Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Pickup artist?

Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις πάνω σε φλέβα χρυσού όταν κάνεις βαριεστημένα βόλτες στο διαδίκτυο, φαντάζομαι ότι είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις. Πετυχαίνω που λέτε ένα blog το οποίο έχει ως θεματολογία τις γυναίκες. Αν έπρεπε να κλείσω όλη την ουσία του σε μία πρόταση, αυτή αβασάνιστα θα ήταν "πώς να βγάλετε γκόμενα". Ο ιδιοκτήτης πέρα από τις συμβουλές που δίνει και την απόπειρα να ψυχολογήσει/κατηγοριοποιήσει τις γυναίκες, γράφει και τις προσωπικές του εμπειρίες. 

"Ώπα" λέω "εδώ είμαστε".

Στρώνομαι λοιπόν γιατί το θέμα έχει ζουμί. Ανάμεσα στις ευφάνταστες -κατά την ταπεινή μου άποψη- πίπες που διαβάζω, βρίσκω και μερικά με τα οποία συμφωνώ. Μου προκαλεί εντύπωση ότι ο τύπος τα γράφει όλα στα σοβαρά -σοβαρολογεί- και προχωρώντας στα έγκατα του ιστολογίου παρατηρώ ότι χρησιμοποιεί μονίμως κάποιους ξενικούς όρους ή κώδικες τους οποίους δε γνωρίζω.

"Ώπα" λέω "κάτι δεν πάει καλά".

Με τα πολλά ανακαλύπτω ότι όλοι αυτοί οι κώδικες είναι κομμάτι μιας ιδέας που λέγεται pickup artistry και ξεκίνησε από -από πού αλλού θα μπορούσε, άντε μάντεψε- την Αμερική. Και τη μάθαν και τα δικά μας τα ζαβά. Για όσους δε γνωρίζουν οι αυτοαποκαλούμενοι ως pickup artists είναι τύποι που μαθαίνουν την τέχνη του πεσίματος παρακολουθώντας βίντεο/σεμινάρια, διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας εξάσκηση. Ναι, καλά διαβάσατε.

Πάμε τώρα και πιο αναλυτικά για να δούμε και πόσο μαλακία είναι. 

Η μάθηση

Έστω ότι είσαι ένας άνδρας. Και διερωτάσαι "τι θέλω να μάθω σε αυτή τη ζωή?". Από όλες τις επιλογές αποφασίζεις ότι σου αναλογεί η μάθηση του πεσίματος. Τι κάνεις λοιπόν? Αρχικά βαφτίζεις τον εαυτό σου pickup artist, δηλαδή "καλλιτέχνη του πεσίματος" -EPIC FAIL και γελοίο από μόνο του μα δε σου κρύβω ότι η πραγματική ονομασία που επιζητάς είναι "μεθοδευμένος πέφτουλας". Γιατί κάποια πράγματα, όσο ωραιοποιημένα και να τα θέσουμε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την πικρή αλήθεια.

Έπειτα ξεκινάει η τρέλα. Παρακολουθείς βίντεο ή εκπομπές με διάφορους τσαρλατάνους in action, όλα εισαγόμενα από τη μία και μοναδική χώρα που αρέσκεται να πασπαλίζει την υφήλιο με μαλακίες - ακόμα και την Ιαπωνία τη θεωρώ πιο σοβαρή. Βρίσκεις και διαβάζεις βιβλία επί του θέματος, τεχνικές που θα μπορούσες να αποστηθίσεις, και πιστέψε με, μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα, οι άνθρωποι έχουν αναγάγει το ζήτημα σε επιστήμη με ειδική ορολογία, υποτιθέμενα σενάρια και λοιπές μαλαγανιές. Προσπερνάω το ασύλληπτο ότι οι συγγραφείς αυτών των βιβλίων βγάζουν λεφτά και επικεντρώνομαι σε σένα. Δηλαδή ρε φίλε πες μου, πόσο τσόφλι μπορεί να είσαι? Πόσο πολύ μπορεί να έχεις χάσει το νόημα, πες μου. Αντί να διαβάσεις τίποτα άλλο να γίνεις άνθρωπος, κάθεσαι και μαλακίζεσαι με την πεφτουλιά?

Η νοοτροπία

Οι pickup artists δεν πλησιάζουν, λέει, τις γυναίκες με σκοπό μια ενδιαφέρουσα γνωριμία ή σχέση αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ρίξουν όσες περισσότερες μπορούν. Εντάξει παιδιά, τι να πω, ακόμα και μια παρανυχίδα είναι πιο χρήσιμη στην κοινωνία από αυτούς τους τύπους. Είσαι ένας άνδρας του δυτικού κόσμου και όχι σουλτάνος. Μία γυναίκα σου αναλογεί, πήγαινε βρες την σαν άνδρας και βγάλε το σκασμό. Δε χρειάζεται να αποδεικνύεις με τον πιο περίτρανο και γραφικό τρόπο πόσο επιφανειακή λουλού είσαι. Να ξεκαθαρίσω ότι αποδέχομαι και σχεδόν σέβομαι την ανάγκη ενός άνδρα να είναι κυνηγός και να την πέφτει, αν και εφόσον όλο αυτό γίνεται για έναν υγιή σκοπό, δηλαδή να βρει σε κάποια φάση μία που θα του ταιριάζει και να στρώσει τον κώλο του κάτω. Εδώ όμως μιλάμε για πειραγμένες και ανθυγιεινές καταστάσεις. Δεν τους νοιάζει η γκόμενα, αυτή χάνει την υπόσταση της, τους νοιάζει αν θα πέσει τελικά η γκόμενα.

Η οποία όπως καταλαβαίνετε, δεν αντιμετωπίζεται ως μία γυναίκα ξεχωριστή με ιδιαιτερότητες, αλλά ως μάζα. Και άντε πες μου, τι σόι καλλιτέχνης του πεσίματος -το γράφω αυτή τη στιγμή και γελάω ειλικρινά- είναι αυτός που δεν είναι καν σε θέση να αντιληφθεί το δαιδαλώδες εύρος των γυναικών. Και το πιο βασικό, που δεν σέβεται τη γυναίκα. Η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένας αριθμός (βάσει της εμφάνισης της πάντα), θυματοποιείται και αντικειμενοποιείται. Aπό ποιον, ω δυνάμεις της τραγικής ειρωνείας, από ποιον? Από τον pickup artist. Εντάξει, αυτό του το χαρίζω αφήνοντας το ασχολίαστο, μας έχουν ξαναθυματοποιήσει στο παρελθόν, ο pickup artist είναι ο τελευταίος που παίρνω στα σοβαρά. 

Τα κόλπα 

Ένα από τα κόλπα του pickup artist είναι να μη δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον όταν θα πλησιάσει μια γυναικοπαρέα. Ούτε να συστηθεί από την αρχή. Πρέπει να πει κάτι άσχετο στην αρχή. Μισό λεπτό. Ένα ένα τα fail, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Δηλαδή θα σκάσει ένας άσχετος ανάμεσα μας και θα μπαστακωθεί στα καλά του καθουμένου αλλά εμείς δε θα καταλάβουμε ότι ενδιαφέρεται για κάποια. Γιατί θα το παίξει αδιάφορος. Μάλιστα. Μετά θα πει και κάτι άκυρο του στυλ "θέλω τη γνώμη σου για [βάλε άσχετο θέμα]" και εμείς θα αντιδράσουμε φυσικά και θα πούμε τη γνώμη μας στον τρελάρα που πέρασε μια τσάρκα για στατίστικς.

Πάμε καλά?

Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, δε λέω ότι το κόλπο δεν πιάνει. Μια χαρούλα πιάνει. Σε αυτές όμως που βγήκαν ούτως ή άλλως με προδιάθεση να τσιμπήσουν κανένα "καλοκαιρινό" αγόρι. Στις ίδιες δηλαδή που θα έπιανε κι αν ο τύπος δεν έμπαινε στον κόπο να "σπουδάσει" και την έπεφτε κανονικά σαν άνθρωπος. Είναι σαν να κάνεις εξάσκηση κουνγκ φου για να πας να χορέψεις λαμπάντα. Τόσο χαμένος κόπος.

Το κοινωνικό έργο 

Οι pickup artists παίρνουν, λέει, κοινωνικά αδέξιους ή ντροπαλούς τύπους και τους καθιστούν ικανούς να πλησιάσουν γυναίκες μέσω των τεχνικών τους (οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι όλες καθαρόαιμα γυναικοπουτανίστικες ή αμερικανικώς ηλίθιες) και παροτρύνοντάς τους κυρίως να λένε ψέματα. Βοηθάνε κατά κάποιον τρόπο να μπουν όλοι στο παιχνίδι.

Ακριβώς.

Αυτό έχω και γω στο μυαλό μου, όταν οραματίζομαι μια ερωτικά καλύτερη κοινωνία, να γίνουν όλοι πέφτουλες και να χεστούμε στο σάλιο και το ψέμα. Λοιπόν σταματάω να γράφω γιατί νομίζω ότι το όλο ζήτημα είναι τόσο σάπιο που ακυρώνεται από μόνο του, δε χρειάζεται να το ακυρώσω άλλο εγώ.

42 σχόλια:

  1. δηλαδή έπρεπε να το διαβάσεις για να μάθεις ότι είναι τέχνηαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα(ΤΕΧΝΗΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑΔΕΜΠΟΡΩΘΑΣΚΑΣΩΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)


    όχι αγάπη μου....είναι επιστήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο υπάρχουν χαζογκόμενες θα υπάρχουν πέφτουλες.
    Και πάμε παρακάτω, γιατί αυτοί που πάνε σε σεμινάρια είναι χειρότεροι απ αυτούς που μαθαίνουν χορό για να ρίξουν γκόμενες;
    Γιατί αυτοί που διαβάζουν βιβλία για το πως να την κατακτήσεις είναι χειρότεροι από αυτούς που διαβάζουν βιβλία που αρέσουν σε γκόμενες για να έχουν μετά θέμα να συζητήσουν;
    Γιατι αυτοί που την πέφτουν σε γκόμενες είναι χειρότεροι από τις γκόμενες που πέφτουν;
    Γιατί η Αμερική είναι χειρότερη από την Ελλάδα που γελάει με Λαζόπουλο και ράδιο Αρβύλα;

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικοτινένιε μου, τα έχεις θέσει έτσι τα ερωτήματα που δεν μπορώ να διαφωνήσω.

      Τώρα, να πω ότι η Αμερική είναι χειρότερη γιατί έκανε τη Stewart ηθοποιό? Θα μου πεις μετά κι εσύ για τη Ματσούκα και θα χεις δίκιο!

      Καλή χρονιά και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς αυτό που δεν καταλαβαίνουν σε τέτοιες κοινότητες είναι ότι το να τροποποιήσεις συμπεριφορές δε σε βελτιώνει πραγματικά. Το ζήτημα είναι να βελτιώσεις κάποια αληθινά κομμάτια του ψυχισμού σου που οδηγούν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Τώρα για τους PUA τι να πω, ο καθένας όπως θέλει τη βρίσκει, από τη στιγμή που δε βιάζουν κοπέλες δε με αφορά. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να λέμε στον καθένα πώς να ζει τη ζωή του. Δεν αρνούμαι ότι μερικές φορές παρακολουθώ τέτοια blog. Βέβαια ποτέ δεν με εντυπωσίαζε η ιδέα του να γίνεσαι αυτό που θέλει κάποια άλλη μόνο για να πηδήξεις. Δεν είναι εκεί το ζήτημα, αλλά να είσαι καλά με τη ζωή που κάνεις. Και δε νομίζω ότι άτομα που τροποποιούν τους εαυτούς τους για να ικανοποιούν τους άλλους περνάνε καλά. Αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να επιβάλλω τις απόψεις μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ξεκάθαρος, για να φέρεσαι έτσι... ε, ναι, έχεις πρόβλημα αν το έχεις κάνει "επιστήμη". Απλά δε θα κάθομαι να το παίζω ψυχίατρος αν ο άλλος πιστεύει ότι είναι μια χαρά. Τα σέβη μου!

      Διαγραφή
    2. Βασικά έκανα μαλακία και σβήστηκε ένα τεράστιο σχόλιό μου... Αλλά δεν πειράζει, με καλύπτει ο Καγκελάριος.

      Είμαι εκκολαπτόμενος pua, αλλά θα εκπλαγείς αν μάθεις πόσο συμφωνώ μαζί σου!

      Είμαι αναγνώστης του εν λόγω ιστολογίου, αν και διαφωνώ όλο και περισσότερο, με τον εν λόγω blogger.

      Το λάθος όλων, σχεδόν, όσων ασχολούνται, είναι ότι είτε είναι πολύ ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα, είτε ότι χάνουν το μέτρο. Αυτούς εκμεταλλεύονται οι guru.

      Αν θες τώρα και τη γνώμη μου, το όλο κόνσεπτ πρέπει να περιστρέφεται γύρω από την αυτοβελτίωση. Νομίζω όλοι ξέρουμε πόσο λίγοι άντρες την πέφτουν σε γυναίκες. Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να ζητάμε είναι η ικανότητα να εξωτερικεύουμε τον εαυτό μας, αντί να υποκρινόμαστε, και η αποδοχή του γεγονότος ότι δε γίνεται να μας συμπαθούν όλοι. Άρα, απλά βγαίνεις, μιλάς (σε αυτό χρειάζονται τα μαθήματα, για να σου δώσουν αυτοπεποίθηση κτλ), άμα ταιριάζετε προχωράς. από εκεί και πέρα, άμα η άλλη αντιμετωπίζει τον εαυτό της σαν ένα κομμάτι κρέας, κι εγώ φέρομαι ανάλογα. Κράξε ελεύθερα.

      Το μεγάλο θέμα, λοιπόν, είναι η αντιμετώπιση της αποτυχίας, και οι γνώσεις που σε κάνουν καλύτερο είτε στο πέσιμο (ατάκες, δείκτες ενδιαφέροντος, διακόπτες έλξης) είτε σαν άνθρωπο (γλώσσα του σώματος, NLP, ψυχολογία)

      καθαρά σε άποψη παιχνιδιού, είμαι του direct, ίσως λόγω ηλικίας, αλλά κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, το indirect, στο οποίο αναφέρεσαι, είναι λίγο "κάπως", ειδικά σε κλαμπ/μπαρ. Από την άλλη, πολλοί δε θα κάνουν τέτοια ερώτηση σε κοπέλα, ακόμα και αν πραγματικά έχουν τέτοιο θέμα... Πχ, άντε πείσε έναν άντρα να πάει να ρωτήσει μια γυναίκα πχ που μπορεί να βρει παντόφλες αρκουδάκια στο νούμερο του (τρου στόρυ). Δε θα πάει. Αυτό θέλουμε;

      Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, πάντα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος σκέψης και κατανόησης των σχέσεων, πόσο μάλλον αφότου ανακάλυψα το pick-up art (όχι artistry). Δηλαδή έχεις τώρα την άλλη, πηδιέστε μια εβδομάδα, συζητάτε τη συγκατοίκηση και σου λέει "Δηλαδή έχουμε σχέση;" (δεν είναι αληθινή ιστορία αυτό). Ή κάποιοι που αντί να πάνε για φιλί, ρωτάνε "θες να κάνουμε σχέση/θες να τα φτιάξουμε;"!

      Ο στόχος μου, όσο ηλίθιο κλισέ κι αν ακούγεται, δεν ήταν οι μαγικές φράσεις που θα κάνουν οποιαδήποτε να σέρνεται.

      Που σύμφωνα με κάποιους, υπάρχουν, η μια είναι η τεχνική υπνωτισμού, για την οποία ωστόσο χρειάζεται ούτως ή άλλως να μιλήσεις και να απομονώσεις, οπότε τα δύσκολα πέρασαν. Δεν το έχω κάνει, αλλά φαίνεται σατανικό και αδύνατο να αποτύχει. Η άλλη είναι ένα άνοιγμα το οποίο -λέει- ή θα πηδήξεις με συνοπτικές διαδικασίες, ή θα φας χυλόπιτα με συνοπτικότερες διαδικασίες, και δε θα παιδεύεσαι. Αυτό ομολογώ δεν το έχω δοκιμάσει, είναι πολύ τραβηγμένο. θα το δοκιμάσω, πάντως, από περιέργεια.

      Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και συναισθήματα, με τις γυναίκες να είναι απλώς ένα συστατικό της. Δεν είναι να μην με πονέσει κανείς, είναι να μην μπορεί να με πονέσει κανείς. Η χυλόπιτα είναι απλώς ένα μάθημα. Η αποτυχία είναι απλώς ένα μάθημα.

      Ο,τι θετικό μου έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο, το χρωστάω στο pua.

      Αλλά ο pua σέβεται τις γυναίκες και σκοπός του είναι η αυτοβελτίωση, η ικανότητα να είναι άνετος με τις γυναίκες όσο είναι με τους άντρες.

      Διαγραφή
    3. Γενικά είμαι κατά του indirect σε κάθε τομέα της ζωής. Καλό είναι να είσαι ξεκάθαρος (όχι χυδαίος ή προσβλητικός, αλλά ειλικρινής). Το να λες αυτό που αισθάνεσαι με ειλικρίνεια και ψυχραιμία είναι ο μόνος δρόμος μπροστά. Αν κάποιος δε θέλει να είναι ειλικρινής, τότε μάλλον γνωρίζει ήδη ότι αυτά που θέλει είναι εκτός πραγματικότητας. Βέβαια γενικά ένα σχετικά λογικό-υγιές ψυχολογικά άτομο (αναφέρομαι καθαρά στον τρόπο σκέψης, όχι αν έχει κάποια διαταραχή) δε θα έχει πρόβλημα με την ειλικρίνεια.
      Θεωρώ ότι ο καθένας μας πλασάρει ένα προϊόν. Και η τεχνική πολλών PUA είναι τεχνική απάτης. Το ζήτημα σε αυτό το "άτυπο συμβόλαιο" είτε λέγεται σχέση είτε κάτι περιστασιακό είναι να είναι όλα τα μέλη ενημερωμένα για το τι θα συμβεί, να συμφωνούν, να είναι ενήλικα και να μην υφίσταται απάτη. Βέβαια μιλάω για ιδανικές καταστάσεις, αλλά με αυτές τις προϋποθέσεις είμαστε ασφαλείς συνήθως...

      Διαγραφή
    4. Παιδιά καλή χρονιά!

      Καγκελάριε, δεν επιβάλλουμε τις απόψεις μας, απλά τις καταθέτουμε, όπως είναι αναμενόμενο από οποιονδήποτε που μπορεί να διαμορφώσει άποψη. Ούτε η κατάθεση της άποψης μας σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε την πρόθεση να αλλάξουμε κάποιον. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλά γι'αυτές θα κριθεί. Αναπόφευκτο και αδιαπραγμάτευτο.

      Από κει και πέρα, η τεχνική των PUA είναι όντως τεχνική απάτης και σε καμία περίπτωση δεν είναι το μέσο για να "θεραπευτεί" μια αντικοινωνική συμπεριφορά. Το να μάθει κάποιος πέντε δέκα κόλπα και να προσποιηθεί τον καζανόβα, δε σημαίνει ότι έπαψε να είναι αντικοινωνικός ή ντροπαλός. Είναι απλά μια μάσκα κι όπως πολυ σωστά αναφέρεις δε σε βελτιώνει πραγματικά.

      Όπως και να χει, είναι άκυρο να μπερδεύουμε θέματα αντικοινωνικότητας ή αυτοπεποίθησης με μια κοινότητα τσαρλατάνων που φωνάζει "έλα να σου μάθω πώς θα ρίξεις περισσότερες γκόμενες".



      Μaster μου, πού συμφωνούμε? Δεν απαξιώνω την κοινότητα αυτή υπό όρους. Την απαξιώνω εντελώς.

      Η αυτοβελτίωση ως έννοια έχει τεράστια βαρύτητα, μη μου την ξεφτιλίζεις με τις τεχνικές των PUA. Άλλο αυτοβελτίωση, άλλο τεντιμποϊσμός.

      Το να βγεις με τους φίλους σου και να μαγειρέψετε κανένα κολπάκι για να πλησιάσετε κάποια που σας ενδιαφέρει είναι θεμιτό και έχει τεράστια απόσταση από το να πληρώσεις σεμινάρια ή να διαβάσεις βιβλία ή να μάθεις ορολογία για κάτι που υπό κανονικές συνθήκες βγαίνει αβίαστα, απρογραμμάτιστα, φυσικά.

      Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κάποιος PUA. Kανένας. Υποτιμά τον εαυτό του.

      Από κει και πέρα ο καθένας έχει την άποψη του και πράττει όπως γουστάρει. Τι πιο φυσικό από μία διαφωνία?

      Διαγραφή
    5. Να σου πω την πηγή της διαφωνίας;

      "κάτι που υπό κανονικές συνθήκες βγαίνει αβίαστα, απρογραμμάτιστα"

      Καθόλου! Προσωπικά ξέρω ένα μόνο άτομο που να τα έκανε όλα τέλεια από την αρχή. Οι υπόλοιποι είτε έμαθαν τα πράγματα στην πορεία, μέσα από ένα κάρο χυλόπιτες, είτε τα παράτησαν. Το pua λοιπόν μπορεί να είναι μια δεύτερη αρχή, και για εμένα προσωπικά, ήταν το έναυσμα για μια αναζήτηση του ποιος είμαι και ποιος θέλω να είμαι. Δεν αμφιβάλλω ότι είμαι μια εξαίρεση, δεδομένου ότι έχω γνωρίσει αρκετούς.

      Ο λόγος τώρα που λένε ψέματα έχει να κάνει με το ότι οι συγκεκριμένες ατάκας ή ιστορίες, ρουτίνες όπως ονομάζονται, έχουν στόχο να δημιουργήσουν κάποια συναισθήματα, με κάποιους τρόπους. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν λοιπόν οι ηλίθιοι και οι αρχάριοι είναι ότι θα μπορούσαν άνετα να βάλουν δικές τους ιστορίες και ατάκες, και να πετύχουν τον ίδιο στόχο χωρίς να λένε ψέματα, όπως άλλωστε κάνουν τα "φυσικά ταλέντα", αν και μπορεί να μην ξέρουν γιατί.

      Συμφωνούμε, λοιπόν, στο πόσο λάθος είναι η διαχείριση των πληροφοριών, και στο ότι δεν πρέπει να λέμε ψέματα.

      Διαγραφή
  4. Το πέσιμο ανάχθει σε επιστήμη; Έχω μείνει πολύ πίσω. Πάντως θα ήθελα να δώ ένα τέτοιο επιστήμονα σε δράση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Spread, Ashton Kutcher. H καλύτερη ίσως.

      Διαγραφή
    2. Ή δες τη σειρά pick-up artist που έπαιζε στο VH1. Έχει και άλλη μια σειρά, καλύτερη, αλλά δεν τη θυμάμαι τώρα. και για να δεις επιστήμονες με μόνο όπλο το θράσος και την όρεξη, δεν τα βίντεο simple pickup στο youtube. Οι τύποι πραγματικά δεν παίζονται!

      Διαγραφή
    3. Και μη δεις τον SashaDaygame/Sashapua. Ο τύπος είναι από αυτούς που προσπαθούν να πουλήσουν και μόνο.

      Διαγραφή
    4. Οι κοινωνικές συναναστροφές συνήθως δεν έχουν καθαρές συνταγές που ακολουθείς και ξέρεις τα αποτελέσματα. Αν ήταν έτσι, θα γινόμαστε όλοι σαν τον Sheldon με το Friendship Algorithm π.χ. Υπάρχουν σίγουρα μερικά guidelines, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι πολύ εμπειρικό, είτε μιλάμε για φιλικές γνωριμίες είτε για πιθανές σχέσεις ή κάτι περιστασιακό. Παρόλα αυτά, ταινίες μπορούν πράγματι να αποτελούν πηγές έμπνευσης.
      Καλή χρονιά, παιδιά, καλά να περνάτε!

      Διαγραφή
    5. Τommy, είδες κανένα βίντεο? Θέλω τη γνώμη σου.

      Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    6. Partali31 Δεκεμβρίου 2012 1:57 μ.μ.
      Δες το Hitch με τον Will Smith...


      Master31 Δεκεμβρίου 2012 3:19 μ.μ.
      Spread, Ashton Kutcher. H καλύτερη ίσως.

      ___________Καλά πόοοοοσο ηλίθιος μπορεί να είναι ο πελάτης του PUA;;;

      Ο Will Smith κι ο Ashton Kutcher πετχαίνουν στο 'καμάκι' λόγω:

      1. της εμφάνισής τους
      και
      2. του ότι τις ώρες που ο ηλίθιος παρακολουθούσε μαθήματα καμακιού εκείνοι:
      α) έλιωναν στο GYM
      β) έλιωναν σε τάξεις acting (που ακόμα και στο στουρνάρι θα προσδώσουν κάποια συναισθηματική νοημοσύνη
      γ) έλιωναν σε δουλειά που τους έκανε πολυεκατομμυριούχους
      δ) συνήθισαν ζωή που κι αν δεν είχαν τους έμαθε να πλένονται/να φέρονται/ να ντύνονται.
      στ) απέκτησαν σπίτια, γνωριμίες και.. (ναι πάλι θα το πω) εκατομμύρια.

      Για την εμφάνισή τους και μόνο ξέρω πολλές που θα έλεγαν ναι, για όλα τα άλλα ξέρω ελάχιστες που θα έλεγαν όχι..

      Πολύ ωραιο θέμα Nam, ελπίζω να το πάρουν το μάθημα. Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    7. Nam το Hitch το είχα δει πριν κάμποσο καιρό αλλά δεν περίμενα ότι θα υπάρχουν τέτοια άτομα real life. Αν ο άλλος είναι ντροπαλός από τη φύση του τέτοια κόλπα δε νομίζω ότι θα τον βοηθήσουν ιδιέταιρα!

      Τα υπόλοιπα δεν θα μπω στον κόπο να τα δω αλλά περιμένω από το Master την ανάλυση!!!!!

      Διαγραφή
    8. Εγώ δεν είπα ότι δεν φταίει το γυμναστήριο, είπα ότι αυτοί εφαρμόζουν ένα αξιόλογο μέρος της θεωρίας στις ταινίες. Το αν φταίνε τα κόλπα, το γυμναστήριο ή και τα δύο είναι στην κρίση και στις εμπειρίες του καθενός μας.

      Τόμμυ το simple pickup αξίζει τον κόπο, έχει τρομερή πλάκα!

      Διαγραφή
  5. Το ειχα ανακαλυψει εδω και πολυ καιρο αυτο το διαμαντι...τοση μαλακια μαζεμενη δεν μενει για καιρο κρυφη!Και ευχομουνα να ερθει ενας να μου την πεσει και να χρησιμοποιησει αυτες τις ατακες να εχω να γελαω ενα χρονο!
    Ειχε γινει μια σχετικη συζητηση στο τσατ....τα αποτελεσματα της συζητησης στα στελνω με μειλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vicky καλή χρονιά και χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου!

      Σε ένα βίντεο άκουσα να λένε ότι "όποια επιλέγεται από τους PUA πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της τυχερό". Μάλλον αυτό θα εννοούσαν, τυχερή για το γέλιο μετά.

      (δε μου έχει έρθει κάτι στο μέιλ)

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν Namnaira, έχω μερικούς μήνες που σε ανακάλυψα, μου αρέσεις πολύ και σε διαβάζω ανελλιπώς, αλλά πάει ακόμη περισσότερος καιρός που ανακάλυψα το εν λόγω διαμάντι και για κάποιο μαζοχιστικό λόγο βρίσκεται στη reading list μου. Δεν είμαι σίγουρη γιατί, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα! :P
    Επί του θέματος: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και έχω απλά κάποια έξτρα σχόλια. Κατ'αρχάς μου φαίνεται τουλάχιστον σουρεαλιστικό που σοβαρολογεί και χρησιμοποιεί ορολογία. Μιλώντας για ορολογία, ο τελευταίος όρος που συνειδητοποιήσα τι σημαίνει ήταν και πιο συχνά χρησιμοποιούμενος, δηλαδή η συντομογραφία μπροστά από τη βαθμολογία για την εμφάνιση μιας γυναίκας - ΗΒ9, ΗΒ6, ΗΒ2 κλπ. To οποίο σημαίνει Hot Babe.... δηλαδή.... μισό λεπτό. Εκεί πραγματικά σκάλωσα.... Ας παραβλέψουμε για λίγο την όλη παράνοια με τη βαθμολογία. Hot Babe?! Μα Hot Babe? Σα να λες, π.χ., ονομάζω τη μονάδα μέτρησης χαζογκομενιάς, Cosmopolitan. Και αμα πετύχεις σοβαρή γκόμενα, αναφέρεσαι σε αυτήν ως C1 ή C2?! Και παρ'ολαυτά συνεχίζεις να σοβαρολογείς..... χμ......
    Κατά τ'άλλα βρίσκω αρκετά εκνευριστικό το ότι ο τύπος κρίνει και κατηγοριοποιεί με τρομερή αυτοπεποίθηση το σύνολο των γυναικών, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι γνωρίζει, έχει έρθει σε επαφή, συναναστρέφεται και κυνηγάει ένα πολύ συγκεκριμένο 'είδος' γυναίκας. Κακό πράγμα η ξερολίαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, να σαι καλά για τα καλά σου λόγια, καλή χρονιά!

      Μ'αρέσει πάντως που όλοι καταλάβατε σε ποιον αναφέρομαι στην αρχή. Πρέπει να είναι μοναδικός στο είδος του και μεγάλη φίρμα.

      Συμφωνώ με όλα σου. Αυτό με την ορολογία είναι απίστευτο, αφού σε μια φάση λες "δεν μπορεί μας δουλεύει". Με την ευκαιρία και καλά που το ανέφερες, όποιος ψήνεται μπορεί να γκουγκλάρει "list of pua terminology" για να πάρει ένα κατεβατό τρέλας, αλφαβητικά δοσμένο.

      Διαγραφή
  7. Τουλάχιστον να έδινε σωστές συμβουλές ο συγκεκριμένος και όντως να βοηθούσε συγκεκριμένα ντροπαλά αρσενικά, να το δεχτώ!
    Αλλά αν ακολουθήσεις αυτά που λέει ούτε ναρκομανής πόρνη δεν σου κάθεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τω μεταξύ, το να είναι κάποιος ντροπαλός, θεωρείται ΠΛΕΟΝ προσόν.

      Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=4D3J3ZL_bHM
    Αυτός είναι ο ελληνικός τρόπος χαχαχαχα

    Υ.Γ.: Η Ιαπωνία θα ήταν πιο σοβαρή ΑΝ κατοικούσαν άνθρωποι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε, καλή χρονιά! Το βιντεάκι ξεπερνάει ό,τι θα μπορούσα να πω γι'αυτό. Και γουστάρω πολύ τις υπερβολές σου για την Ιαπωνία!

      Διαγραφή
  9. Οχι ρε πστη!!
    Κάτι είχα ψιλιαστεί ότι λειτουργούν με manual στο πέσιμο... αλλα το να κρατάνε και σκορ...!! :(

    Oπως ακριβώς τα είπες... ένα τσόφλι ή μια παρανυχίδα είναι πολύ πιο χρήσιμα όταν πέσουν στον κάδο απορριμάτων απ'αυτές τις αόρατου iq και eq υπάρξεις...

    Καλή Χρονιά να έχεις κορίτσι μου!
    Είσαι το αγαπημένο μου μπλογκάκι γιατί...... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οργανωμένο το θέμα και ζουν ανάμεσα μας. Νομίζω ότι πλέον πρέπει να κάνουμε "τεστ ανωμαλίας" σε αυτούς που πλησιάζουν!

      Να σαι καλά κούκλα μου, καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  10. Πέρασα να σου πω καλή χρονιά και να σου δώσω ένα ζουμερό ιντερνετικό φιλί γιατί είσαι ο μεγάλος μου μπλογκικός έρωτας!

    (ΑΥΤΟ είναι πέσιμο γιωτάδες...!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. And that's how it's done, Pickup Bitches!

      Thor μου, καλή χρονιά! Αρπάζω το φιλί στον διαδικτυακό αέρα και ανταποδίδω!

      Διαγραφή
  11. Άλλο η τέχνη να κάνεις τον άλλο πιο κοινωνικό και δραστήριο με το άλλο φύλο και άλλο να του διδάξεις πως να γαμήσει περισσότερα "κρέατα". Ντάξη οι Αμερικάνοι το έχουν χάσει χρόνια το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λάθος το θέμα. Από όλες τις πλευρές. Και το έθεσες και πολύ όμορφα!

      Kαλή χρονιά!

      Διαγραφή
  12. Να ταν πέφτουλας για γνωριμία να πω τέλος πάντων, αλλά πέφτουλας για το τρόπαιο και με πτυχίο.. τι να πω. Αλλά και πάλι δε με εκπλήσουν τα αμερικανόπαιδα, είναι ικανοί για ΟΛΑ!
    Καλή χρονιά ΝαμΝαμ, όπως την επιθυμείς και την ονειρεύεσαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι και το γελοίο να κρατάνε σημειώσεις με χρωματιστά στυλό και λιώνω!

      Να σαι καλά κοριτσάρα μου, καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  13. Και το 2ο disposable το έχασα?? Έλεος!
    Χμ βλέπω επίσης πως δεν είχα κάνει σχόλιο εδώ αν και νόμιζα πως είχα κάνει. Δε θυμάμαι τι υποτίθεται ότι έλεγα θυμάμαι όμως πως όταν είδα τον τίτλο του ποστ μου ρθε στο μυαλό το πικάπ και οι δίσκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Τα αναλώσιμα πετιούνται έγκαιρα, είναι μέρος της ανωμαλίας αυτού του μπλογκ.

      Διαγραφή
  14. Επειδή ξέρω καλά το θέμα...
    @NamNaira, μην κρίνεις κάτι αν πρώτα δεν το έχεις ψάξει όπως πρέπει.Ένας pickup artist, δεν έχε σκοπό να ρίχνει όσες περισσότερες γίνεται και να είναι το μόνο πράγμα που τον νοιάζει. Ή να είναι πέφτουλας όπως λες και να την πέφτει σε όλες, μέχρι να βρει αυτήν που ούτως ή άλλος ψάχνεται...Αν το έχεις δει να το γράφει κάποιος σοβαρός pua αυτά, απλά πες μου το.Δεν υπάρχει περίπτωση να τα έχεις διαβάσει αυτά!
    Ο σκοπός του pick up, είναι η προσωπική αυτοβελτίωση. Να μάθεις να συμπεριφέρεσαι σαν άντρας. Και μέσω αυτού, έρχονται και οι κοπέλες στη ζωή σου.Οπότε όπως εσύ, έτσι και πολλοί άλλοι με μία γρήγορη σκέψη, αποκτούν όλες τις παραπάνω λανθασμένες αντιλήψεις για το αντικείμενο.Όποιος ενδιαφέρεται και το ψάξει, θα δει ότι όντως είναι αυτό που λέω.
    Τώρα, υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλοί στο ίντερνετ που απλά εκμεταλλεύονται την κατάσταση ή ζουν μέσα στις λανθασμένες απόψεις τους. Όπως το βίντεο που βάλατε παραπάνω.Είναι γνωστός ο τύπος και όπως θα είδατε και εσείς, είναι για κλάματα.Δεν είναι αυτό το pickup. Ούτε το πως θα ρίξεις γκόμενες.Ούτε οι τεχνικές.Ούτε οι μέθοδοι.Εϊναι η προσωπική βελτίωση.Και οι "γκόμενες" έρχονται μετά από όλο αυτό. Ένα παράδειγμα. Που έχει τύχει σε όλους τους άντρες. Είσαι σε ένα κλαμπ ή σε μια καφετέρια με τους φίλους σου.Και απέναντι έχει κολλήσει να σε κοιτάει μια όμορφη κοπέλα. Ποιοί από εσάς δεν θα κολώσουν να πάνε να της μιλήσουν?Και αν της μιλήσουν, ποιοί δεν θα πουν βλακείες? Δεν είσαι πέφτουλας αν πας και μιλήσεις σε μια κοπέλα. Σωστά? Γιατί όμως ελάχιστοι από εσάς θα το έκαναν αυτό? Γιατί πολλά αγόρια έχουν πάει 20 χρονών και δεν έχουν πάει με κοπέλα(οι πληρωμένες δεν μετράνε)? Γιατί πολλοί δεν έχουν ούτε μια κοπέλα φίλη να βγαίνουν? Δεν είναι φυσιολογικό να είσαι 20 χρονών, ειδικά αν είσαι φοιτητής σε μεγάλη πόλη για παράδειγμα, και να μην έχεις πάει με γυναίκα ή να μην έχεις κοπέλες να βγεις για ένα ποτό.Δεν είναι φυσιολογικό αυτό.κάτι δεν είναι σωστό λοιπόν...Εκεί εστιάζει το Pickup.Στην προσωπική σου αυτοβελτίωση. Και μέσου αυτού, θα έρθουν οι γυναίκες στη ζωή σου. Βέβαια, μέσω του Pickup θα μάθεις και τεχνικές με τις οποίες θα βοηθηθείς να μιλάς σε μια άγνωστη και να καταφέρεις να ξαναβγεις μαζί της.Και δεν μιλάμε βέβαια για αυτές που έτσι και αλλιώς ψάχνονται. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το ψάξει.Δεν είναι τίποτα... Απλά για να μην έχετε λάθος και γρήγορες εντυπώσεις.
    Στην Ελλάδα, υπάρχουν 2 site για Pickup. Το ένα site, είναι καθαρά για Pickup και ασχολείται με την προσωπική αυτοβελτίωση και το πως θα μάθεις βασικά σωστά πράγματα από γυναίκες.Και μάλιστα, όχι μόνο μέσω ίντερνετ.Αλλά μπορείς να βγεις και με άτομα να τα δεις στην πράξη πως δουλεύουν όσα έχουν γραφεί. Πάντα δωρεάν! Εϊναι μια μικρή κοινότητα. Που είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται.
    Υπάρχει και ένα δεύτερο site, που βέβαια έχεις κάποιες διαφορετικές αντιλήψεις και ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη του κοινωνικού κύκλου.Επειδή δεν κάνω διαφήμηση σε κανένα από τα δύο, απλά βρείτε τα αναζητώντας στο google τη λέξη "pua".
    ΤΟ πρώτο site, κανονίζει αν δεν κάνω λάθος, κάθε μήνα συνάντηση με τα μέλη του.Όπου συζητάνε και σχολιάζουν απόψεις, από νέους και πιο έμπειρους.Και φυσικά δωρεάν.Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το ψάξει. Αλλά να το ΨΑΞΕΙ πριν να δημοσιεύει λανθασμένες απόψεις.Και το λέω γενικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα στον συντάκτη και στους αναγνώστες του,

    Το κείμενο μπάζει από παντού δυστυχώς. Και φυσικά τέτοια κείμενα ενοχοποιούν το να πας να την πέσεις με ωραίο τρόπο σε μια κοπέλα όπως εμεις ευαγγελιζόμαστε στο webpua.com αλλά και να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να γίνεις πιο επικοινωνιακός. Είναι θεμελιώδες το ότι σεβόμαστε και αγαπάμε τις γυναίκες και για αυτό άλλωστε τις μελετάμε. Ειδικώς στο WebPUA αλλά και στα άλλα site του χώρου υπάρχει μια αρχή. Αφήνουμε τις γυναίκες, καλύτερα από όταν τις βρήκαμε. Αν περάσουν καλά μαζί μας, θα περάσουμε καλά και εμείς και οι επόμενοι που θα έρθουν. Αν κάνεις εσύ ως άσχετος των επικοινωνιακών δομών του Pickup μια άσχημη προσέγγιση, χαλάς την πιάτσα, γιατί θα την κάνεις πιο αρνητική στον επόμενο. Αν κάνω εγώ σαν επαγγελματίας pickup artist, σωστό και όμορφο πέσιμο, θα περάσουμε όμορφα και θα γνωρίσω ακόμα έναν άνθρωπο για όσα λεπτά κρατήσει η κουβέντα μας και ακόμα και αν δεν καταφέρω να ξαναβγω μαζί της, πράγμα σπάνιο γιατί οι γυναίκες εκτιμούν το σωστό Παιχνίδι, θα την κάνω πιο θετική για τον επόμενο. Είμαι στην διάθεσή σου στα email του site μας (webpua.com/contact) να σου λύσω οποιαδήποτε απορία και φυσικά να επαναπροσδιορίσουμε μαζί την άποψή σου ειδικώς για τους έλληνες pickup artists που τυγχάνει να είναι οι πιο φιλότιμοι παγκοσμίως και από πλευράς τιμών - σχεδόν όλη η γνώση δίνεται δωρεάν - αλλά και σε ικανότητες καθώς το ελληνικό πεδίο και οι ελληνίδες γυναίκες, είναι πολυ πιο δύσκολες από ότι οι αμερικάνες ή οι καναδέζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή