Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Epic fail

Kαι φωνάζει τη σερβιτόρα. Όλο το βράδυ έγλειφα -στην κυριολεξία- δυο ποτά για να μην τον επιβαρύνω, διότι είμαι και ψυχοπονιάρα. Τον βλέπω να πληρώνει. Κρατάω την τσάντα μου και ρωτάω εντελώς τυπικά: "τα δικά μου?"

"Τα δικά σου είναι 14 ευρώ" 



Wait for it...



Wait for it...





Βρε σκατόγυφτε, αν ήξερα ότι θα τα πλήρωνα εγώ τα δικά μου, θα είχα παραγγείλει άλλα δέκα για να σε αντέξω όλο το βράδυ που μου τα έκανες τσουρέκια. Και δεν είναι τα λεφτά, να τα βάλεις εκεί που ξέρεις. Είναι η κίνηση. 

Αυτός είναι ο άνδρας του 2012. Σε λίγα χρόνια θα μας βάζουν να πληρώνουμε και τα δικά τους οι παλιόκοτες.

63 σχόλια:

  1. Είδες ενώ τώρα σας βάζουμε και πληρώνετε μόνο τα δικά σας.


    "Έχεις 2 ευρώ για να μην χαλάσω εικοσάρικο ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ρε πατούσα που σας χρειάζεται! (σχόλιο στοχευμένο είδικά για σένα με αγάπη, αλλά όχι έτσι όπως το φαντασιώνεσαι αθώε μου Perinio χαχα)

      Διαγραφή
    2. Θα με πατουσώσεις δηλαδή ; Δεν βαριέσαι ας μην είναι έτσι που το φαντάζομαι !!! Θα κάνω πέτρα την καρδιά.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Με νιώθεις, το ξέρω. Βρε μήπως είναι συνωμοσία και μου κάνουν φάρσες για να πλουτίσει με εμπειρίες αυτό το ιστολόγιο?

      Διαγραφή
  3. Wait, wait, wait, τα χαλάμε.
    Γιατί να κεράσει αυτός κι όχι εσύ (όχι προσωπικά, η κάθε εσύ);

    Δηλαδή υπονοείς ότι πρέπει να σε πληρώσω για να βγεις μαζί μου, αν έχω να σκάσω παραπάνω, να μου κατσεις;

    Χάρη μου κάνεις;

    Αυτό δε λέγεται γκόμενα, λέγεται "συνοδός πολυτελείας", μέχρι και "πουτάνα". Που είναι η ισότητα τώρα;

    Κερνάω τους φίλους μου, ναι. Αλλά πότε κάποια πριν με κεράσει εκείνη. Ισότητα θες; Ευχαρίστως. Κέρασε εσύ την πρώτη και σου χαρίζω όχι μια, τρεις!

    Κι άμα δε θες, στα @@ μου, είστε περισσότερες και δεν πρόκειται να σε πληρώσω για να σου κάνω την τιμή να βγω μαζί σου.


    Πως σας φαίνεται αυτή η οπτική γωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν λέγεται γκόμενα ή πουτάνα, ξέρω όμως ότι το άλλο ονομάζεται "καλοί τρόποι". Και δεν είναι απαράιτητο να πληρώσει κάποιος ξέρεις. Μπορεί απλά να προσφερθεί να το κάνει.

      Το ότι είμαστε περισσότερες δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα βρεις κάποια να πληρώσει αυτή εσένα. Αν δεν βάλεις έστω μια φορά το χέρι στην τσέπη, το πολύ να καταλήξεις με τη Λουκά. Διότι είθισται κάτι τέτοιες να πληρώνουν τον άντρα στο 1ο ραντεβού. :)

      Διαγραφή
    2. Όπως λέει μια γνωστή μου,
      "αν ξέρατε πόσο έχουμε ανάγκη τον πούτσο σας, δε θα μας κυνηγούσατε καν"

      Νομίζω ότι αυτό συνοψίζει την επιχειρηματολογία μου στο έπακρο.

      Και με έχουν κεράσει, γυναίκες, και μάλιστα από αυτές που θα χαρακτηρίζονταν γκόμενες.

      Αλλά κέρνα με μια τσίχλα, για τη γαμημένη την ισότητα, και το ποτό από εμένα!

      Ίσως βέβαια φταίει ότι, αν βγω ραντεβού μαζί σου, θα φροντίσω να αξίζει τον κόπο και δε θα κάτσω να σε ρωτάω για τη δουλειά σου. Δηλαδή, προσφέρω πολύ καλύτερο πακέτο από το μέσο τύπο που κάνει πάρτυ άμα του κάτσει ραντεβού. Ίσως είναι θέμα αντιλήψεων.

      Απλά είμαι από τους ηλίθιους ιδεαλιστές που πιστεύουν στην ισότητα.

      Διαγραφή
    3. θα συμφωνήσω με τον Μάστερ στην περίπτωση που η κοπέλα τον κάλεσε για ποτό....δηλαδή με τίποτα, αλλά για χάρη του τζεντλεμανισμού ας πούμε ότι εμείς θα χώσουμε το χέρι στην τσέπη. Αν η κοπέλα "πειραχτεί" και πει "τα επόμενα δικά μου", τότε έχεις να κάνεις με καλή περίπτωση, αν όχι τότε----> ΠΟΥ και ΠΟΥ (πούτσο και πούλο) για να μη σου πω να μην χαραμήσεις το πρώτο "ΠΟΥ"

      Διαγραφή
    4. Βρε, αν με κεράσει ο άλλος ή έστω φιλοτιμηθεί να κάνει ότι δήθεν κερνά, δεν πρόκειται να ξαναβάλει ποτέ χέρι στην τσέπη για τη πάρτη μου. Και όχι μόνο θα πληρώνω τα δικά μου, αλλά θα κερνώ κι εγώ. Είναι οι γαμημένοι καλοί τρόποι σε ένα γαμημένο πρώτο ραντεβού. Και δεν έχει καμία σημασία ποιός είπε σε ποιόν να βγούνε.
      ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ, απλά.

      Διαγραφή
    5. Η αρχή μου είναι ότι δεν κερνάω, γιατί δε θέλω να πληρώνω για να μου κάτσεις ή έστω να βγεις μαζί μου. Αν περάσω καλά, και αξίζει, είτε θέλω να σε πηδήξω, είτε όχι, θα κεράσω. Αν υποσχεθείς να κεράσεις ή προθυμοποιηθείς να πληρώσεις, θα κεράσω. Αν μου έχεις κάτσει και θεωρώ ότι αξίζει, θα κεράσω. Αν με έχεις κεράσει, θα κεράσω. Τόσο απλά.

      Διαγραφή
    6. Nam νομίζω ότι είσαι λίγο λάθος σε αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι ο άντρας είναι υποχρεωμένος νε πληρώσει εκτός αν αυτός σε προσκάλεσε να σε κεράσει ένα ποτάκι.
      Βέβαια όπως σωστά λέει η Angua οι καλοί τρόποι αυτό λένε και μάλιστα αυτό κάνω και εγώ ασχέτως αν βλέπω να οδηγεί κάπου ή όχι το ραντεβού... από ευγένεια πάντα και όχι για να το παίξω άντρας και ανοιχτοχέρης
      Και τέλος φίλε Master αν η γυναίκα περιμένει κέρασμα δεν την κάνει και αυτομάτως συνοδό πολυτελείας, αλλά αυτή η τακτική έχει περάσει από γενιές σε γενιές και έχει καθιερωθεί στο γυναικείο μυαλό όπως το θέτει πολύ σωστά ο φίλτατος Κανίβαλλος σε σχόλιο του παρακάτω!

      Διαγραφή
    7. Nαι, αλλά εκείνες τις εποχές η γυναίκα έβγαινε ραντεβού μόνο με όποιον την άφηνε ο πατέρας της... Ισότητα θέλανε, καιρος να τα αλλάξουμε αυτά.

      Διαγραφή
    8. Μaster θα σου απαντήσω ως παραδοσιακή γυναίκα γιατί στα ερωτικά τουλάχιστον αυτό είμαι.

      Mη μου τσαμπουνάς την καραμέλα της ισότητας σε θέματα τζεντλεμανιάς και μη μου μπερδεύεις την ισότητα με την ομοιότητα. Δεν είμαστε όμοιοι. Είστε άνδρες, έχετε ένα τσουτσούνι να υποστηρίξετε, κάντε το με μεράκι και αφήστε τα κομπλεξικά του τύπου "κέρνα εσύ μια τσίχλα και μετά εγώ χαλί να με πατήσεις". Δεν πρόκειται για δοσοληψία και δεν έχει να κάνει με κανέναν από τους όρους που θέτεις.

      Είναι μια κίνηση από μόνη της, που γίνεται ανυστερόβουλα, από τις λίγες που μας έχουν διασωθεί πριν οι ψώλες εκεί έξω με τις "νεωτεριστικές" τους μεθόδους σας καταντήσουν ερμαφρόδιτους. Είναι θέμα τακτ, όπως είπε και η Angua. Έτσι γινόταν παλιά, όταν ο πιτσιρικάς αγόραζε παγωτό στη νεαρά παρθένα, έτσι γίνεται και τώρα. Είναι άγραφος νόμος και ξανατονίζω δεν έχει να κάνει με προθέσεις ή χρήματα.

      Οπότε με το σκεπτικό σου διαφώνω κάθετα. Να σταθώ και σε δυο σημεία γιατί θα σκάσω.

      1)Ναι, είμαστε περισσότερες αλλά οι μισές είναι ψωλέ. How about that? Σαν ποιοτικός άνδρας, που προσφέρει καλύτερο πακέτο από τον μέσο τύπο, δε θα έπρεπε να μιλάς για ποσότητα.

      2)"αν ξέρατε πόσο ανάγκη έχουμε τον πούτσο σας, δε θα μας κυνηγούσατε καν"

      Τέτοια μαλακία είχα να ακούσω από το Μεσαίωνα.





      Διαγραφή
    9. Χωστήρα, διαβλέπω στροφή στην ποιότητα. Βρε ας κάνει την κίνηση ο καψερός και μετά εγώ κερνάω στο καπάκι σέικερ για τα δυο μας, διότι είμαι και μερακλού σε αυτά τα θέματα!

      Διαγραφή
    10. Δεν είναι δοσοληψία, είναι ισότητα. Δεν είναι τζεντλεμανισμός να σε κερνάνε γιατί το κάνουν για να τους κάτσεις.

      Εκεί θέλω να καταλήξω. Το να μου λες ότι περιμένεις να σε κεράσει, ενώ σε κερνάει για να πηδηχτείτε, με οδηγεί με λογικά βήματα στο συμπέρασμα ότι σε πληρώνει για να του κάτσεις.

      κερνάω μόνο αν αξίζει να το κάνω με την καρδιά μου. Γιατί πέρασα καλά, ή γιατί θέλω να το ξανακάνουμε. Εννοώ να ξαναβγούμε.

      Η αρχή μου είναι ότι δεν πληρώνω για σεξ, είτε αυτό σημαίνει πουτάνα, είτε κέρασμα μέχρι να μεθύσεις, είτε απλό κέρασμα.
      Γιατί το σεξ είναι προνόμιο και των δυο και έτσι το αντιμετωπίζω. Όχι σα χάρη σε εμένα.

      Δηλαδή, θα σε κεράσω για να σου κάνω τη χάρη να σε πηδήξω; Αυτό θυμίζει το ανέκδοτο με την Πόντια (Πυργούσαινα στη Χίο) πουτάνα!

      Διαγραφή
    11. Α και το 2 είναι λόγια κοπέλας, εμφανίσιμης, πριν σχολιάσετε.

      Διαγραφή
    12. Παρτάλι, δεν το βλέπω σαν υποχρέωση, το εξήγησα και στον Μaster. Είναι μια ευγενική αυτόνομη χειρονομία που θα ήταν ιεροσυλία να την βλέπαμε σαν υποχρέωση.

      Κατά τ'άλλα συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    13. Master, ακόμα διαφωνούμε και όσο το συνεχίζουμε θα διαφωνούμε περισσότερο.

      Για το 2, δεν έχει σημασία αν βγήκε από το στόμα εμφανίσιμης κοπέλας, σημασία έχει ότι αυτό το στόμα λειτουργεί σαν βόθρος.

      Διαγραφή
    14. Eιδικά επειδή ξεστομήθηκε μπροστά σε άντρα...
      Γιατί πολλές φορές οι γυναίκες μεταξύ μας μπορεί να μιλάμε έτσι για πλάκα ΠΟΤΕ μα ποτέ όμως μια γυναίκα δε μπορεί να μιλήσει έτσι και να πει αυτά σε κάποιον.
      Λυπάμαι αλλά εγώ δε το πιστεύω ότι ειπώθηκε ετσι...

      Διαγραφή
  4. Βασικά έχεις δίκιο. Δεν είναι τόσο το κέρασμα ή τα χρήματα, όσο το ότι δεν ήπιες τη Βιστωνίδα ώστε να μην τον επιβαρύνεις. I can feel you sister!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ξεραμε οτι θα πιειτε την Κερκινη μανταμ να κραταμε το μηνιατικο :ΡΡ..Καλες η ισοτητες και η μαλακιες τετοιου τυπου,αλλα απο την εποχη των σπηλαιων πεταγες το κρεας απο το κυνηγι η γυναικα εσκυβε να το φαει και ο αντρας σκοραρε.

      Αν ακουγεται φαλλοκρατικο καντε γαργαρες με ξυδακι, γιατι το να μην εισαι γυφτος στην γυναικα που διπλαρωνεις ειναι τουλαχιστον το πρεπον για το αντρα.

      Με αυτα και αυτα,αφησα το σιδερωμα..

      Διαγραφή
    2. Αυτό λέω και παραπάνω. Καλοί τρόποι, τόσο απλά!

      Διαγραφή
    3. Οι καλοί τρόποι λένε και να μην πιεις τη Βιστονίδα στο πρώτο ραντεβού, νομίζω.

      Διαγραφή
    4. Αngua, ετσι ακριβώς. Εγώ προνόησα ως ένδειξη σεβασμού για το αυτονόητο. Και μετά συνέβη το αδιανόητο. Τι να λέμε.

      Μonsieur, άνοιξες πάλι το στόμα σου και βγήκε χρυσόσκονη.

      Διαγραφή
    5. Μπράβο βρε Master, με έπιασες! Ντροπιάστηκα τώρα.
      Αλλά guess what? Ήταν χιούμορ.

      Τώρα κακώς στο λέω γιατί φαίνεται ότι έχαψες το παραμύθι του ότι δεν ξέρετε πόσο ανάγκη έχουμε τον πούτσο σας. Προφανώς ξεχνάς ότι έχουμε κριτήρια και επιλέγουμε βάσει αυτών και δεν κολλάμε στον καθένα που έχει από ένα ματζαφλάρι ανάμεσα στα πόδια.

      Αλλά δεν πειράζει. Από την άλλη, αν νομίζεις ότι κερνάς κάποια για να "της κάνεις ΤΗ ΧΑΡΗ να την πηδήξεις" (κρατιέμαι για να μην αρχίσω τα μπινελίκια...), προφανώς ξεχνάς ότι ΕΚΕΙΝΗ σου κάνει τη χάρη για να βγει μαζί σου. Όσο μούτσο μάτσο μουτσάτσο κι αν θεωρείτε τη πάρτη σας, δεν κάνετε τη ΧΑΡΗ σε καμία μα καμία γυναίκα. Εκτός κι αν είναι μπαζόλα του κερατά. Ε, τι να σου πω τότε. Μη βγαίνεις με μπαζόλες. Απλά τα πράγματα.

      Ισότητα και πούτσες μπλε. Σε λίγο θα βγαίνουμε με άντρες και θα μιλάμε για πεντικιούρ.
      Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

      Διαγραφή
    6. Και στην τελική, εφόσον είμαστε περισσότερες και απελπισμένες γιατί όταν βγαίνει μια γυναίκα έξω μαζεύει 15 τηλέφωνα κοιτώντας ΜΟΝΟ ευθεία, ενώ ένας άντρας παίρνει τα αρχίδια του;

      (Άκου μας κάνουν και τη ΧΑΡΗ...)

      Διαγραφή
    7. Κανείς δεν (πρέπει να) κάνει χάρη σε κανέναν. Εννοώ ότι, όπως εσύ θεωρείς ότι μου κάνεις χάρη να βγεις μαζί μου, έτσι μπορώ να κάνω και εγώ. Και αν έχουμε όλοι αυτόν τον τρόπο σκέψης, νομίζεις ότι οι καλομαθημένες γυναίκες, και με τη βιομηχανία του πορνό να περιστρέφεται γύρω από τους άντρες, θα αντέξουν περισσότερο την αγαμία;

      Οι γυναίκες θέλοθν να γαμηθούν. Οι άντρες να γαμήσουν. Οι γυναίκες θέλουν άνετη ζωή. Οι άντρες θέλουν άνετη ζωη. Οι γυναίκες θέλουν εξουσία. Οι άντρες θέλουν εξουσία. Κακώς, πολύ κακώς, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες στα μάτια των άλλων. Εξίσου κακώς οι γυναίκες είναι ανώτερες στον σεξουαλικό τομέα.

      Κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

      Γιατί αν οι άντρες κόψουν τις μαλακίες και εσύ από 15 τηλέφωνα τη μέρα πέρνεις 0, θα δεις για πότε θα κυνηγάς ο,τι έχει πουτσο. Γιατί αν αύριο ξυπνήσουμε όλοι και μας αρέσουν οι χοντρές, μεθαύριο εσύ θα φας το μηνιάτικό σου μερέντα. Γιατί αν έρθω εγώ αύριο στο μπαρ που είσαι και με κεράσουν όλα τα αρσένικα και τα θυληκά αυτοστιγμή, θα έρθεις να μου την πέσεις και αν φας πιτούλα θα τρέχεις από πίσω μου.

      Γιατί σου τη σπάνε οι μαλάκες που σου κορνάρουν στο δρόμο αλλά από αυτούς εξαρτάσαι. Όταν λοιπόν εσύ ευνουχίζεις έτσι τους άντρες, μην άρχισεις να λες ότι "δεν υπάρχουν άντρες" επειδή δε σου μίλησε ο μοναδικός που σου τη γυάλισε μια μέρα και τον κόζαρες ανηλεώς.

      Ούτε χάρη κάνω, ούτε χάρη κάνεις. Τέλος.

      Διαγραφή
    8. Eγώ πάντως όταν βγαίνω με κάποιον, ουσιαστικά του κάνω τη χάρη γιατί είμαι και γαμώ τα παιδιά!

      Επίσης, δεν υπάρχουν άνδρες. Τους ευνούχισα όλους εγώ!

      Αυτά για να ευθυμήσουμε και λίγο, βλέπω μεγάλο πατιρντί.

      Διαγραφή
  5. Μόνο 14 δύο ποτά; Μια χαρά, πέσανε οι τιμές βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με 7 ευρώ το ποτό δεν βγαίνει να κεράσεις...
    Πάλι καλά να λες που δεν σε έβαλε να τσοντάρεις και για την βενζίνη αν σε πήγε μέχρι το σπίτι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Ήξερα ότι πρέπει να τα περιμένω όλα σε αυτή την πλάση αλλά ομολογώ ότι ακόμα εκπλήσσομαι.

      Διαγραφή
  7. Εγώ έχω μάθει πως ακόμα και αν η άλλη επιμένει έντονα, στο πρώτο ραντεβού τουλάχιστον πληρώνω εγώ (ακόμα και αν πάρει μόνο ένα χυμό 2 ευρώ). Ακόμα και αν τελικά δεν έχω καμία σκέψη να την βγάλω γκόμενα.

    Αν το πράγμα πάει παρακάτω (και φυσικά δεν εννοώ ένα και μόνο απλό, ξεκάθαρο πήδημα που μετά ψιλοκόβεις επαφές) τα κεράσματα μειώνονται (όχι να είναι δικά μου όλα από το τελευταίο μπουκαλάκι νερό που θα πιει μέχρι κάποιο π.χ πανάκριβο φαγητό) αλλά ποτέ εντελώς. Μου αρέσει όταν νιώθω χαρούμενος που είμαι μαζί με την άλλη να πληρώνω εγώ για ένα σωρό πράγματα μικρά ή μεγάλα.
    Νομίζω, επίσης, πως δεν σκαλώνω να της ζητήσω και κάποια οικονομική βοήθεια αν πραγματικά το χρειάζομαι και φυσικά δεν αρνούμαι το κέρασμα από την άλλη αν είναι αυθόρμητο και όχι γελοία μηχανιστικά ανταποδοτικό. Αλλά αυτά όχι στο πρώτο ραντεβού γιατί εκεί έχω εγώ την πρωτοβουλία κινήσεων και έχω ευθύνη άμα το πράγμα πάει κάπου που δεν με παίρνει. Κάπως έτσι το σκέφτομαι.

    Τώρα, βέβαια, το θέμα της ισότητας που αναφέρει ο Master πιο πάνω δεν με είχε προβληματίσει ποτέ. Λάθος μου. Γιατί μπορεί να έχει και δίκιο. Θα επεξεργαστώ τη θέση του και θα δούμε αν τελικά θα υιοθετήσω και εγώ αυτή την οπτική. Θα επιστρέψω με νέο σχόλιο.

    Το πραγματικό ζήτημα, ωστόσο, είναι να μην αδικείς ρε Ναμνάιρα έναν άνθρωπο που πολύ θα το ήθελε αλλά πραγματικά δεν μπορεί να πληρώσει. Που δηλαδή προτιμά να βγει μαζί σου και ας ξέρει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα ποτά σου από το να αναβάλει το ραντεβού μέχρι να μαζέψει τα λεφτά για να το υποστηρίξει. Κρίμα δεν είναι να στραβώνει σε αυτή την ιστορία όλο το πράγμα; Αν, δηλαδή, σου αρέσει γενικά, γιατί αυτό να είναι τόσο σημαντικό εμπόδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Master, τι μας έκανες! Μπήκες και μέσα στο κεφάλι του Akhlut και άντε να δω τι έχει να γίνει τώρα εδώ, αν τελικά υιοθετήσει αυτήν την οπτική.

      Λοιπόν για την άποψη του Master, τοποθετήθηκα ήδη.

      Δεν αδικώ κανέναν αγαπημένε μου Akhlut, γι'αυτό να είσαι σίγουρος. Αυτός που δεν μπορεί, θα κάνει μια κίνηση, έστω την απειροελάχιστη, η οποία θα εκτιμηθεί. Ο βλάκας, από την άλλη, θα μου πει "τα δικά σου είναι 14 ευρώ" και μετά θα μου κοροιδέψει συνωμοτικά στο αυτί τη σερβιτόρα ότι "είχε στα μαθηματικά 7" γιατί άργησε να υπολογίσει τα ρέστα. Τrue story.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν, εντάξει. Αυτό με τη σερβιτόρα και κάτι άλλα τέτοια, παρόμοιου στυλ είναι συνήθως ο νούμερο ένα λόγος για να γίνει χαλασμός με τον οποιονδήποτε οπουδήποτε.

      Τελικά δεν υιοθετώ την οπτική του Master. Ξαναγυρίζω σε αυτή που είχα πριν αλλά από διαφορετική σκοπιά. Απλά οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό και τα νέα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα είναι κάπως πολλά (και πιθανότατα κάπως βαρετά) για να είναι σχόλιο.

      Σίγουρα, πάντως, δε δέχομαι αυτοτελώς (χωρίς να τα θεωρώ "για πέταμα"- κάθε άλλο) ούτε τα επιχειρήματα περί τζεντλμαν, παράδοσης, άγραφου νόμου κλπ (γιατί δηλαδή κάτι που "γενικά ίσχυε" μέχρι τώρα πρέπει να συνεχίζει να ισχύει), αλλά ούτε και την επίκληση μιας "ισότητας" που πρακτικά συγκαλύπτει τεράστιες ανισότητες- κατά αντιστοιχία με την περίφημη "ισότητα απέναντι στο νόμο (ισονομία)" που υποτίθεται ότι όλοι έχουμε.
      Νομίζω πως θα πρέπει να εξετάσουμε πιο σοβαρά τις σχέσεις των δύο φύλων. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό και είναι εξαιρετικής σημασίας.

      Ωραίο και βαθύ θέμα άνοιξε από ένα απλό παράδειγμα (προς αποφυγή) της καθημερινότητας.

      Ναμ, μην απογοητεύεσαι. Καλή συνέχεια και καλή τύχη με τον επόμενο.

      Διαγραφή
    3. χεχε! Αkhlut, όσο απογοητεύομαι γενικά, τόσο γοητεύομαι ειδικά, να ξέρεις. Και αυτό είναι ευτύχημα για μια γυναίκα.

      Διαγραφή
  8. Ισότητα my ass.Ο άντρας ο σωστός θα πληρώσει γιατί γουστάρει και περνάει καλά.Επίσης δεν θα πληρώσει γιατί δεν το νιώθει ή δεν έχει φράγκο!Αν δεν πληρώσει γιατί δεν του πέρασε καν από το μυαλό τότε δεν είναι σωστός άντρας.Σου εύχομαι να μην έπεσες στον τελευταίο!
    Master το κέρασμα δεν είναι ανταποδοτικό για γυναίκες μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν δυο τρία βασικά πραγματάκια που ο άνδρας ενδείκνυται να κάνει σε ένα ραντεβού για να είναι κιμπάρης και όχι τσαρλατάνος. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα και καταντήσουμε αμέρικαν μπαρ. Κρατάτε γερά αδέρφια!

      Διαγραφή
    2. Τότε αν δε πληρώσει καλά έχει δικαίωμα να τη βάλει να πληρώσει τα δικά της η πατόζα.

      Διαγραφή
    3. Τότε αν δε περάσει καλά έχει δικαίωμα να τη βάλει να πληρώσει τα δικά της η πατόζα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το να περάσει καλά που το λέτε και το ξαναλέτε, δεν το καταλαβαίνω. Τι είναι να περάσει καλά? Παιδικό κουκλοθέατρο?

      "Α, δε μας άρεσε η ερμηνεία του γερο-Τζεπέτο, τα λεφτά μας πίσω"

      Διαγραφή
  9. Στην car the cha πάντως έχει 5 ευρώ το ποτό και οι άντρες χωράφια με βαμβάκια (= επιδοτήσεις). Ίσως έχεις περισσότερη τύχη αν κάνεις ένα τουρ στην επαρχία! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώ μαλάκα μου. Καταντήσαμε είδος προς εξαφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thor, να σου πω την αλήθεια, πρώτη φορά μου έτυχε και είμαι και σε τρυφερή ηλικία που δεν αντέχει τέτοιες συγκινήσεις.

      Αν μου ξανατύχει, θα ενημερώσω για να κλείσουμε εσάς τους εναπομείναντες σε μουσείο!

      Διαγραφή
    2. Μα ρε παιδιά, συζητάμε το αυτονόητο τώρα; Και τσακωνόμαστε από πάνω;
      Είναι παράλογο, γυφτιά, νεαντερταλισμός, το να βάλεις την άλλη να πληρώσει τα ποτά της. Πόσο μάλιστα όταν βγαίνεις μαζί της για 1η φορά.
      Σε περίπτωση που δεν το αντέχει η τσέπη σου, απλά δεν την πας για σαμπάνια και αστακό. Τόσο απλά. Αλλά δεν θα γίνεις ο ξεφτίλας της γειτονιάς για 14 γαμημένα ευρώ.
      Ξέρεις πότε την αφήνεις να πληρώσει τα δικά της; Όταν είναι γκόμενά σου και τα έχετε κάνα χρόνο και ξέρεις ότι θα φας παντόφλα. Ή όταν είναι πάλι γκόμενά σου και βρίσκεσαι σε οικονομική δυσχέρεια.
      Αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα φερθείς σαν γύφτος σε κάποια που έβγαλες για ποτό με σκοπό να τη γνωρίσεις.
      Από τις 100 τυχαίες τύπισσες που έχω κεράσει, ήξερα ότι θα μου κάτσουν οι 15 και τελικώς πήγα με τις 5. Οπότε όχι, δεν κερνάς για να γαμήσεις. Κερνάς γιατί φοράς παντελόνι.

      Διαγραφή
  11. "Γιατί να μη πληρώσει ο άντρας; Έτσι δε γίνεται από την εποχή που οι γυναίκες τρώγανε ξύλο επειδή καίγανε το φαϊ; Γιατί να μη σεβαστούμε την περασμένη εκείνη εποχή;"

    "Τί θα πει ότι τώρα έχουν και οι γυναίκες τα δικά τους λεφτά; Και γιατί να τα χρησιμοποιήσουμε για έναν άντρα παρακαλώ; Ανάγκη τον έχουμε;"

    "Το ξέρεις, ΑΧΑΡΙΣΤΕ, ότι δε θα έπρεπε καν να σου περάσει από το μυαλό το να πληρώσω κι εγώ κάποια στιγμή τα δικά μου; Έπρεπε να το κάνεις μηχανικά, γελοίε! Ούτε καν να το σκεφτείς! Ένα τέτοιο άντρα που λειτουργεί μηχανικά ψάχνουν όλες!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Κάτι μας είπες τώρα.

      2) Εγώ πάντως θα έδινα πολύ άνετα τα λεφτά μου για έναν καλό male stripper.

      3) Κορίτσια, πριν βγάλετε τα ρομποτάκια σας έξω, βεβαιωθείτε ότι έχουν φορτίσει πλήρως. Αν τελειώσει η μπαταρία την ώρα της πληρωμής, θα είναι μαλακία.

      Διαγραφή
  12. Τι γυφτιες ειναι αυτα; Πληρωνουμε. Και οχι μονο στο πρωτο.

    Κατ αλλα NamNaira, αυτο ειτε το εχεις.. ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κοίτα, δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά και το 2000 υπήρχαν τέτοιοι, μη σου πω και πιο μπροστά. Για το 1960 δεν ξέρω, ο πατέρας μου ισχυρίζεται ότι οι άντρες ήταν άντρες τότε και δεν άφηναν καμία γυναίκα να πληρώσει. Γενικώς, ξενερώνεις αλλά έχεις δίκιο, έπρεπε να παραγγείλεις καμιά δεκαριά από τα ακριβά, ξέρεις, κανένα ντακίρι, κανένα κοκτειλ από αυτά με τα περίεργα μίγματα για να τον στείλεις τον σκατοτσιγκούνη. Έτσι θέλουν να μπιπ σήμερα? Ασταδγιάλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάθε χιλιετία και χειρότερα. Κακώς που στο τέλος, δεν τον κέρασα κανένα σφηνάκι. Ειρωνεία κι έτσι. Απλά ήθελα πολύ να την κάνω και δεν το σκέφτηκα.

      Διαγραφή
  14. Τόσοι φεμινιστικοί αγώνες ΤΩΡΑ δικαιώνονται! Για την ιστορία ρε γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NamNaira, ανακαλυψα μολις σημερα το μπλογκ σου και εχω εκπλαγει ευχαριστα με τις αποψεις και τις αντιληψεις σου. Φαινεσαι ανοιχτομυαλη, ωριμη και καφρού μεσα στο επιτρεπτο για μια γυναικα οριο.

    Ωστοσο, σ'αυτο το ποστ τα γαμησες ολα, τα βιασες απ΄τα ματια. Ολο αυτο το σκεπτικο "Οταν μεγαλωσεις (γιατι ειμαι κ 19χρονο παιδαρελι) μια τετοια τυπισσα να ευχεσαι να βρεις" που εχω στο μυαλο μου την τελευταια ωρα, κατεστραφη σε κλασματα δευτερολεπτου.

    Ρε, ειμαστε σοβαροι? Μηπως το 'χουμε χασει τελειως? Ξεχναμε σε ποια εποχη και σε ποια χωρα ζουμε? Πιθανοτατα ο τυπος, για να βγαλει τα λεφτα των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ποτων, εχει πουλησει το νεφρο του.

    Δευτερον: "Βρε σκατόγυφτε, αν ήξερα ότι θα τα πλήρωνα εγώ τα δικά μου, θα είχα παραγγείλει άλλα δέκα για να σε αντέξω όλο το βράδυ που μου τα έκανες τσουρέκια."

    Επομενως, για να μη σ'ελκυει σα παρεα, ηθελες μονο να τον πηδηξεις. Σου περασε ομως απ'το μυαλο οτι κ ο ιδιος ηθελε το ιδιο πραγμα? Ποιος σου λεει οτι ολη την ωρα που ησασταν μαζι, δε σκεφτοταν "πω, δεν αντεχω αλλο, αντε να παμε σπιτι μου να τελειωνουμε"? Γιατι ομως ενω θελεις το ιδιο πραγμα μ'αυτον, σκεφτεσαι την κλασικη γυναικουλιστικη εγωιστικη μαλακια "αντε, πληρωνε και δε θα φας χ, θα σου κανω τη χαρη να σε πηδηξω"?

    Τριτον: "Και δεν είναι τα λεφτά, να τα βάλεις εκεί που ξέρεις. Είναι η κίνηση.". Σοβαρα τωρα? Γιατι να μην κανετε για μια φορα στη ζωη σας ΕΣΕΙΣ την κινηση? Γιατι να μη δειξετε ΕΣΕΙΣ καλους τροπους? Κ μενα αυτο ακριβως αγαπητη, "Δεν ειναι τα λεφτα". Αν η γκομενα μου λεει κατι παραπανω, να την κερασω κ 2 και 3 μπυρες (για ποτα δεν το επιτρεπει το budget μου, φοιτητης ειμαι). Αλλα μ'αυτη τη λογικη "για να μη φας Χ κερασε με", θα την κερασω 2-3 αγκωνιες στην χοντροκεφαλα της.

    Θα σου δωσω ενα παραδειγμα: Κανονιζουμε προ ημερων με πρωην γκομενα που ψιλοξαναπαιζοταν κατι να παμε με αυτοκινητο για μπανιο στο Ζουμπερι - απο 'κει που ειμαι εγω, ειναι περιπου 11 ευρω βενζινη πηγαιν-ελα + 6 διοδια. Ως αλλος Δον Ζουαν, σκεφτηκα "μη τη βαλεις να τσονταρει για βενζινη, δεν πειραζει!". Στα πρωτα διοδια δεν ειχα ψιλα, οποτε τη ρωταω αν εχει αυτη να πληρωσω. Εκει που ηταν μες την τρελη χαρα, ψιλοσοβαρευει κ μου δινει. Παμε παραλια, μου λεει "θα πας εσυ για καφεδες?", "ναι" απανταω. Και μου λεει το επικο: "Ωραια, 3 ευρω κανει, βαλε κ για τον δικο μου απ'τα διοδια". Με λιγα λογια, μου φυγε ενα 20ρικο για να παω την γκομενα για μπανιο, και δεν πηδηξα επειδη την ξυνισα που της ζητησα ψιλα για τα διοδια, τα οποια εννοειται μου καβατζωσε απ'τον καφε της! ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ?

    Για να κλεισω, ναι, ως δειγμα καλης θελησης θα κερασω τις πρωτες 1-2 φορες. Αλλα οσο βλεπω οτι το γυναικειο φυλο ψαχνει για χορηγους, τοσο σκεφτομαι να αλλαξω την τακτικη μου: Οποια γκομενα με κερασει, μπορει και να της κατσω. Αλλωστε και γω θελω να χω τσαμπα φραπεδες, τσαμπα μπυρες και τσαμπα τσαρκες στη θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή