Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Cause you're in Hollywood

Αν ήμουν σκηνοθέτης στο Χόλιγουντ και μου ανέθεταν μια ταινία με τίτλο Snow White and the Huntsman, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόμουν πολύ προσεκτικά θα ήταν ποια θα ενσαρκώσει τη Χιονάτη. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μια κλασική ηρωίδα παραμυθιού με συγκεκριμένες προδιαγραφές, αλλά και γιατί θα είχα μια δέσμευση απέναντι στον έρμο το μαγικό καθρέφτη, να μην τον βάλω να πει ψέματα μπροστά σε τόσο κόσμο. Καμπουριασμένη λοιπόν από το βάρος της ευθύνης, δε θα κοιμόμουν τις νύχτες, θα το έριχνα στο ποτό, θα έτρεχα με το κάμπριο στις βραχώδεις εξάρσεις της Καλιφόρνιας, θα περνούσα από κάστινγκ όλη την υφήλιο, θα σκεφτόμουν να παραιτηθώ και σίγουρα θα έπιανα φιλίες με τον Charlie Sheen. Στο τέλος, εξουθενωμένη, άυπνη και ημιλιπόθυμη, θα κατέληγα να προσλάβω για το ρόλο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚRISTEN STEWART. Γιατί ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, δε θα έκανα το λάθος να βάλω το μυρμήγκι δίπλα στη Theron, να περπατάει σαν αλάνι και να κάνει τα γνωστά τικ με το στόμα σαν να ρεύεται. Δε θα άφηνα την υποκριτική της Stewart να στοιχειώσει την ιδέα που έχουν διαμορφώσει γενεές κοριτσιών για τη Χιονάτη και σίγουρα δε θα έκανα το ακόμα πιο αισχρό, να την πληρώσω κιόλας γι'αυτό. Δε θα επέτρεπα στα δυο μπροστινά δόντια της Stewart να αποσπάσουν την προσοχή του κοσμάκη. Θα με πεις κολλημένη και καλά θα κάνεις γιατί πραγματικά ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΑΨΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ.


Αν συνέχιζα την ίδια δουλειά και μου ανέθεταν μια σειρά με τίτλο Τhe Walking Dead, θα πρόσεχα κάποιες λεπτομέρειες ώστε να μην μετατραπεί το θρίλερ σε κωμωδία άθελα μου. Για παράδειγμα, ή θα παρείχα δυο τρεις αλλαξιές στον πρωταγωνιστή ή θα τον έκανα ψυχάκια. Φαντάσου τώρα, τον κόσμο να καταστρέφεται, όλους να σοβαρεύονται και το νούμερο να κυκλοφορεί στους δρόμους με τη στολή και το καπέλο του σερίφη. Επειδή θέλει να κάνει το κομμάτι του. Να βλέπεις, δηλαδή, όλους τους επιζήσαντες ντυμένους με κουρέλια και να σκάει ο άλλος με τα αποκριάτικα. Δηλαδή αν ήταν γιατρός, θα κυκλοφορούσε με τη ρόμπα? Αν δεν είναι αυτός ψυχάκιας, ποιος είναι? Επειδή, λοιπόν, με αυτή την αμφίεση θα μου ήταν λίγο δύσκολο να τον πασάρω ως τη συζητήσιμη και λογική φωνή της σειράς, θα έβρισκα κανά δυο T-shirt και μια βερμούδα να τελειώνω μαζί του και θα έβαζα καμιά κατοσταριά ζόμπι να φυλάνε το καπέλο του σερίφη.


Aφού λοιπόν θα είχα σώσει μια ολόκληρη ταινία από την απόλυτη καταστροφή και αποτρέψει τα τραγελαφικά από μια σειρά, θα είχα κάνει ήδη όνομα και πιθανότατα να μου ανέθεταν μια ταινία με τίτλο The Avengers. Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόμουν θα ήταν πόσο γοητευτικός είναι ο Robert Downey αλλά μέχρι εκεί, και το δεύτερο, πώς να κόψω λίγο χρόνο για να μη μου βγει η ταινία δυόμιση ώρες. Και θα το πετύχαινα, βγάζοντας από το cast τον πιο λουφαδόρο εκδικητή, τον Captain America. Ο τύπος εκτός από κοντρόλ φρικ, θα ήταν και παντελώς άχρηστος, το πολύ πολύ να καθόταν σε κανένα πεζοδρόμιο και να τον έπιαναν τα ψυχολογικά του, τη στιγμή που οι υπόλοιποι θα έβγαζαν όλη τη δουλειά, κάνοντας τούμπες στον αέρα. Από το χρόνο που θα γλίτωνα με τον βαρεμένο, θα έκλεβα λίγο για μια σκηνή χωρισμού του Tony Stark με την Pepper. Αυτος ο άνδρας ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ. 


Όντας πλέον περιζήτητη και στο απόγειο της καριέρας μου, θα μάζευα τα μπογαλάκια μου και θα έφευγα -νύχτα μη σου πω- από το κωλοχανείο για να επιστρέψω στη φυσιολογική ζωή που τόσο αγαπώ. Θα αγόραζα μια φάρμα και θα άραζα στην αιώρα μου, ευγνωμονώντας καθημερινά τον εαυτό μου που δεν ερωτεύτηκα κανέναν σαρδανάπαλο διάσημο για να τον φορτωθώ στην αιώρα και να ακούω τις μαλακίες του.

21 σχόλια:

  1. Μπραβο!!! Μπράβο!!! Κλαπ κλαπ κλαπ (ήχοι από δυνατά χειροκροτήματα!!!) Το walking dead δεν το χω δει, αλλά για τα άλλα δύο είσαι μέσα στο μυαλό μου!
    Γιατί? Γιατί να παίξει αυτή την χιονάτη? Μέχρι κι εγώ καλύτερη θα ήμουν.. Και απέναντι να βάλεις την Σαρλίζ? Ντροπή! Βάλε την Γεωργία Βασιλειάδου (ή τέλος πάντων κάτι αντίστοιχο) για να έχει όντως νόημα!

    Στο avengers επίσης γιατί τον κάπταιν αμέρικα? Όλα καλά ήταν και το χιουμοράκι του το αμερικάνικο το είχε και ήθελες να τους μπλέξεις όλους αυτούς! Μπράβο! Ήθελες να βάλεις κάποιον να μαλώνει με τον IronMan? Βάλε τον Χουλκ να έχει και πλάκα...

    Ουμφ! Συγχίστηκα πάλι! Πάω να ψάξω που μένει η χιονάτη να της στείλω δωράκι κάτι σκατούλες του σκύλου μου, για να δικαιολογείται και η έκφραση της...

    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Ρε συ, το εφτάχρονο στην αρχή καλύτερα έπαιζε. Πάντως γέλασα πολύ στο σημείο που έβαλαν τη Stewart να φωνάξει για να εμπνεύσει μια στρατιά ανδρών. Η κοπέλα μετα βίας μιλάει!

      Τον Captain America πιστεύω τον έβαλαν στην ταινία για να του πει ο Ironman την ατάκα με τη γρανίτα. Για κανέναν άλλο λόγο.

      Διαγραφή
  2. Ξέχασες να σβήσεις τον Πάτινσον από τον χάρτη του Χόλυγουντ. Ή τουλάχιστον να του πεις να κάνει ένα μπάνιο.
    Θάνατος στην Στιούαρτ πάντως! Κι η Βίκυ Καγιά στο Λούφα Και Παραλλαγή περισσότερες εκφράσεις προσώπου μπορούσε να κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή! Κι αν θες να φτιαχτείς πιο πολύ, μπορείς να παρακολουθήσεις μια από τις συνεντεύξεις της. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή στον Λέτερμαν!

      Διαγραφή
  3. Αφού επέλεξαν την Στιούαρτ για τον ρόλο της Χιονάτης ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να βάλουν απέναντι της την Σαρλίζ. Εκτός και αν το σενάριο στο τέλος έβγαζε νικήτρια την Σαρλίζ, εκεί θα ήταν μια χαρά ο ρολάκος της. Αλλά η Στιούαρτ πιο όμορφη από την Σαρλίζ ; Και πιο δυνατή. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΡΕ ! Πάντως το εργάκι μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο αυτό, υπήρχε και ερωτικό τρίγωνο με τη Χιονάτη, (τόσο περιζήτητη η Stewart). Tη Theron την είχαν όλοι χεσμένη!

      Διαγραφή
  4. Από το να δω αυτές τις ταινίες προτιμώ το βασανιστήριο της σταγόνας.
    Πάντως δεν σε είχα καθόλου για αβέντζερς..Το γκομενάκι ωστόσο δεν είναι άσχημο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το λες άσχημο αλλά δεν το λες και The fairest of them all. Γιατί, Monsieur, τι ταινίες παρακολουθεί η υψηλότητα σου? Ούτε εγώ με είχα για αβέντζερς αλλά έμπλεξα ένα βράδυ με τον Ironman και τον αγάπησα. Πάλι καλά να λες, φόβαμαι μήπως τώρα που χειμωνιάζει ξαναρχίσω τις τουρκαλιές!

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=bUOr7O-UFgk

      Το υψηλότητα μου άρεσε..

      Διαγραφή
    3. χαχαχα πού να φανταστώ ότι παρακολουθείς ΚΑΙ ταινίες από την αγαπημένη σου δεκαετία. Τελικά Monsieur, έχεις βρει τον τρόπο να περνάς καλά!

      Διαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει καμία από τις 2 ταινίες, αλλά θα συμφωνήσω τα μέγιστα όσον αφορά στη Stewart. Δεν μπορώ να τη βλέπω, τόσο απλά. Δεν φτάνει δηλαδή που μας έχουν γαμήσει τον πάτο αυτή και ο άλλος ο γκλιτερομαλάκας μετά από την τρισμέγιστη ποζέρικη γκλιτρετομαλακία Twilight in Your Ass, έχει και αυτό το μονίμως ανοικτό στόμα και την ΙΔΙΑ έκφραση παντού και πάντα. Πάντως αν της σπάσεις τα δόντια, μη της ράψεις το στόμα. Έχω κάνα δυό ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε utilise την νέα της κατάσταση και από σταρ να την κάνουμε πορνοστάρ.

    Ο άλλος στο Walking Dead δεν φορά συνέχεια το καπέλο. Νομίζω δηλαδή. Αλλά έχεις δίκιο, το φορά στις πιο άκυρες σκηνές. Βασικά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν είναι ψυχάκι. Μαλάκας είναι με τα μπούνια, ναι. Και παίζει να είναι και ψυχάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τύπος σε μια φάση χάνει το καπέλο, το βρίσκει σε στιγμή πανικού με τα ζόμπι να κάνουν πάρτυ σε απόσταση αναπνοής και σκύβει να το πάρει! Πριγκίπισσα για τιάρα δε θα κανε έτσι.

      Με τη Stewart στην αγορά πορνό, ρισκάρουμε να καταστρέψουμε μια κερδοφόρα βιομηχανία και όχι τίποτα άλλο, θα χάσει και την έμπνευση του ο Perinio!

      Διαγραφή
    2. Έχω σκεφτεί κανά δυό ρολάκια για πάρτι της. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν σε άλλη κατηγορία πέραν του GAG !!!

      Διαγραφή
  6. δεν μπορω να σχολιασω ειδα το ονομα Robert Downey και εχω πεσει σε καταστολη...
    Υ.Γ ξερω οτι θα το εκτιμησεις... http://www.youtube.com/watch?v=6j10-MVuRB0&feature=fvwrel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! Βικάκι, μιλάμε για πολλή τεστοστερόνη το σχόλιο. Από τη μια ο Downey, από την άλλη ο Αnthony, αρχίζω να μην αισθάνομαι καλά!

      Διαγραφή
  7. Τα άλλα τα αγνοώ μα για την Kris Stew (κατά Αμερικάνους) συμφωνώ. Χιονάτη γκοθού μονοέκφραστη; Αααα!!
    Εκτός και αν.. αν... είναι φεμινιστική συνωμοσία για να απομακρυνθούν τα κοριτσάκια από τη ροζ φαντασίωση, τα Πριγκιπόπουλα κλ κλ οπότε; Μήπως...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! Βρε λες? Πάντως τη δουλίτσα της την έκανε. Μετά από αυτό, η Χιονάτη δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα . Σε ξορκίζω αν γίνεις σκηνοθέτης μην βάλεις τον Τσάρλυ Σιν να παίξει. Βαλε όποιος θες αλλά οχι αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται να είναι σημαντικό για σένα και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μη σε κακοκαρδίσω!

      Διαγραφή