Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η ματαιότητα της ύπαρξης ενός άνδρα

Νομίζω ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε όλοι κατάματα και να αναρωτηθούμε τι πήγε στραβά σε αυτή τη χώρα για να γίνει ο Βαρουφάκης sex symbol. Με έχει απασχολήσει σοβαρά αυτή η σεξουαλική τσουλήθρα και δε σας κρύβω ότι έψαξα τα βαθύτερα αίτια. Έφτασα ως τα πέρατα του ανθρώπινου ψυχισμού, πέρασα στα έγκατα του νου, άνοιξα πόρτες του υποσυνειδήτου και γενικώς περιπλανήθηκα σε μέρη που δε σερβίρουν μπύρα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δυσάρεστο για μένα.

Μα όσο κι αν έψαξα μέσα σε εκείνο το πεντάλεπτο, η εξήγηση ήταν εξαρχής μπροστά μου. Aυτή η ιστορία με τον Βαρουφάκη είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι άνδρες αυτού του τόπου κάνουν κάτι πολύ λάθος εδώ και πολλά χρόνια. Το είχα υποπτευθεί και παλαιότερα, τότε που είχε σκάσει η φάση με τον sexy Γιώργο Νινιό ή αν θέλετε να το αναπολήσουμε περισσότερο, μετά λύπης μου θα σας υπενθυμίσω κι εκείνο το σκοτεινό μονοπάτι με τον Μπάρκουλη. 

Δηλαδή πόσα χτυπήματα μπορεί να έχει δεχτεί η γυναικεία ψυχολογία όλα αυτά τα χρόνια για να αναγάγει αυτά τα πλάσματα σε σύμβολα του σεξ; Πόσο λάθος μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους οι άνδρες για να βρίσκουν οι γυναίκες σεξουαλικό καταφύγιο στη φατσούλα του Βαρουφάκη; Πόσο απόλυτο ήταν αυτό το τίποτα που αντίκρισαν όταν κοίταξαν γύρω τους και βρήκαν σέξυ τη μετενσάρκωση ενός λάμα σε άνθρωπο; Μήπως ο Ελληνάρας έχει γίνει τόσο λουλού που ακόμα κι ένα δερμάτινο τζάκετ μπορεί να τον υπερνικήσει;

Ω ναι, για αυτή την κραυγή απελπισίας, διότι μόνο έτσι θα μπορούσα να την εκλάβω, ευθύνεσαι εσύ, άνδρα αναγνώστη. Επίσης, καλά γελάσαμε με τις 50 αποχρώσεις του γκρι, το κάναμε το καλαμπούρι μας με τις γυναίκες που έσπευσαν να το αγοράσουν, αλλά και πάλι, μάντεψε ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν την κατάντια. Μάντεψε ποιος κατέβασε τόσο πολύ τον πήχη. Και σού 'λεγα, άσε κάτω τα κλαρίνα και τα καρώ πουκαμισάκια, δε μ'άκουγες. Άσε τις σέλφι στο φέισμπουκ, επικεντρώσου στο να γίνεις άνδρας, δε μ'άκουγες.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν πως όλα είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης μέσα σε μια κοινωνία, τότε πίσω από μία βλαμμένη γυναίκα κρύβεται αναμφίβολα ένας ακόμη πιο βλαμμένος άνδρας. Και αυτό δεν είναι ούτε καν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Διότι αυτή η γυναίκα είναι ανικανοποίητη από τη ζωή της και κατά συνέπεια δυστυχισμένη. Κάτι που κάνει πια σαφές γύρω από πού περιστρέφεται όλη η ματαιότητα της ύπαρξης ενός άνδρα: Να πιστεύει ότι είναι αρκετός για πολλές ενώ μόλις και μετά βίας θα μπορούσε να κάνει ευτυχισμένη αυτή τη μία που του αναλογεί.

35 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά και πίσω από κάθε βλαμμένο άντρα κρύβεται μια βλαμμένη γυναίκα (συνήθως η μάνα του που δεν τον κατάπιε όταν έπρεπε). Αλλά εμένα μ'αρέσουν τα καρό πουκάμισα. Να αυτοκτονήσω τώρα ή μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eξαρτάται... βάζεις σέλφι στο φέισμπουκ;

      Διαγραφή
    2. Σέλφι ποτέ. Δεν είμαι αρκετά καλός φωτογράφος για να απαθανατίσω το μεγαλείο μου.

      Διαγραφή
  2. Η μαθηματικη αναλογια σε διαψευδει πανηγυρικα, επρεπε να; ησουν η τέταρτη γυναίκα του Αχμεντ αλλά είσαι και πατόφαρδη. Σε παντρεύει η μάνα σου τουλάχιστον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, χωρίς να έχω την πρόθεση να σε κάνω να αισθανθείς ανεπαρκής ή οτιδήποτε, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα επιχείρημα που στηρίζεται σε τυχαία πληθυσμιακά δεδομένα για να διαψευστώ πανηγυρικά και γενικότερα για να σε πάρω στα σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσω πως το αγαπητέ είναι σχήμα λόγου δηλαδή NamNaira; Μον ντιε, πως θα τ' αντέξω αυτό;

      Διαγραφή
    3. χαχα ειρωνίτσα?

      Κάτι για φρούτα και λαχανικά λένε, δυναμώνουν τις αντοχές!

      Διαγραφή
  3. Μπαρουφάκης...το τελευταιο στάδιο υποανάπτυξης του χόμο ελληνάραδιους.

    Νοugh said.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Snake, ήμουν σίγουρη ότι τον αγαπάς τόσο πολύ!

      Ζήσαμε να τον δούμε και Mr. Sexy.

      Θα τον έβαζα να σημαδεύεται από το δόρυ, έτσι για να φοβερίσουμε τα κακά πνεύματα της σεξουαλικότητας, αλλά δε θέλω να βλέπω τα μούτρα του.

      Διαγραφή
  4. όλα αυτά, σέλφι για να δείχνουμε καλά, καρά πουκάμισα ή V ή ότι σκατά φοράει ο καθένας νομίζοντας πως δείχνει ωραίος αλλά είναι σα πορδή με πόδια, σκυλάκια για να ρίξουμε γκόμενες, αποτρίχωση γιατί έτσι είναι οι άντρες στις τσόντες, χαπάκια για κοιλιακούς γιατί έτσι είναι οι άντρες στις τσόντες, υποταγή στη μόδα γιατί αυτό θέλει το άλλο φύλο κτλ κτλ...... το λες και μουνοδουλίαση. Αυτοκαταστροφική μουνοδουλίαση. Και σ αυτό φταίμε και οι δυο, κυρίως εμείς βεβαίως βεβαίως.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα δεν ήξερα ότι ακολουθείτε όσα επιτάσσει η τσόντα!

      Πάντως, πρόεδρε, είσαι ακομπλεξάριστος άνδρας, αυτή είναι η γοητεία σου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι αλήθεια γαμώ τα κόμπλεξ μου μέσα!

      Διαγραφή
  5. Και ποιος θα ήταν ωραίος άντρας για παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα καλέ....και είναι κι αγιες μέρες και θα κοινωνήσω! Δεν ειναι σωστό!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    2. Αχ πρώτα ανάβεις φωτιές και μετά ας το αφήσουμε το θέμα...

      Διαγραφή
    3. Ωραίος άνδρας θα ήταν ο Τάσος ο Νούσιας.

      Διαγραφή
    4. Και είσαι τυχερός που το Σαλιάγκι δε θέλει να πάρει αμαρτία γιατί θα μας αποτελείωνε με την κακογουστιά του!

      Διαγραφή
    5. Κάνε μου τη χάρη,κουκλίτσα μου, που θα πεις εσυ για την κακογουστιά μου!!!!Εσυ που έχεις φάει τα λυσσακα σου πια με αυτον τον Νουσια τον τυρέμπορα!!!! (Που ειναι ρε γαμώτο η sewsome να συμφωνησει μαζί μου????)
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    6. χαχαχα κι εγώ τη Sew σκεφτόμουν. Λέω έχει πλάκα να πεταχτεί από το πουθενά να μου πει για τον τυρέμπορα!

      Διαγραφή
  6. Περιττο να σου πώ οτι ο Βαρουφάκης είναι ίδιος με τον καθηγητή της διπλωματικής μου...Τον αντιπαθώ και τον αγαπώ σε ίσες ποσότητες για συνειρμικούς λόγους καθαρά!
    Καλε,αν έχεις τύχη διάβαινε και attitude προχώρα! Μη τα ξαναλέω...
    Φιλιά σε όλους
    --Ιουδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιούδα, γουστάρεις Βαρουφάκη. Πες το!

      Διαγραφή
    2. Είπαμε είμαι ανωμαλάρα αλλα ακομη και η σάτυρα έχει όρια....γιατι όχι κι εγω!!!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  7. Βαρουφάκης. Υπερεκτιμημένο γκομενάκι .Άσε που η υπερπροβολή τον έχει κάψει κι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα γκομενάκι και κόντεψα να πέσω απ' την καρέκλα!

      Α να χαθείς με τα χωρατά σου πρωί πρωί!!

      Διαγραφή
    2. Πάντα στην υπηρεσία σου.Επίσης, ξέχασα να βάλω τη λέξη γκομενάκι σε εισαγωγικά, γιατί τέτοια μεταφορικά δεν τα αφήνεις απροστάτευτα στο κρύο.

      Διαγραφή
  8. Εντάξει, αλλά κάθε φορά κράζεις τους άντρες ενώ όλοι ξέρουμε πως it takes two to tango. Και μπορεί οι καβαλιέροι να είναι ανέκδοτα, αλλά και οι ντάμες θέλουν μια καλή ψυχρολουσία να ξεμπλοκάρουν.
    Για τον υπουργό δεν έχω σχόλια, έτσι και αλλιώς εγώ και ο κόσμος σπανίως συμφωνούμε. Υπάρχει πάντως και αυτή η εκδοχή: http://luben.tv/politix/49534 κατά την οποία, για άλλη μια φορά τα μίντια στήνουν- για άλλους λόγους- το σκηνικό και ο κόσμος τσιμπάει.

    Όσο για την κατακλείδα του κειμένου σου, γελάω φλεγματικά (και βραχνά γιατί ακόμα καπνίζω και γκαρίζω). Οι τύπισσες είναι αυτές που συνήθως δεν μπορούν να γίνουν ευτυχισμένες με έναν και μόνο άντρα για αυτό και υπάρχει το φαινόμενο οι άντρες να μπλέκουν με διάφορες.
    Ευτυχώς, υπάρχουν κάτι παροδικές καταστάσεις ευτυχίας που μου δείχνουν ότι δεν είναι όλα μάταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αkhlut, ακριβώς επειδή μου αρέσει το tango, κράζω καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους και από αγάπη χαχα! Αν και το βλέπω από την οπτική της γυναίκας, δε θα διαφωνούσα ότι έχουμε κι εμείς τα θεματάκια μας που μπορεί να είναι περισσότερα από τα δικά σας.

      Όσο για την προ-κατακλείδα σου, να ξέρεις κάναμε μια τίμια ανταλλαγή με φλεγματικά γελάκια!

      Διαγραφή
  9. Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι και αν δεν ειχα δουλέψει την ανωτερότητα μου σε τέτοιο βαθμό ώστε να λέω οτι μονο ο Benicio del Toro μπορεί να σταθεί στον ακαταμάχητο συνδυασμό μου βάναυσο-τρυφερό,τρυφερό-βάναυσο.

    Όσο για τσιχλόφουσκες στυλ Βαρουφάκη τα έχει πει ο σοφός των 80's

    http://www.dumpaday.com/wp-content/uploads/2013/07/funny-al-bundy-quotes.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάναυσε-τρυφερέ, τρυφερέ-βάναυσε, είσαι ένα σκωτσέζικο ντουζ που απολαμβάνουν οι γυναίκες!

      Αυτή η αίσθηση ρετρό που αφήνεις κάθε φορά στο πέρασμα σου, αξία ανεκτίμητη.

      Διαγραφή
  10. Εγω συνυπογραφω στα του Προεδρα!

    Προφανως και οι ανδρες ειμαστε μονοδουλοι, και θα κανουμε τα παντα αν ειναι να πηδηξουμε. Τωρα ομως ερχονται και απο την αλλη οι γυναικες που τσιμπανε με ολα αυτα και δεν ειναι λιγες. Ο κοσμος γενικα ανδρες/γυναικες ψοφαει για εικονα θελει να αρεσει να ειναι στο επικεντρο. Τα παντα ειναι δραση και αντιδραση. Βεβαια ολα αυτα προ γαμου... μετα ειτε το μπουτι σου πιανεις ειτε του/της συντροφο σου το ιδιο ειναι.

    Και αυτη η αξυρισια πια στους αντρες; Γεμισαμε μουσια, ειναι ο αλλος 35 χρονων, βγαζει γενια σαν σκορπια διαδηλωση του ΚΚΕ και δεν ξυριζεται επειδη ειναι μοδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Manolo, οτιδήποτε γίνεται με σκοπό να τσιμπήσει κάποιος άλλος και όχι επειδή το εννοούμε για τον εαυτό μας, είναι ανώφελη σπατάλη ενέργειας και επιβάρυνει το περιβάλλον.

      Μου άρεσε η γλαφυρή περιγραφή της αδράνειας μετά το γάμο. Ξέρεις να εκφοβίζεις και τις πιο ανύπαντρες ψυχές.

      Διαγραφή
  11. ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ Ή ΕΣΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!
    Σε σκεφτηκα κι αν και ξερω το μάταιο της δημοσιευσης αυτου του σχολιου ,είπα να το γραψω για να το ξερεις σε 10 χρονια που θα μπεις ,οτι σαν σημερα σε σκεφτηκα!
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να πω πως έψαξα τη φράση «ματαιότητα blogspot» για να σκατοψυχιάσω και εδώ και κανένα 2λεπτο έχω λυθεί στα γέλια. Ελπίζω να είσαι καλά και να συνεχίσεις να γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή