απλά άδικο, είναι εγκληματικό να χαλάμε έτσι απλά την πιάτσα.
  

64 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αν δεν κατάλαβες από την τελευταία παράγραφο, είσαι τόσο στόκος που θα σου άξιζε να ακούς Χατζη...oh, wait.

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε μαλάκα έχεις δίκιο. Είμαι στόκος τελικά. Διαγραφή το σχόλιο τώρα μην γίνω Περί-γελος. Την στον πούτσο ανάγνωση έκανα γαμώ το μνι της Μέρκελ ; Αλλά θα το παίξω έξυπνος και θα σου πω καλός έγγραψα Θωμάκο Παντελίδη αλλά δεν το έπιασες και αφήνω την Ναμ να το πιάσει αυτό που εννοώ.

      Διαγραφή
    3. O Perinio εννοούσε (αχ θα σε ξελασπώσω) τι συγκεκριμένο ποτό πίνω.

      Ηavana cola, λουλούδι μου (που δε διάβασες όλη την ανάρτηση!)

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς που λέει η λατρεμένη.
      Εγώ πίνω ουίσκι σπέσιαλ όταν έχω λεφτά Chivas ή Haig αν έχω αφραγκίες. Τον χειμώνα πάντα. Το καλοκαίρι βότκα λεμόνι ή Σαμπούκα όταν έχω φάει καλά. Καμιά φορά που και που πίνω και Southern.
      Στον εμετό πάντως χειρότερη είναι η βότκα.

      Διαγραφή
    5. Στις αναγούλες από τη μυρωδιά και μόνο όμως κερδίζει η κίτρινη τεκίλα. Δεν υπάρχει αυτή η μπόχα.

      Διαγραφή
    6. Αχ.. αχ Nam αν γίνει μπλογκερομήτινγκ κι έρθεις να το θυμάμαι να μη σε αηδιάσω με την (κίτρινη) τεκίλα μου. Εκτός κι αν κάποιος από μας πλουτίσει και πάμε κάπου με καλά (αλλά καλά) κρασιά που τα προτιμώ- κι ελπίζω κι εσύ.
      Για το ρούμι τώρα.... λόγω Αγγλίας ποτέ δε θα το παράγγελνα. Τυχερή είσαι που δεν το ξέρεις και μπορείς να το απολαμβάνεις.

      Διαγραφή
    7. Δάφνη, κανένα πρόβλημα με το ποτό σου, εκτός κι αν σκοπεύεις να μου το βάλεις στη μύτη! (βέβαια, δε σου κρύβω ότι υπάρχουν μερικές βραδιές αλκοολικής αναισθησίας, που μπορώ να πιω σφηνάκι κίτρινης τεκίλας χωρίς να αηδιάσω πολύ)

      Χωρίς να ξέρω αν θα με επηρέαζε, μου έβαλες μικρόβιο τώρα για το ρούμι αλλά λέω να μην το ψάξω προς το παρόν.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σωστό το Λενιώ! Πού είσαι εσύ? Ελπίζω το γυμναστήριο να απέδωσε καρπούς, πλησιάζει το καλοκαίρι, μην ξεχνιόμαστε.

      Διαγραφή
    2. ti na kanei apo mono tou to gymnasthrio,otan mesa se 20 meres efaga oti pswmi den eixa faei olo to xeimwna.mporw na zw mono me pswmi kai pswmi.tha epanelthw omws pou tha paei.

      Διαγραφή
    3. Ελένη, φάε όσο ψωμί γουστάρεις κορίτσι μου. Δεν μπορούμε να ζούμε και με στερήσεις. Είπαμε, να βγούμε ευπρεπώς στην παραλία αλλά δε θα στερηθούμε και το ψωμάκι μας. Σε όποιον αρέσουμε, άντε μην τα πάρω!

      Διαγραφή
  3. αχαχαχα

    σαουντρακ του ποστ...
    ένα ουίσκυ με λίγο πάγο και κοκακολα.... http://www.youtube.com/watch?v=kKTuSYEd4iE

    ένα ποτό κι άλλο ένα, μία τεκίλα ξανά, βάλε ένα ούζο σε μενααα σαλαλαλ http://www.youtube.com/watch?v=MHbpTjApmBY


    κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερσί για την υπέροχη μουσική επένδυση του ποστ!

      Το πρώτο είδικά πρέπει να ανήκει στο top ten των αγαπημένων του Monsieur.

      Διαγραφή
  4. Από τα πρώτα πράγματα που σε ρωτάνε εδώ είναι:" What's your poison?". Και από τα πρώτα πράγματα που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι οι Άγγλοι πίνουν πολύ και κυρίως μπύρα. Μιλάμε ξεροσφύρι, ούτε πατατάκια και μαλακίες. Για βάλε λοιπόν και την μπύρα στην εξίσωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτίμησα να μην μπλέξω με μπύρες, κρασιά, ούζα και λοιπά. Κυρίως την μπύρα την εκλαμβάνω ως εμφιαλωμένο νεράκι.

      Αν περνούσα και γω μια ζωή σε ένα νησί που έχει 12 μήνες φθινόπωρο, θα το έριχνα στο ποτό για να ξεχάσω χωρίς να με νοιάζουν τα πατατάκια!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς την ίδια αντίληψη έχουν για την μπύρα και οι Άγγλοι, αν κρίνω από τις ποσότητες που κατεβάζουν σε χρόνο dt...Πάλι καλά πάντως που έφτιαξε λίγο ο καιρός αυτό το μήνα και είδαμε και κανά 20άρι στη θερμοκρασία.

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Τότε δημιουργείται αυτό που ονομάζω "πράσινο ποτό". Όποιος το δοκιμάζει, κλαίει όλο το βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Όχι και τσίσα με γεύση πετρελαίου το άγιο ουισκάκι?
    Και δεν το πίνω για να επιδείκνύω την φαύλα φύση μου, στο σπίτι το απολαμβάνω συνήθως (στα μπαρ λόγω οικονομίας μπύρα καθώς και για αποφυγή μπόμπας).
    Αλλά δεν περίμενα τίποτα παραπάνω από κάποια που πίνει ένα ποτό 95% ζάχαρη, το οποίο πολλοί ανώμαλοι το συνδυάζουν με κόκα κόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις με αποκάλεσες ανώμαλη, οπότε θα επιμείνω διπλά στα τσισάκια πετρελαίου που ρουφάς, μικρέ καουμπόυ!!

      Διαγραφή
    2. Όχι και καουμπόυς, χαϊλάντερ είμαι αν θέλεις να ξέρεις! Πίνω μόνο αυθεντικό σκοτσέζικο νέκταρ...

      Διαγραφή
  7. Αν εξαιρέσεις την τεκίλα όλα τα άλλα τα κατεβάζω και ίσως και στη σειρά. Εκτός από αλκοολικός τι άλλο μπορεί να είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η φάση είναι πως τις προάλλες "κατέβηκαν" όλα τα "δηλητήρια" της διαθέσιμης κάβας. Με λίγα λόγια λοιπόν we were for the pouts...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα για το πιο κουλ παρεάκι.

      Όχι απλά κατέβηκαν όλα τα διαθέσιμα δηλητήρια, αλλά καταναλώθηκε μέχρι και ταμπάσκο. Αυτό νομίζω λέει πολλά.

      Επίσης, έχω υποστεί βλάβη από τους αλλεπάλληλους μέταλ ήχους!

      Διαγραφή
    2. Βαφτίστηκες υπό τους ήχους αγνού βορβόρικου τευτονικού thrash ηχογραφημένο με όλα τα όργανα καρφωμένα στο ίδιο μικρόφωνο.

      Θα πρεπε να σαι περήφανη. Εγώ πάντως βρήκα νέο στέκι...μου χα χα χα

      Διαγραφή
    3. Σε λίγο θα μου πεις και ότι τόσες ώρες δεν έπαιζε το ίδιο τραγούδι χεχε

      Διαγραφή
  9. Ρουμι.
    Σκέτο. Μοχίτο. Καϊπιρίνια. Με κόλα. Με σπράιτ. Με φάντα. Με χυμό ανανά. Με χυμό μπανάνα. Με χυμό κεράσι. Με λικέρ μαστίχα (το 'χω κάνει ΚΑΙ αυτό).
    Τώρα σκέφτομαι ρούμι με μίλκο. Θα σου πω τα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνεις επιτέλους ένα μίλκο να πίνεται ανθρώπινα. Λοιπόν, δεν είναι ούτε η κατάλληλη μέρα, ούτε η κατάλληλη ώρα αλλά μόλις δίψασα για ένα ρούμι λικέρ μαστίγα.

      Διαγραφή
  10. Sol η Carib με τεκίλα στο μπουκάλι της μπίρας . Αφού αδειάσεις την γουλιά που έχει στο λαιμό του το μπουκάλι.Φέτα λεμόνι και είσαι τσιμπητός.

    Ρούμι με λεμόνι γαμάει σαν γεύση αλλά ακριβό για τα γούστα μου.

    Τζιν με λεμόνι.Μου χάρισε τέτοιες αμνησίες που με φοβήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λεμόνι ρε Monsieur. Τι ξινίλα είναι αυτή να πούμε? Κατά τ'άλλα καλοκαιρινός και ανάλαφρος, έτσι όπως σε αγάπησαν οι groupies σου.

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=lVTqdNFVonM

      Το λεμόνι είναι ερωτικό..Τα έχει πει ο τρισμέγιστος.

      Διαγραφή
    3. χαχα! Το λεμόνι είναι απίστευτα ερωτικό όταν μπαίνει στα φαγητά που μαγειρεύει ο άλλος για να με εντυπωσιάσει, ενώ εγώ αράζω στον καναπέ και φωνάζω ανά διαστήματα "ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ"

      Διαγραφή
    4. To λεμόνι είναι λιποδιαλυτικό.Στον μόνο άντρα που θα φωνάζεις έτσι θα είναι στον ψήστη του σουβλατζίδικου.

      Κάλο Πάσχα.

      Διαγραφή
    5. Πατάτες λεμονάτες στο φούρνο.
      Γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
      Αρακάς λαδερός με λεμόνι.
      Γλώσσα με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης.

      Θα το φωνάζω σε όποιον θέλω κυρ Monsieur. Oρίστε μας!

      Διαγραφή
  11. οχι ρεεεε το τζίν είναι γαμάτο, το λατρεύω....αρκεί να σερβιριστεί σκέτο, σε χαμηλό ποτήρι, με παγάκια και χωρίς φέτα λεμόνι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνταγή για τζιν στο σπίτι:

      -νερό
      -οινόπνευμα
      -μια λιωμένη ασπιρίνη

      Ανακατεύεις καλά και είσαι έτοιμη. Να μην το πληρώνεις και άδικα το άτιμο.

      Διαγραφή
    2. αν σκεφτείς οτι οι γιατροί λένε οτι μια ασπιρίνη την ημέρα κάνει καλό, μια χαρά το βρίσκω...οίνος-πνεύμα πάνε μαζί και στο ποτήρι σου έχεις δύο σε ένα ...αλλά οινόπνευμα δεν έχουν τα περισσότερα ποτά μέσα? ή κάνω λάθος? δεν ξέρω, δεν έκανα χημικός... αλλά και οινόπνευμα να μην έχουν κάτι άλλο θα έχουν, δεν μπορεί
      αλλιώς θα τα πίναμε αντί για γάλα το πρωί

      για το νερό προβληματίζομαι, πιο πολύ απ'όλα...καλημέρα

      Διαγραφή
    3. και να συμπληρώσω οτι αν πίνεις ρούμι με cola ,όσο κάθεσαι είσαι μια χαρά και δέκα να πιεις καλά είσαι....όταν σηκωθείς όρθιος όμως αλλάζει το πράγμα...βλέπεις τον ουρανό σφοντύλι

      Διαγραφή
    4. Mα φυσικά έχουν όλα οινόπνευμα μέσα. Το νεράκι γιατί σε προβληματίζει? Δε θα ήθελες τα ποτά να περιείχαν μόνο αιθυλική αλκοόλη, πίστεψε με.

      Για το δεύτερο που λες, δε νομίζω να είναι τόσο θέμα ποτού, όσο αντίληψης και αυτογνωσίας του πότη. Αν πιει περισσότερα ποτά απ' όσα του αναλογούν, τότε όντως αλλάζει το πράγμα.

      Διαγραφή
  12. Ο σωστός πότης (δεν εννοώ ο μπεκρής) είναι αυτός που ξέρει με τι να γεμίσει το ποτήρι του ανάλογα με την περίσταση. Κάποια ποτά δεν είναι για μεσημέρι και κάποια δεν είναι για βράδυ. Κάποια κατεβαίνουν πιο ευχάριστα στην παραλία, κάποια στο βουνό. Άλλα πίνεις σε ροκ συναυλίες, άλλα σε επαγγελματική δεξίωση.

    Έτσι λοιπόν, εγώ θα αποφύγω να δώσω συγκεκριμένη προτίμηση, για να μη τσιμπήσω κιόλας την αντίστοιχη ψυχοσωματική βλάβη που περίτεχνα έχεις συνδέσει με κάθε ένα από τα παραπάνω αφεψήματα, εκτός φυσικά από το ρούμι. Θα προσθέσω όμως την γνώμη μου για αυτό. Μετά τους Πειρατές τις Καραϊβικής έχει πιάσει όλο τον κόσμο μια μανία να γίνει Jack Sparrow και έχει πλακώσει τα Χαϊβάνια Κλουμπ. Δε λέω, καλό ποτάκι είναι, αν θες κάτι ελαφρύ να συνοδεύσεις τα corn-flakes το πρωί, αλλά δεν είναι και το νούμερο ένα ποτό βραδινή φάση.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Alza, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να μας αποκάλυπτες τι πίνεις και αποκτάς την αυτοπεποίθηση να αυθαδιάζεις έτσι για το ρούμι του κεφιού και της καρδιάς μας. Αλλά αφού αποφάσισες να μη φανερώσεις ούτε ένα από τα ποτά της προτίμησης σου, δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε μια απόφαση, τόσο στρατηγικά μεθοδευμένη, καλοστημένη και δειλή όσο αυτή.

      Διαγραφή
    2. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων που μπέρδεψαν την στρατηγική και την διπλωματία με τη δειλία και το πλήρωσαν ακριβά. Μη κάνεις το ίδιο λάθος. You have been warned...

      Διαγραφή
  13. Gin και μπιρες πολλες μπιρες.GUILTY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επισκέψεις στην τουαλέτα, πολλές επισκέψεις στην τουαλέτα. Τη λατρεύω την μπύρα αλλά έχουν σπάσει τα νεύρα μου με αυτό το πέρα δώθε.

      Διαγραφή
  14. Malibu με χυμο ανανα ή με χυμο cranberry, και μουσικαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. ...ένα ένα τα πλακάκια της τουαλέτας γιατί τα έχει γνωρίσει προσωπικά.

      Διαγραφή
  16. Έχω περάσει περίοδο ουίσκι (η πιο μακροχρόνια σχέση μου με ποτό) και τζιν (μου φέρνει κατάθλιψη αυτή η μαλακία και έτσι πήρε πόδι γρήγορα).

    Φυσικά, έχω περάσει τη φάση "ό,τι να'ναι όπως να'ναι" αλλά η βότκα και η τεκίλα είναι πάντα εχθροί μου.

    Πλέον αποφάσισα να παραγγέλνω καφέ (διπλό σκέτο) αντί για αλκοόλ. Όταν αυτό δε θα είναι εφικτό, θα παραγγέλνω κρασί ή μπύρα και κανα ράντομ σφηνάκι άμα έχω κέφι.

    Ρούμι (συνήθως μαύρο με λεμόνι ή πορτοκάλι) και κονιάκ είχαν μοιραστεί σχεδόν ισάξια ένα χειμώνα μου αλλά, όπως έφυγε εκείνος ο χειμώνας, έφυγαν και αυτά και ό,τι άλλο τα συνόδευε, γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω να φταίμε εμείς που πλέον παραγγέλνεις σκέτο καφέ...
      Ε?

      Διαγραφή
    2. "Κάθε πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση. Ως εκ τούτου όταν είστε ικανοί, δείξτε ανικανότητα. Όταν είστε δραστήριοι, δείξτε αδράνεια. Όταν είστε κοντά, κάντε να φαίνεται ότι είστε μακριά. Όταν είστε μακριά, κάντε να φαίνεται ότι είστε κοντά.Προσφέρετε στον εχθρό ένα δέλεαρ για να τον προσελκύσετε. Προσποιηθείτε αταξία και κτυπήσετε τον. Όταν ο εχθρός ανασυντάσσεται, ετοιμαστείτε για επίθεση. Όταν είναι ισχυρός, φροντίστε να τον αποφύγετε. Εκνευρίστε το στρατηγό του και προκαλέστε του σύγχυση. Προσποιηθείτε κατωτερότητα και τονώστε την αλαζονεία του. Κρατήστε τον υπό πίεση και εξουθενώστε τον. Όταν ο εχθρός είναι ενωμένος, διαιρέστε τον. Επιτεθείτε εκεί όπου είναι ανέτοιμος. Κάντε έφοδο όταν δεν το περιμένει."

      Επίσης, (παραδόξως) πλέον βρίσκω τον καφέ σχετικά πιο αντρίκια επιλογή από τα ποτάκια.

      Διαγραφή
    3. Αυτά είναι! Αφού μας εισήγαγες στο μαγικό κόσμο του Drambuie ταμπάσκο, μας λες ότι εγκαταλείπεις το αλκοόλ. Τώρα με ποιον θα ξαναπιώ αυτή τη ρουκέτα? χεχε

      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, ΩΡΕ ΑKHLUT, ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΜΕ?

      Διαγραφή
    4. Καλά, αυτή τη ρουκέτα δεν την παρατάμε. Ανήκει στα σφηνάκια, άλλωστε (που είπα πως δεν τα κόβω).
      Γενικά, δεν εγκαταλείπω το αλκοόλ.


      Το θέμα "εχθρός στα μπαρζς" δε θα ήθελα να το πολυ-αναλύσω (προς το παρόν, τουλάχιστον).
      Ενδεικτικά, θα σταθώ στα βασικά σημεία.

      Ο "εχθρός", λοιπόν, (σε αυτές τις περιπτώσεις) είναι:

      ~ ο εαυτός σου όταν πας φουλ μεθυσμένος (ή έστω με μια πολύ έξτρα εσάνς ουϊσκίλα) να την πέσεις στο γκομενάκι
      ~ ο εαυτός σου όταν πας φουλ ξενέρωτος να την πέσεις στο (ψιλομεθυσμένο) γκομενάκι
      ~ τα γκομενάκια που- όταν πας να τους την πέσεις- προκαταβολικά προετοιμάζονται ότι θα είσαι ένας ακόμα ράντομ πέφτουλας τυπος
      ~ τα κοπάδια γκομενάκια που κυκλοφορούν ως ένα ενιαίο και "αδιαπέρατο", απροσπέλαστο στρώμα
      ~ οι άλλοι τύποι που θέλουν να την πέσουν στα ίδια γκομενάκια με εσένα
      ~ ορισμένες φορές (για διάφορους λόγους και με ποικίλους τρόπους) ακόμα και η ίδια η παρέα σου



      τώρα, ποιος θα υποπτευθεί έναν απλό τύπο που απλά πίνει απλό καφέ;

      \ Akhlut \

      Διαγραφή
    5. Άλλη μια φορά να αποκαλέσεις τη γυναίκα της προτίμησης σου γκομενάκι, σε προειδοποιώ!

      Ο μόνος εχθρός που βλέπω εγώ σε όλα αυτά είναι το ίδιο το πέσιμο. Μιλάμε για έναν τυχαίο τύπο που θα σύρει τον εαυτό του και τις γλυκές διαθέσεις του μπροστά σε μια τυχαία γυναίκα. Πρόσεξε τώρα πόσο αδιέξοδη είναι αυτή η ιστορία.

      Υπάρχουν δυο περιπτώσεις από την πλευρά της γυναίκας:
      α) Να μην του έχει δείξει από πριν ότι τον επιλέγει.
      β) Να του έχει δείξει από πριν ότι τον επιλέγει.
      Η φυσική ροή των πραγμάτων:
      α) Αυτή η ιστορία συνήθως δε βγαίνει σε καλό. Ακόμα κι αν τελικά ανταποκριθεί η γυναίκα, αρχίζουμε να μπαίνουμε σε σκέψεις για την ίδια.
      β) Αν του δείξει ότι τον επιλέγει από πριν με χαμόγελα και βλέμματα, τότε καλώς το και θα περάσει καλά τώρα, μεθαύριο όμως ας πάει σε έναν ουρολόγο για εξετάσεις.

      Mέσα στον όλο κυνισμό μου, βέβαια, δεν ξεχνώ και την περίπτωση που συμβαίνει στις ρομαντικές κομεντί, όπου μία στις χίλιες υπάρχει ερωτική έλξη ανάμεσα σε δυο τυχαία φυσιολογικά άτομα που βρίσκονται σε ένα μπαρ και όλα πηγαίνουν καλά!

      Διαγραφή
    6. Μα το "γκομενάκι" είναι χαϊδευτικός και καθόλου υποτιμητικός προσδιορισμός (από εμένα, τουλάχιστον). Αλλά αφού ενοχλεί (και μπορώ να καταλάβω το γιατί), οκ, το κόβω.

      Η ιστορία σου είναι αδιέξοδη γιατί οι πρωταγωνιστές της αλλά και η εξέταση της "φυσικής ροής των πραγμάτων" είναι περισσότερο στάνταρ παρά τυχαία.
      Το τυχαίο εδώ μπλέκει την κατάσταση τόσο πολύ που οι συνδυασμοί δύσκολα αποτυπώνονται στο σύνολό τους. Υπάρχουν, δηλαδή, και οι περιπτώσεις που όλα πάνε καλά, αλλά δεν ανήκουν στην κατηγορία "ρομαντική κομεντί".

      Πάντως, αν το ίδιο το πέσιμο ήταν ο εχθρός, τότε αυτός θα είχε νικηθεί εδώ και καιρό.
      Το πέσιμο είναι μάλλον τακτικός ελιγμός στη μάχη (για κάποιους, δυστυχώς, είναι ο στρατηγικός στόχος) ή στη χειρότερη απλά ένας αμφίβολος, ταλαντευόμενος σύμμαχος.

      \ Akhlut \

      Διαγραφή
    7. Η ιστορία μου είναι αδιέδοξη διαθέτοντας δυο τυχαίους πρωταγωνιστές και αφήνοντας τα πράγματα να ρέουν φυσικά προς το στάνταρ φινάλε τους.

      Ακόμα και την παραμυθένια περίπτωση "του κανονικού, μη πέφτουλα, μη απελπισμένου, μη μαλακισμένου τύπου" που μέσα σε ένα μπαρ θα πλησιάσει με υγιείς προθέσεις "μια κανονική, μη πεφτουλολάγνα, μη απελπισμένη, μη μαλακισμένη γυναίκα", την ανέφερα γιατί είμαι στις καλές μου.

      Καμιά φορά πάντως είναι καλύτερο κάποιος να πιει απλά το ποτάκι του και να κάτσει ήσυχα. Η δύναμη της ερωτικής έλξης μπορεί και να τον συμπαθήσει.

      Διαγραφή
    8. Επιμένω πως η ιστορία σου είναι αδιέξοδη, γιατί είναι φτιαγμένη για να είναι αδιέξοδη.
      Αλλά, οκ, ίσως να είναι και έτσι, γενικά.
      Εγώ, πάντως, είχα μέχρι τώρα την τύχη να έχω περάσει καταπληκτικά στα μπαρζς (χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει και πολλά πράγματα έξω από αυτά).
      Επίσης, (κακώς, ίσως) έχω την εντύπωση και την ελπίδα πως δεν είμαι "πέφτουλας, απελπισμένος, μαλακισμένος" (επιφυλάσσομαι για το μη-κανονικός) και οι τύπισσες που προσεγγίζω (λόγω γούστου) είναι κυρίως (αν όχι μόνο) "αντι-πεφτουλολάγνες, αντι-απελπισμένες, αντι-μαλακισμένες" τύπισσες (και όχι απλά μη-).
      Το να πίνω το ποτάκι μου ήσυχα δεν είναι στο στυλ μου και ποτέ δεν το κάνω (ακόμα και όταν φαίνεται πως αυτό κάνω). Δεν πολυ-πιστεύω στα τυχαία ταχυδακτυλουργικά, μου αρέσει να βάζω και λίγο το χεράκι μου για να φτιάχνω τα αποτελέσματα (συνήθως διακριτικά γιατί ένα μυστήριο είναι πάντα ενδιαφέρον και ίσως και κάπως χρήσιμο).

      \ Akhlut \

      Διαγραφή
    9. Mε ρίσκο αυτή η κουβέντα να κρατήσει μια βδομάδα (όχι ότι δεν ψήνομαι), θα ρωτήσω:

      Πώς καταλαβαίνεις ότι η άγνωστη τύπισσα που θα προσεγγίσεις έχει/δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά?

      Διαγραφή
    10. Δε θα ήθελα να περιγράψω πως εξετάζω τις άγνωστες φάτσες γύρω μου, πριν γνωρίσω τις προσωπικότητες που διακοσμούν, γιατί μου αρέσει πολύ ως διεργασία για να κάτσω να παιδευτώ να την καταγράψω και τελικά να τη χαλάσω, προσπαθώντας να την αναλύσω.

      Θα μπορούσα, όμως, αν το θέλαμε, αδρομερώς να αναφερθώ σε κάποιες όψεις βιολογίας, βιοχημείας, κοινωνικών επιστημών κλπ για να φωτίσω το γιατί και εσύ (όπως όλοι, δηλαδή) κάνεις πάνω- κάτω το ίδιο πράγμα ακόμα και αν δεν το ξέρεις.


      Για να μη μακρηγορώ, ό,τι πιο πλήρες (αν και αφηρημένο) μπορώ να σου πω σε αυτή τη φάση είναι το εξής:
      Ψάχνω για κάτι ιδιαίτερο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Όταν το συναντάς, ειδικά στο αντίθετο φύλο, το καταλαβαίνεις. Μπορεί να είναι ιδιαίτερο αλλά με όχι καλό τρόπο. Αυτό είναι ένα ρίσκο. Αλλά είναι ένα ρίσκο που είμαι διατεθειμένος να πάρω.

      Διαγραφή
    11. Δυστυχώς, αυτό το ιδιαίτερο στον τρόπο που ψάχνεις, δε σου εξασφαλίζει ότι η άλλη θα είναι όλα τα παραπάνω αντι- που συζητάμε.

      Διαγραφή
  17. Πράγματι. Αλλά όσο δε σου εξασφαλίζει ότι θα είναι όλα όσα ψάχνεις, άλλο τόσο πετάει απέξω την κατηγορία που δε θέλεις.
    Σε αφήνει στο ημίφως, δηλαδή.

    Ξέρω ότι αυτό δε φαίνεται και τόσο σπουδαίο εργαλείο, αλλά, στην πράξη, στις 10 τύπισσες του μπαρ δε μπορεί να σου αφήσει περισσότερες από δύο ενώ, συνήθως, δε σου αφήνει καμία.
    Ε, τώρα, αν δεν πας να δεις τι παίζει παρακάτω, το λάθος είναι ξεκάθαρα δικό σου γιατί
    τι σόι άντρας είσαι που θέλεις, χωρίς να κάνεις κίνηση, να βρεις κάποια απλά και μόνο με νοητικές ασκήσεις και άλλες φιλήσυχες χαριτωμενιές.

    Επίσης, ποτέ ο σκοπός δεν ήταν να σου εξασφαλίσει κάτι ή κάποιος με κάποιο μαγικό, τηλεπαθητικό τρόπο κάτι στις ανθρώπινες σχέσεις.
    Σκοπός είναι να μπλέξεις με αξιοπερίεργες και αξιολάτρευτες προσωπικότητες που θα σε εμπνέουν. Εκεί, εκ των πραγμάτων, η εξασφάλιση δεν ανήκει σε αυτά που ψάχνεις.


    Και κάπου εδώ είναι που ταιριάζει το ερώτημα με τη βαρύτητα και τον 5ο.
    Χρειάζεται να συρθείς για πολύ ανάμεσα στις "πεφτουλολάγνες, απελπισμένες, μαλακισμένες" για να καταλάβεις ποιες είναι οι άλλες;
    Έτσι που βλέπεις γύρω σου κυρίως τέτοιες, θλιβερές περιπτώσεις, πόσο δύσκολο είναι- αν θέλεις- να εντοπίσεις αυτές που διαφέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή